Tre kæmpe mountainbike-events samler over 1500 mountainbikere til den største mtb-weekend i Danmarks Outdoor Hovedstad nogensinde. Eventsene tiltrækker international mountainbike-stjerne til Silkeborg.

Pressemeddelelse

Aldrig før har så stor en mountainbike-weekend fundet sted i Silkeborg. Alle, der er noget ved mountainbiken, vil således være at finde i skovene i Danmarks Outdoor Hovedstad den 9. – 12. maj.

Den anden weekend i maj kommer mountainbikesporerne i skovene i Søhøjlandet i den grad til at summe af liv. Tre store mountainbike-events, der løber af stablen henover samme weekend, tiltrækker over 1500 mountainbikere til den populære outdoor destination.

Weekenden er imidlertid ikke kun forbeholdt eliten, tværtimod. De tre events; IMBA Summit 2019, MTB Festival Søhøjlandet samt Highland Mountainbike Challenge favner sammen en bred målgruppe inden for mountainbike-sporten, og der vil derfor være både professionelle elitesportsudøvere, amatører og begyndere at finde på sporene i løbet af weekenden.

Internationalt mountainbike-årsmøde vælger Silkeborg som værtsby

Weekenden skydes allerede i gang torsdag den 9. maj med afholdelsen af IMBA Summit 2019, hvor omkring 150 professionelle mountainbikere og mountainbike sporbyggere fra hele Europa og USA deltager. At IMBA  – International Mountain Biking Association Europe – har valgt at afholde deres årsmøde i netop Silkeborg, er en stor anerkendelse af byens potentiale som mountainbike-destination.

Verdens største mountainbike-stjerne gæster Danmark for første gang

For første gang nogensinde gæster den legendariske mountainbike performer Danny Macaskill Danmark med sit imponerende mountainbike show ”Drop & Roll Tour”. Det gør han i forbindelse med den populære MTB Festival Søhøjlandet, der afvikles fra den 10. – 12. maj.

Omkring 600 mountainbikere forventes at deltage i den populære festival, der hylder mountainbike på tværs af niveau, erfaring, alder og geografi. Og med Danmarkspremiere på Danny Macaskills mountainbike show, forventes et rekordhøjt deltagerantal.

Man vil også kunne opleve showet på Bindslevs plads i Silkeborg fredag d. 10. maj kl. 17.

Danmarks mest barske mountainbikeløb

Foto: Claus Hilmer

Også søndag den 12. maj er der fuld action på mountainbikesporene, når omkring 500 mountainbikere begiver sig ud på den 100 km lange rute mellem Silkeborg og Aarhus i Highland Mountainbike Challenge. Løbet er et af Danmarks mest barske mountainbikeløb.

Udover de godt 1500 deltagere i de tre mountainbike-events, er flere hundrede frivillige med til at afvikle eventsene.

”De tre events bidrager i den grad til at sætte Silkeborg på land- og verdenskortet som en destination, der tilbyder gode faciliteter for mountainbikere på alle niveauer”, siger Turistchef i Silkeborg, Liselotte Nis-Hanssen. ”Der ligger et stort potentiale for hele byen i denne målgruppe, så vi er især stolte af, at internationale mountainbike-organisationer får øjnene op for de stærke kvaliteter, som Silkeborg som mountainbikedestination tilbyder.

Det bliver en spændende weekend med fuld fart på og masser af aktivitet på sporene i Danmarks Outdoor Hovedstad”, slutter Liselotte Nis-Hanssen.