2018 var en dejligt rejseår. På redaktionen fik mange specielle oplevelser rundt omkring i Europa, som vi delte med alle vores læsere gennem alle vores artikler. Men vi kunne rigtig god tænke os, at give jer nogle af de samme oplevelser, og så kan man passende starte i Tjekkiet.

I maj måned 2018 besøgte vi flere steder i Tjekkiet, og som I måske har læst, så var der lidt for alle mand. Der var de dejlige lange flow spor, de naturlige spor langs de tjekkiske vandrestier, og så var der de hæsblæsende spor der med en masse vilde nedkørsler. Vi gik i noget tid og tænkte, hvordan kan vi kunne give jer de samme adrenalin kicks, og det har vi fundet en løsning på. Sammen med danske Singletracker og tjekkiske Czech MTB Holidays, har vi sammensat 3 forskellige åbne ture.

Czech MTB holidays har flere år på bagen. Det består af to dygtige guider Jan og Radim. De har begge kørt mountainbike i mange år, og laver ikke meget andet end at guide glade mountainbikere rundt i Tjekkiet. Radim er altid god for en historie om hans oplevelser rundt i Europa på mountainbiken. Mens Jan er på håndtryk med alle de store mountainbikestjerner i UCI world cuppen. Han er en af arrangørerne bag den voldsomt populære afdeling af UCI MTB world cup i Nove Mesto na Morave.

Når de er afsted med Czech MTB Holidays får du det som du vil. De er de gode guider, der hurtigt spotter gruppens ønsker og niveau, og laver turene derefter.

Singletracker tour’en

De 2 første ture løber af stablen den 24. april til den 28. april og så igen nogle uger senere den 8. til 12. maj. For begge ture starter de om onsdagen og slutter om søndagen. Man kan enten flyve til Prag, og blive hentet af Czech MTB Hollidays, eller man kan køre derned i egen bil. Kører man selv, kan man tage sin egen cykel med. Har du ikke en fully, så gør dig selv den tjeneste: Lej en af Czech MTB Hollidays kvalitets fully’er. Der er kørsel på alle dage, og derfor er det direkte på cyklerne, når man ankommer til det nordlige Tjekkiet. Det samme gør sig gældende om søndagen, hvor man lige kan nå nogle ture, inden det går mod Danmark igen.

De store mountainbikesteder i det nordlige Tjekkiet

Det hele starter i den nok mest kendte bike park i det nordlige Tjekkiet – Singltrek pod Smrkem. Dette er et sporsystem med 80 km. Sporerne slynger sig rundt om byen Nove Mesto pod Smrkem, og ind i Polen. De er designet af Waliseren Dafydd Davis. Bike parkens mange kilometer spor har der noget for enhver. Sporerne er anlagt på bjergets sider, og sporerne er lagt på langs med siderne, så man ikke oplever de vilde stigningsprocenter. Men de lange opkørsler, giver og lange nedkørsler. Læs artiklen om sporet her.

Herefter går turen til Trutnov Trails, som er et 17 km. spor der ligger ved byen Trutnov i den nordlige Tjekkiet. Sporerne bygges af frivillige, og der er spor til alle niveauer. Trutnov Trails en bikepark, med spor i blå, rød og sort, og der er derfor rig mulighed for at bruge en masse tid her med familien, eller mountainbike vennerne. Her er mulighed for at trille ned af de flowy spor, hoppe, droppe eller bare holde sig til det blå spor, og nyde det dejlige flow. Men det er også stedet, hvor alle der elsker at blive udfordret på nedkørsler, vil få udfordringer nok. Alle spor udgår fra trailhovedet, som ligger højest, hvilket også betyder, at alle spor går nedad. Læs artiklen om sporet her.

Herefter besøges det naturskønne Broumovsko, som er et naturbeskyttet område, der ligeledes ligger i det nordlige Tjekkiet. Turen i dette område vil måske ikke være så action præget, men alligevel foregå på små naturlige singletracks, på toppen af de legendariske sandstensstøtter, eller nede mellem dem. Det bliver en sightseeing tur, hvor benene måske ikke får pause fra nogle actionprægede dage, men hvor hjernen tankes op til de sidste dage i Trutnov.

Czech MTB Hollidays forsøger altid at tage deres gæster med ud til steder, som måske ikke er turisternes alfarvej men der hvor de lokale kører. Dette er også tilfældet på denne tur, da overnatningen vil ske på 2 forskellige guesthouses. For at holde prisen nede, overnattes der i 2 værelses rum, og man bor derfor to og to. Hop ud i det, I kommer hjem med nye bekendskaber.

Prisen starter ved 5.500 kr., men falder i pris jo flere der tilmelder sig.

Læs meget mere om turen og alle detaljerne her. Singletracker-turerne. Eller find det på Facebook.

Rychlebské stezky – MTBX turen

I efteråret har vi planer om en tur mere, som henvender sig til den noget øvede trailrytter. Konceptet vil være det samme, man er afsted fra onsdag til søndag men her vil destinationen være mere nordøst i det område der hedder Rychlebské stezky. Her er planen at deltagerne får afprøvet deres trailskills, og vi tillader os endda at kalde en af dagene på sporerne for “rock til you drop”. Men mere om det senere. Turen vil ligger i slutningen af august 2019, og koste omkring 4.500 kr. Hvor man selv sørger for transport og egen cykel.