Hvad ønsker du dig i år? Selv om vi alle godt ved at julen nærmer sig med hastige skridt, så kommer spørgsmålet om hvad vi ønsker os i julegave ofte bag på os. Har du brug for hjælp til nogle ønsker, så har vi her listet 10 op. Det er faktisk så nemt, at du blot skal sende et link til denne side til alle der spørger efter en ønskeseddel, og så eller bare krydse finger for at en af disse 10 julegaveønsker, ligger under juletræet i år.

1. Topeak Shuttle Gauge digital

Er du en af dem, der vil kende det eksakte tryk i dækket? Så er denne digitale trykmåler fra Topeak uundværlig. Men den kan også opgradere den pumpe du allerede har nu, for man kan sætte denne digitale måler mellem ventilen og pumpen. Derudover kan man nemt regulere trykket, da der bag på måleren, er en lille knap til at lukke luften ud, så du kan ramme det ønskede tryk præcist. Måleren er lavet i i aluminium skruet sammen af små torx, der bare giver den ekstra lækkerhed.

Denne lille digitale gadget kan tages med overalt, den kan bruges til cyklen, men faktisk også til bilen, campingvognen eller bare alt op til 20,7 bar.

Pris: omkring 400,- | Find ud af mere 

2. Scott Shield briller

Spørger man en øjenlæge (og det har vi gjort), så er briller til turen på mountainbiken lige så vigtig som hjelmen. Brillerne beskytter øjnene mod mudder, sten, grene og andet der kan komme flyvende, når man fræser ned af sporet. Men briller kommer i mange former, og i mange priser.

Scott har lavet en brille de kalder Shield. De er forholdsvis store, hvilket giver et bedre og ubrudt synsfelt. Man er ikke generet af brillerstang og lignende, og ser derfor sporet ugeneret, kun filtreret af brilleglasset. De fås i mange forskellige farver, og der kan endda fås fotokromiske glas til brillen, og så er der selvfølgelig 100 % UV beskyttelse. Brillen passer rigtig godt til de fleste hjelme.

Vi har testet brillen, og er virkelig tilfreds med den. Den er let, sidder godt på hovedet, og presser ikke mod næsen. De fungerer rigtig godt i overgangene fra lys til mørke eller omvendt, noget man ofte oplever på et mountainbike spor.

Ud over at de sidder godt, er gode på sporet, så kommer de faktisk til en rigtig god pris.

Pris fra: fra 600,- | LÆS MERE HER

3. Mountainbikeophold på Slettestrand Feriecenter

Anders og Kristian fra Feriecenter Slettestrand omgivet af vilde heste. Billede: Flyvers.com

Oplevelser kan ikke byttes, men til gengæld holder de hele livet, og et af de steder man skal have på sin bucketliste er sporet, miljøet og oplevelserne i Slettestrand. Her står sporet altid klar til, at give den enkelte en unik oplevelse, som man kan have i selskab med familien, vennerne eller måske en instruktør fra Slettestrand Feriecenter.

Man kan booke en weekend, eller måske en hel uge på feriecenteret, bruge sporerne, tage kurser med instruktørerne og så gå en tur på stranden og blive blæst igennem. Man behøver ikke tænke på forplejning, for det sørger feriecenteret for.

Læs også: Slettestrand er Danmarks vildmark

Du kan f.eks. tage afsted med din partner eller din gode ven en et-døgns MTB ophold, hvor man bor i egen lejlighed, har fuld forplejning og 2,5 timers instruktør til fri afbenyttelse. Og når du er inde på deres website, så kig på alle de andre gode tilbud.

Så er den ikke krydset af på din bucketliste, så se at få det gjort.

Pris fra: 2.610,- | GÅ TIL BUTIK

4. Alpinestars paragon lite knee

e her knæbeskyttere er så geniale, at det er noget alle skal have. De passer perfekt til den almindelige mountainbiker, der bare skal ud og trille på et almindeligt dansk spor, hvor man jo også kan risikere at vælte og slå knæet. Det fylder ingenting, både når det sidder på knæet, eller når det er foldet sammen.

Der er tale om en lille let knæbeskytter, med et tyndt indlæg der virker når man rammer jorden. Når man bare cykler derudaf, er det næsten som at have knæovertræk på, hvilket betyder, at man stort set ikke lægger mærke til det. Når man så ikke gider have dem på, så ruller man dem bare sammen, og lægge i lommen.

De fås i mange forskellige cykelhandlere, kig forbi Alpinestars facebookside (Fjordland bikewear), og find ud af hvor de sælges.

