I denne artikel finde du vores bud på 10 gode mountainbikes til damer. Kig listen igennem og lad dig inspirere inden du investerer i din næste mountainbike.

Der er egentlig ikke den store forskel på herre og dame mountainbikes, men så alligevel kan der være lidt med størrelser, geometri, sadel, styr og så selvfølgelig udseende. Kvinder kan sagtens køre på en “almindelig” mountainbike, men de fleste producenter laver dame specifikke cykler, som er tilpasset damer. Nogle vil nemlig gerne have en mountainbike med lav indstigning, nogle vil gerne have en i feminine farver, så derfor har vi lavet denne guide, hvor vi giver vores bud på 10 mountainbikes til damer.

Så herunder finder du 10 mountainbikes som er designet og udviklet specielt til kvinder. Listen er lavet i tilfældig rækkefølge, og er altså ikke en top 10 efter hvor gode de er

Betyder det så, at det er de 10 bedste mountainbikes til damer?

Nej, dette er ikke på nogen måde en facitliste, men en liste til inspiration. Der findes rigtig mange lækre cykelmærker som laver mountainbikes til damer, og skulle vi have dem alle sammen med, så vil listen blive meget lang. Så brug den nedenstående liste til inspiration, og hvis du har behov, så spørg til råds i den lokale mountainbike klub, eller hos din lokale cykelhandler. Du er også meget velkommen til at skrive en kommentar under artiklen.

01. Scott Contessa Spark 920

Scott har i mange år lavet deres Contessa serie, som er Scott’s bud på specialdesignede cykler til damer. Contessa serien findes både til race og trail, og er et godt bud, kunne være deres Contessa Spark 920, som er en fullsuspension mountainbike med lækre komponenter.

Værd at nævne er at den er med Sram NX eagle 12 speed, og lækker Fox dæmper og gaffel.

Prisniveau: 23.000,-

Læs mere på scott-sports.com


02. Giant Liv Obsess SLR 1 2018

Lige som Scott har deres Contessa serie, har Giant lavet Liv. Det er deres kvinde-specifikke serie af cykler. Vi har valgt en Liv Obsess SLR, som vi synes er en smuk XC orienteret mtb. Den er lavet med en let aluramme og 100m affjedring i gaflen. Den er udstyret med 2×10 speed SLX fra Shimano og 27,5″ hjul. Den flotte røde farve, og den indvendige kabelføring, giver et stilrent feminint look.

Prisniveau: 11.500,-

Læs mere på liv-cycling.com


03. Trek Marlin 6 Woman

Trek Marlin er rigtig begyndercykel til piger, der gerne vil i gang med mountainbike, eller blot har ambitioner om hyggeture på cyklen. Marlin Women er med 24 Shimano Altus gear (8×3), som er i den billige ende, men cyklens pris taget i betragtning i fornuftigt valg.

Marlin er specielt bygget til kvinder, og komponenterne er tilpasset det segmenet med blandt andet en Bontrager Ajna 1 Women’s sadel.

Prisniveau: 4.500,-

Læs mere på trekbikes.com


04. Haibike SEET hard seven life 4.0

Tyske Haibike satser alt på E-mtb i 2019 sæsonen, men har alligevel fundet plads til at lave en serie af hardtails, og endda denne SEET Hard Seven Life, som er tiltænkt kvindesegmentet. Igen er det ikke kun designet og farverne der tiltager kvinderne, men også geometrien og størrelsen.

Prisniveau: 4.500,-

Læs mere på haibike.com


05. Trek Fuel EX 5 Woman

Er du Trail typen, som gerne vil have fat på nedkørslerne, så tag et kig på denne Trek Fuel EX 5. Her er vi både prismæssigt og udstyrsmæssigt gået nogle niveauer op. Her får du efter vores vurdering en flot fullsuspension mountainbike, som udstråler styrke og elegance på samme tid.

Prisniveau: 16.000,-

Læs mere på trekbikes.com


06. Specialized Women’s Chisel Expert

Denne sorte skønhed fra Specialized kommer vi ikke uden om. Chisel Expert er navnet på denne kvinde specifikke hardtail fra Specialized. Den fås også i orange, men vi har valgt at vise den sorte frem her. Her får du en lækker alu cykel med Sram NX Eagle 12 speed og en affjedring og geometri der signalere XC race.

prisniveau: 13.000,-

Læs mere på specialized.com


07. Cannondale

Cannondale har også budt ind med en mountainbike til kvinderne. Selvfølgelig med en Lefty Ocho gaffel med 100mm vandring, NX Eagle fra Sram og carbon ramme. Her på redaktionen syntes vi. den er flot og enkel i sit design med de sorte og grå farver, kun afbrudt af en diskret orange og lyserød staffering.

Prisniveau: 20.000,-

Læs mere på cannondale.com


08. Conway ML 5

Conway ML 5 dame mountainbike

Conway er et Tysk mærke, som ikke er slået helt igennem i Danmark endnu. Conway laver både hardtail og fullsuspension cykler og har i alle prisklasser. Her har vi fundet en prisbillig hardtail som er udviklet til kvinder, i både design og funktionalitet. Cyklen er på grund af prisen ikke topudstyret, men kan man “nøjes”, så får du en flot cykel fra Conway.

Prisniveau: 5.000,-

Læs mere på conway-bikes.de


09. Marin Wildcat Trail 5

Marin cykler er bare en klassiker, og måtte med på listen. Wildcat Trail 5 er navnet på denne hardtail fra Marin, som skiller sig ud fra deres andre modeller, ved at have et let buet overrør. Derudover er den udstyret med en af Marins kvinde specifikke sadler og smallere styr.

Wildcat Trail 5 er med Shimano Deore 10 speed (SunRace kassette), og Rockshox recon gaffel med 100mm vandring.

Prisniveau: 6.500,-

Læs mere på marinbikes.com


10. Specialized Womans S-Works Epic

Det siges man skal slutte af med manér, så det gør vi med en Specialized S-works Epic til kvinden, der ved hvad hun vil have. Her er ikke gået på kompromis med noget, og du er garanteret maks fart på denne montainbike. S-works epic er selvfølgelig i fuld carbon, og med Sram XX1 Eagle 12 speed, super fede Roval hjul og med sadel, styr og greb, som er tilpasset det kvindelige segment.

Prisniveau: 65.000,-

Læs mere på specialized.com