Indrømmet, vi har ofte fokus på high-end MTB hjelme. Men det er ikke alle der ønsker sig en high-end enduro hjelm, når der skal trilles en tur på mountainbiken. Vi har derfor kigget nærmere på en Moventor fra ABUS, som med sit simple design og pris, henvender sig til begynderen


Vores vurdering af ABUS Moventor

Test score af ABUS Moventor

Funktionalitet: 7

Design: 8

Pris: 10

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Lars Bachmann

Moventor er en klassisk og simpel MTB hjelm fra ABUS, som henvender sig til XC ryttere og motionister. Med en pris på kun kr. 599,- er den i en prisklasse hvor de fleste kan være med. Vægten ligger på ca. 300 gram, og har masser af ventilation. Moventor er det man kalder in-mold, hvilket betyder at inder- og yderskallen er støbt sammen.

Cykelhjelmen er uden MIPS, men det er heller ikke forventelig i en hjelm i denne prisklasse. Men bortset fra dette, er det stadig en god og sikker hjelm, som lever op til de krav der er, og den er selvfølgelig godkendt.

Design og funktionalitet

Designet er ganske enkelt og stilrent, og fås i flere farvekombinationer. Har du langt hår, så har ABUS også tænkt på det, da designet i nakken giver plads til en hestehale.

Hjelmen har Zoom Evo Adult, som er en special tilpasning, der gør at spændet i nakken kan justeres op og ned og ikke kun ind og ud. Det giver en utrolig fleksibel pasform.

Konklussion

ABUS Moventor er en god allround cykelhjelm, hvor du får masser af hjelm for pengene. Det er en MTB hjelm, men dens diskrete design og form, gør at den er oplagt til gravelture eller som pendlerhjelm.

Så er du et sted hvor du ikke har budget eller behov for at give plus 1.000 kroner for en cykelhjelm, og gerne vil bruge den til både MTB og fritid, så er Moventor et god bud på en let og sikker all-round cykelhjelm.

Du kan se flere modeller på www.abus.dk eller din lokale cykelhandler.