Det kan være svært at finde balancen mellem det optimale dæktryk, som giver det bedste greb i underlaget, og stadig have et stabilt dæk, som ikke ruller af fælgen, eller ligefrem ødeligger din dyrebar fælg! Cushcore har et bud på en løsning.

Vi kan da lige starte med en disclaimer, og fortælle at vi ikke har testet produktet fra Cushcore, men udelukkende fået det demonstreret på årets Eurobike messe.

Hvad er Cushcore

Cushcore er en skumkerne du ligger ind i dækket, og som fungere sammen med et tubeless setup. Formålet er at beskytte din fælg, og give mere stabilitet til dækket, samtidig med at du kan køre med lavere dæktryk.

Der er flere fordele ved lavt dæktryk, men det giver også nogle udfordringer, i forhold til optimalt greb i underlaget, og beskyttelse af fælgen. Netop de udfordringer skulle Cushcore kunne løse. Når Cushcore er lagt ind i fælgen, så kan du køre med lavere dæktryk, da indlægget giver stabilitet til dækkets sidevægge, så du får optimalt greb i sving, og samtidig beskytter de mod “snakebites”, og slag på fælgen.

Cushcore er kompatibel med de tubeless væsker der er på markedet, men skulle du være så uheldig at dækket mister alt luft ude på sporet, så kan du værste fald stadig trille hjem, da Cushcore’n beskytter fælgen.

fælg med Cushcore inden montering af dæk

Bedre egenskaber i sving

Udover at Cushcore beskytter fælgen, så giver den også stabilitet til dækkets sidevægge, hvilket sammen med et lavere dæktryk, skulle give nogle fremragende egenskaber i sving. Cushcore kommer i 26″, 27.5″ og 29″ og passer i dæk fra 2,1″ til 2,6″ i bredden, og fælge med indvendig bredde på 22-35mm. En Cushcore vejer 250 gram i 27,5″ størrelse, og her vil nogen nok mene at det er unødvendig vægt at påfører sine hjul? Det skal vi selvfølgelig ikke gøre os til dommer for, men man skal tænke på hvad formålet er, og om man har behovet for et indlæg som Cushcore.

Prisen imponerer os dog ikke. En søgning på nettet giver en pris på ca. kr. 1.000,- for et sæt, hvilket umiddelbart er i den høje ende for et skumindlæg. Men kører man på højt niveau, og med fælge til 8-10.000 kroner, så vil man nok gerne give 1.000 kroner for at forbedre køreegenskaberne og beskytte sine fælge.

Vi har som sagt ikke testet Cushcore, men i teorien skulle det fungere? Har du prøvet Cushcore, så hører vi gerne om dine erfaringer. Skriv en kommentar eller send os en mail.

Product of the Year 2017

Der er heldigvis andre der har testet det, og Vital MTB var så vilde med Cushcore at de vandt en Shreddy Awards – Product of the Year.

Læs mere på www.cushcore.com