Endnu en MTB festival, ser nu dagens lys. Det er DAI MTB på fyn, som har arrangeret en MTB festival i Svendborg d. 4-5 maj 2019

MTB er mere en bare at cykle rundt på de flotte spor. Det handler også om det sociale og kammeratskabet. Derfor vil DAI MTB gerne invitere dig til MTB festival i Svendborg d. 4-5 maj.

Sydfyn har de seneste år, for alvor slået sig fast som en mountainbike destination. Svendborg sporet, får altid pæne ord med på vejen, og Bissen MTB, som har sit udgangspunkt i Svendborg, vandt sidste år prisen for årets cykelevent til Danish Bike Award. Og så er der det efterhånden berømte spor, Skovhuggeren, på sydfyn, som også er et besøg værd.

Så hvorfor ikke udnytte disse faciliteter, og arrangere en MTB Festival, på engen foran Hotel Christiansminde i hjertet af Svendborg. Det er i hvert fald hvad DAI MTB har gjort, og de er i fuld gang med forberedelserne. Festivalen henvender sig til alle MTB entusiaster, hvad enten det er de garvede eller nybegyndere. Programmet kan du allerede nu se på hjemmesiden, og kommer til at indeholde både kurser, workshops, foredrag og guidede ture.

Programmet til DAI MTB Festival

Lørdag d. 4 maj

Det hele starter lørdag morgen d. 4 maj kl. 09.00 med velkomst og allerde 09.30 starter de første aktiviteter med guidede ture, delt op i begynder, motionister og øvede. Der udover er der mulighed for at deltage i tekniktræning i skoven, eller på en anlagt teknikbane, eller du kan deltage i et førstehjælpskursus med fokus på MTB ulykker.

Kl. 11.00 starter de næste aktiviteter, som er bygget op om det samme. Dermed har man mulighed for at for eksempel deltage i en guidet tur kl. 09.30 og tekniktræning kl. 11.00.

Fra kl. 12.00 til 14.00 er der frokost, og her efter starter de op med endnu et program med guidede ture, foredrag om kost og ernæring, og en MTB tur rundt på Thurø.

Sidst på eftermiddagen er alle retur igen, og der er masser af mulighed for hygge med de andre deltagere, spise lidt god mad, og nyde en kold øl eller vand. Om aftenen vil der være bålhygge, og rig lejlighed til at hygge og nørde med de andre festival gæster.

Søndag d. 5 maj

Søndag morgen skal du være frisk, for kl. 08.30 er der samlet tur til Skovhuggeren. Der er ca. 15 km transport til Skovhuggeren, men vil man gerne spare på kræfterne (eller sove en halv time mere), så er der mulighed for at tage bilen derop, og mødes med de andre kl. 09.30. Du kan også blive tilbage på festivalpladsen, og deltage i nogle af de andre guidede ture søndag formiddag.

Kl. 13.00 er der frokost og kl. 14.00 er der afslutning på DAI MTB festival.

Se hele programmet her

Guidede MTB ture

Andre aktiviteter

Vil du gerne have en pause fra cyklen, så er der også mulighed for at prøve kræfter med kajaktur, frisbeegolf, krolf, beachvolley eller wellness. Så selvom det er en MTB festival, er der altså også andre muligheder, end lige dem på cyklen.

Festivalen er koncentreret omkring pladsen ved Hotel Christiansminde, hvorfra alle turene starter. At DAI MTB satser på bredden, kan ses på at der både er mulighed for at blive udfordret på for eksempel Skovhuggeren, men der er også ture for dem som gerne vil nyde naturen, på en tur rundt på Thurø, eller en hyggeligt tur ud gennem Hallindskoven, ved det idylliske område ved naturbørnehaven og den smukke udsigt over det Sydfynske øhav.

Overnatning & Forplejning

Bor du ikke i nærheden, så er der heldigvis masser af mulighed for overnatning. DAI MTB, som står bag festivallen, har lavet særaftaler med både Hotel Christiansminde og Thurø Camping, så når du køber en billet til festivallen, så kan du booke overnatning til gode priser.

Med din billet følger også frokost lørdag og søndag, samt aftensmad lørdag. Derudover vil der på festivalpladsen være madboder, hvor i kan købe forskellig mad og drikke.

Tilmelding

Prisen for at deltage på festivalen er kr. 650 for voksne, og 350 for børn (op til 12 år), og der er kun 210 pladser, så bestil din billet allerede i dag.

Læs mere om festivallen på daimtb.dk/mtb-festival