Der findes rigtig mange cykelhjelme, men hvilken er den bedste hjelm til dig? I denne artikel vil vi hjælpe dig med at finde den bedste cykelhjelm til MTB.

Der findes rigtig mange cykelhjelme. Fælles for dem alle er, at de er til for at beskytte rytterens hoved mod slag. En cykelhjelm til mtb, er lidt speciel i forhold til andre cykelhjelme. Den har blandt andet en særlig skygge monteret forrest på hjelmen, som er med til at værne ansigtet mod regn, beskytte mod slag fra vildfarne grene samt er med til at mindske mudderstænk fra en eventuel forankørende rytter.

Vi har været på udkig efter cykelhjelme og her er 5 bud på en cykelhjelm til MTB.

Den billige – Lazer Chiru

Lazer Chiro
Lazer Chiro

En god allround hjelm fra Lazer, som både kan bruges til mtb og gravel. Med en pris på kun kr. 299,- er det en god begynderhjelm, og på trods af prisen, er den stadig turnfit system, klikspænde ved hagen, og så vejer den kun 305 gram.

Designet er meget tidsløst, og passer til alle. Så har du brug for en cykelhjelm til en fornuftig pris, men som stadig er sikker og ser godt ud, så køb en Lazer Chiru.

Den klassiske – Lazer Coyote MIPS

Lazer Coyote MIPS
Lazer Coyote MIPS

En flot klassisk MTB hjelm fra Lazer. Hjelmen er sort og holdt helt enkelt i designet, og passer derfor de fleste mountainbikere. Hjelmen har god udluftning og mulighed for LED baglys, samt bespænding i nakken. Har du ikke behov for at skille dig ud fra mængden, så er Lazer Coyote det rigtige valg.

Den populære – ABUS Moventor 2.0 MIPS

ABUS Moventor 2.0 MIPS
ABUS Moventor 2.0 MIPS

ABUS er kendt for deres gode kvalitet, og denne cykelhjelm er ikke en undtagelse. God ventilation, indbygget MIPS, samt højdejusterbart indstillingssystem er nogle af de ting der gør Moventor populær.

Den dyre – ABUS Montrailer ACE MIPS

ABUS Montrailer ACE MIPS
ABUS Montrailer ACE MIPS

ABUS har i mange år været kendte for deres kvalitets cykelhjelme. Montrailer er en af de nyeste i serien, og er en rigtig ligger moderne trail hjelm, med masser af sikkerhed. ABUS Montrailer er med MIPS system, og vejer kun 390 gram.

Så selvom vi har kategoriseret den som den dyre cykelhjelm, så er den helt sikkert pengene værd. En super lækker hjelm, med masser af ventilation, og mounts til lys og kamera, og så er den med GoggFit, som er plads til dine cykelbriller.

Vi har tidligere testet ABUS Montrailer Ace MIPS fra samme serie

Den feminine – ABUS Moventor 2.0

ABUS Moventor 2.0
ABUS Moventor 2.0

Mountainbike er heldigvis også for piger, og er du typen der gerne vil holde det feminine look i skoven, så kunne denne ABUS Moventor måske være noget for dig. Hjelmen vejer kun 290 gram, og har en flot iced mint farvet skal med lyserøde detaljer. ABUS hjelmen har plads til hestehalen, til dig der har langt hår.

Modellen hedder ABUS Moventor 2.0, og er meget enduro/trail-agtig i sit udtryk og design og giver en god allround beskyttelse.

Vælg den rigtige cykelhjelm

Det er meget forskelligt hvad der bliver prioriteret højest, når der købes ny MTB hjelm. Nogle få vælger ud fra prisen på hjelmen, andre vil bare gerne have en klassisk og helt almindelig hjelm, som typisk er en god hjelm i mellem prisklassen.

Du kan se et stort udvalg af cykelhjelme på Cykelpartner.dk

Den modebevidste type

Den mere modebevidste rytter går efter at få en hjelm, som passer til resten af outfittet. Her bliver der lagt vægt på at finde en hjelm, som passer til cyklens farver eller måske, har man en favoritfarve, som man vælger til alt sit udstyret. Det kan f.eks. lade sig gøre, at køre helt i orange, hvis man gerne vil det. Der fås hjelm, solbriller, trøje samt meget andet udstyr i orange. På den måde, er rytteren også let at genkende i et felt.

Cykelhjelm til kvinder

Til de kvindelige mountainbikere er der nu også kommet et større udvalg af cykelhjelme i de lidt mere feminine farver. Tidligere var farverne ikke så målrettede mod kvinder, som de er ved at blive nu, men det har også noget at gøre med, at cykling bare bliver mere og mere populært hos begge køn.

Den kræsne rytter

Denne lidt mere krævende rytter, er altid med på den sidste nye trend indenfor cykelmoden og bruger typisk lidt flere penge på en hjelm. Her er det kvalitet og flot design, der bliver lagt mest vægt på. Prisen er underordnet.

Det vigtigste kriterie for valg af hjelm bør dog stadigvæk være, at hjelmen passer til rytterens hovedform og er godkendt. Nogle har et rundt hoved og andre et mere aflangt. Mål altid dit hoved hvis du ikke kender din størrelse eller endnu bedre, prøv nogle forskellige hjelme.