Det vigtigste når du cykler mountainbike er dit hoved. Så hvordan vælger du den rigtige cykelhjem? I denne artikel kigger vi nærmere på en klassisk trail/enduro hjelm fra ABUS kaldet Montrailer


Vores vurdering af ABUS Montrailer ACE MIPS

Test score af ABUS Montrailer ACE MIPS

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 8.7 ud af 10

Anmeldt af Lars Bachmann

Jeg har henover sommeren testet en ABUS Montrailer, som ABUS selv kalder en high-end cykelhjelm. Montrailer er det vi vil kalde en trail/enduro hjelm, men kan selvfølgelig bruges uanset hvilken mountainbiker du er. Jeg har endda brugt den på flere gravelture, udelukkende fordi den sidder godt og bare er behagelig at have på. Hjelmen er ikke en nyhed, ja faktisk testede vi ABUS Montrailer første gang tilbage i 2018 (Du kan læse den test her). Her 3 år senere er Montrailer stadig en af de populære hjelme på markedet, så vi synes det var oplagt med en test anno 2021.

Design

ABUS Montrailer ACE MIPS model billede
Foto: Jan Nanfeldt

Som altid er design en smagssag, men jeg er ret vild med hjelmen. Den fås i 6 forskellige farver, og vi har testet den grønne udgave. Ser vi bort fra farven, og kigger på designet, udformningen og detaljerne på denne hjelm, så syntes jeg det er en ret lækker hjelm, som dækker godt ned i nakken, har god ventilation og små fine detaljer.

Så alt i alt en designmæssig vellykket hjelm, som jeg føler mig god tilpas med, og som stadig holder her 3 år efter.

Funktionalitet og detaljer

Montrailer hjelmen er med MIPS, og en stor skygge, som kan vippes. Skyggen kan vippes tilpas langt ned til at den kan tage lidt sol, og vippes op, så den er uden for synsfeltet, hvis man ønsker det. Bruger man goggles, så er nakken udformet, så stroppen sidder korrekt og sikkert, og skyggen kan flyttes så langt op, at der er plads til dine goggles (Se videoen længere nede i artiklen).

Der medfølger et kamera og lygte beslag der nemt kan klikkes af og på. En lækker detalje, som bare er rigtig praktisk, hvis man gerne vil filme på turen eller bruger den til mørkekørsel.

Det er desuden værd at fremhæve at remmen sidder monteret i bunden af hjelmen, og ikke inde i hjelmen, som den gør på mange hjelme. Dette er helt klar et plus, og noget undertegnede altid kigger efter på en ny hjelm. Der udover er der magnetspænde (FIDLOCK), som gør det utrolig nemt at lukke og åbne hage spændet.

Til kvinder med langt hår og hestehale, er der også godt nyt, da det er noget ABUS har tænkt ind i designet, da nakken er formet, så der er plads til en hestehale. Vægten er kun 390 gram, hvilket må siges at være godkendt. Prisen ligger på omkring kr. 1.200,-

Konklussion

Tyske ABUS scorer næsten topkarakter med denne Montrailer ACE MIPS mountainbike hjelm. Designet, de små detaljer, og funktionaliteten er bare i top og gennemtænkt. Jeg har som sagt testet den over 5-6 måneder, på alt fra europæiske bikeparks, danske MTB spor, og lange gravelture. Der er ingen tvivl om at denne hjelme henvender sig til mountainbikeren som gerne vil udfordres, og at den er bygget til trail/enduro segmentet, men den kan bruges af alle uanset niveau og kørestil.

Jeg tør godt anbefale denne hjelm til dig der står og skal investere i en ny hjelm.

Se flere modeller og læs mere om ABUS på www.abus.dk

Video

Se alle detaljerne præsenteret i 3D