Vi elsker at rejse ud og opleve andre dele af verden på mountainbiken. De brede Planker, der egentlig laver rejser for dem med planker på støvlerne, har inviteret os til Nord Makedonien, for at vise os hvad de kan tilbyde.

På MTBX er der vist ingen tvivl om, at vi elsker at cykle på vores mountainbikes. Det er dejligt at kommer rundt i landet og køre forskellige spor, og kan vi komme afsted på ferie med cyklen, og opleve nye spor under fremmede himmelstrøg, så lader vi ikke den mulighed forbigå. Vi elsker at finde nye steder vi kan cykle, og søger hele tiden nye destinationer. Den næste destination er mountainbiking i Nord Makedonien.

Gad vide hvad Nord Makedonien kan

Det var egentlig ret tilfældigt, og gennem netværket, at muligheden for at opleve Nord Makedonien på mountainbike opstod. Makedonien er nyt mountainbikeland for mange, og nogle dage før vi fik denne invitation til Nord Makedonien, havde der tilfældigvis været en snak om det i et forum på Facebook.

Du kender det helt sikkert, når man har rejst i forskellige lande med sin cykel, så har man sine favoritter, men man hører hele tiden om nye steder der skulle være magiske, så gad vide hvad Nord Makedonien kan tilbyde?

De brede planker

Nord Makedonien er ikke lige så tilgængeligt som Tjekkiet, Tyskland eller Østrig, da det ikke lige er et land man kører ned til i sin bil. Det kan lade sig gøre, men der er langt at køre. Derudover skal man kende landet, for at få de bedste ture ud af det. Det var her netværket kom ind i billedet. For der findes faktisk en dansk udbyder, der har ture derned. De er ret kendte til at lave skiture, men måske ikke så kendt på mountainbikefronten. De har inviteret os til at komme ned og være med på en tur, og cyklen lader vi være herhjemme, for de låner os en Specialized Turbo Levo Comp. Det er en eMTB, som er den slags cykler de bygger deres ture omkring.

De Brede Planker har været i Nord Makedonien i mange år, og kørt skituristerne op i bjergene, for derefter at lade dem stå på ski hele vejen ned, og det skulle vist være nogle ret lange skiture de har haft. De oplevelser vil de nu se om de kan give os mountainbikere, sådan så vi kan få nogle af de her utrolig flotte naturoplevelser, samtidig med at man får nogle super ture på mountainbiken.

De Brede Planker er kendt for surf, kitesurf, havkajak, og så de lidt vildere skiture, hvor man får mulighed for en masse offpiste skining. Som de selv siger, er de vilde med uberørte steder som er helt sine egne, hvor man får oplevelser der aldrig glemmes.

Lige nu har de ture til Frankrig og til Nord Makedonien.

Makedonien på to hjul

De Brede Planker har to ture på deres repertoire i Nord Makedonien, en på fire dage og en på syv dage. Der er lagt op til nogle spændende og flotte ture. De to ture foregår i den vestlige del af landet i national parker og bjergrige områder.

Mavrovo National Park byder på flotte udsigter, kørsel gennem klipper, ture gennem vandløb, granskov og egeskov. Frokosten indtages på turen i bjergene. I Galicia National Park begynder turen i 1.100 meters højde og turen går delvist ad skovklædte stenfyldte veje. Turen går igen gennem den flotte uberørte natur, og aftensmaden består af autentisk makedonsk mad. Turen på Jablanca Bjerget begynder på en stejlt smalt spor igennem en gammel fyrreskov, hvor man vil opleve nogle gigantiske træer, der kan få dig til at føle dig “lille”. Man kommer forbi små søer, marker med guldbjerge samt en spektakulær udsigt udover Lake Ohrid. Aftensmaden består igen af autentisk makedonsk mad.

Turen på Vodno Bjerget begynder i Skopje by og byder på en knapt så stejl tur som de andre ture. her kan man vælge mellem lidt lettere brolagte veje, eller små krævende spor. her holder man sig på dagen, men kan fra mange af sporene  tage en svævebane fra Vodno til Krstovar-toppen

Der er mountainbike med i pakken, og på alle ture køres der på Specialized Turbo Levo Comp. Det gør man for at kunne komme længere omkring, men det gør også, at flere vil være i målgruppen for sådan en tur.

De to forskellige ture har følgende program:

Fire nætter

 • Dag 1 – Transport til Makedonien
 • Dag 2 – E-Mountainbike tur rundt i Mavrovo National Park (42 km, 700 m. op, 1050 m. ned, ca. 4 timers kørsel) – Teknisk niveau “Nybegynder”
 • Day 3 – E-Mountainbike rundt i Galicica National Park (52 km., 1.300 m. op, 1.600 m. ned og ca. 7,5 timers kørsel) – Teknisk niveau “øvet”
 • Day 4 – E-Mountainbike på Jablanica bjerget (25 km., 1.300 m. op, 1.300 m. ned, ca. 5 timers kørsel) – Teknisk niveau “lidt over øvet “
 • Day 5 – Indtil man skal nå flyet, har man mulighed for lidt sightseeing i Skopje by, eller måske en lille E-Mountainbike tur i Vodno bjerget incl. frokost bagefter. Teknisk niveau er “øvet”

Syv nætter

 • Dag 1 – Transport til Makedonien
 • Dag 2 – E-Mountainbike tur rundt i Mavrovo National Park (56 km., 1.250 m op, 1.150 m. ned, ca. 5,5 timers kørsel), – Teknisk niveau “Nybegynder”
 • Day 3 – E-Mountainbike tur rundt i Mavrovo National Park (45 km., 1.200 m. op, 1.300 m. ned, 7,5 timers kørsel) – Teknisk niveau “øvet”
 • Day 4 – E-Mountainbike tur rundt i Galicica National Park (52 km., 1.300 m. op, 1.600 m. ned, 7,5 timers kørsel) – Teknisk niveau “øvet”
 • Day 5 –  E-mountainbike omkring søen Ohrid (38 km., 600 m. op, 550 m. ned, 4 timers kørsel) – Teknisk niveau “begynder”
 • Day 6  – E-Mountainbike på Jablanica Mountain (25 km., 1.300 m. op, 1.300 m. ned, 5 timers kørsel) – Teknisk niveau “øvet”
 • Day 7 – E-Mountainbike på Vodno mountain (35 km.) – Teknisk niveau “øvet”

Læs mere her.

De Brede Planker har inviteret os til Nord Makedonien for at prøve en af deres ture i maj måned, og vi glæder os til at kunne fortælle jer om hvad Nord Makedonien kan tilbyde for os mountainbikere.

Billeder er udlånt af De Brede Planker.