Pris: 499,- | LÆS MERE HER

5. Mountainbike bog

Selvom bogen blev udgivet i 2019, så er den stadig hyper relevant. Bogen er en blanding af fortælling, historier, interviews, samt konkrete “Sådan gør du”-artikler. Den tidligere professionelle mountainbiker Mads Weidemann, har bidraget med sin erfaring og viden, fra de mange år som aktiv rytter og underviser.

Journalist og forfatter Søren Frandsen har sørget for at binde bogen sammen med ord og billeder. Resultatet er en flot bog, med masser af konkrete tips og guides, fortalt så alle kan forstå det.

Pris: 350 | LÆS MERE HER

6. Weekendophold på Vejlsøhus

Skal du score nogle billige point hos din partner, så giv ham et weekendophold på Vejlsøhus ved Silkeborg. Lader du ham tage cyklen med, så kan du leje et værelse med cykelparkering, hvilket nok skal imponere ham. Der er ikke langt fra Vejlsøhus, ud til de lokale spor i Silkeborg, og vil du ikke selv med ud og cykle, så er der rig mulighed for at løbe eller gå en tur i området.

Efter sådan en weekend, vil han virkelig føle han skylder på kontoen.

Pris: Læs mere på Vejlsøhus.dk

7. Blue Grass Rogue Hjelm

Skal du have en hjelm der passer på dit hoved, og som både passer til kvinder og mænd, så kunne du måske ønske dig Blue Grass’ hjelm, som de kalder Rogue.

Vi testede denne hjelm i efteråret, og var ret glade for den. Der er tale om en lækker hjelm, både når det handler om design, robusthed og brugbarhed – OG der er plads til hestehalen! Og så fås den med ekstra beskyttelsesindlæg fra MIPS.

Hvis du har tid kan du læse vores test af hjelmen her

Pris: 1.149,- | LÆS MERE HER

8. Bornholm på mountainbike

Bornholm er ikke bare en idylisk solskinsø ude i Østersøen. Bornholm er et rendyrket mountainbikemekka. Der findes nogle af de mest udfordrende spor i Danmark, men også muligheden for at opleve øen på mountainbike via de mange naturlige spor.

Læs også: Man bliver høj af Bornholm

Men snyd dig ikke for, at opleve øen med en lokal guide. De giver historien, og kender også de aller lækreste steder man kan bevæge sig hen med sin mountainbike. Derudover så ved de hvor man må køre, og hvor man ikke må.

Bornholm er faktisk ikke så dyr at komme til, og det tager ikke så lang tid som man går og forestiller sig. Så få planlagt en tur derover med din partner, det vil du ikke fortryde.

Pris: ,- | START DIN TUR PÅ BORNHOLM.INFO

9. Guidet tur på sporerne i Silkeborg

Der er mange rigtig flotte spor i Danmark, men der er nogle spor og områder, som man skal give sig selv eller en anden mulighed for at opleve. Silkeborg er et af områder, hvor mountainbikesporerne gror i en jord, der bare giver spor af meget høj kvalitet. Er man ikke helt så kendt, så er der råd for det.

Man kan jo hyre en guide, og så samtidig få alle de gode historier, og måske endda tilkøbe sig et teknikkursus samtidig. Steep.dk tilbyder alt dette, og kan endda lave ture på Specialized Levo eMTB. Det er Morten Agersnap der er guide, som mange nok også kender fra MTBTV.

Se også mere om guiden Morten: Hos vores kollegaer på MTBTV.

Der er mange muligheder sammen med Morten, så man kan bare købe et gavekort, så kan den der modtager pakken jo selv vælge hvad der skal ske.

Pris: fra 300 – | GÅ TIL BUTIK

10. Topeak survival gear box

Den her boks er simpelthen den fedeste lille overlevelsesboks. Den har alle de ting et multitool skal have, og så har Topeak bare proppet det hele ned i en lille boks. Faktisk er survival gear boksen Topeaks første produkt, og det er stadig i deres produktsortiment.

Den lille kasse er 10 x 4.6 x 3.5 cm og har 30 forskellige funktioner. Både hex nøgler, torx, værktøj til kæde og dæk. Discbremse spacere, holder til kædeled og meget mere. Det er en af de der bokse, hvor man skal bruge noget tid, for at komme alle de små funktioner igennem.

Der kommer en lille holder med, så man kan spænde den på cykelstellet.

Dette er en lille boks fyldt med kærlighed – alt man behøver for at overleve.

Pris: 259,- | Find ud af mere om denne lille boks her.

 

Dette var vores 10 bud på julegaver. Synes du mod forventning, ikke lige der var noget her på listen, som vil passe under juletræet, så kan vi anbefale et gavekort til jeres lokale cykelhandler. Så kan han selv gå ned og købe lige det han står og mangler.

Glædelig jul