På Eurobike 2018 kan man se alle de etablerede brands, men en i mellem støder man på nogle nye brands, som er drevet af kærligheden til mountainbike.

ROCDAY er et ungt Polsk firma, som er skabt og drevet af unge mountainbikere. De har formået at lave en kollektion af cykeltøj, som oser af kvalitet og små flotte detaljer. Vi mødte dem på Eurobike, og havde en snak med dem.

Hvem er ROCDAY?

ROCDAY har udviklet og producere en serie af mountainbike tøj, som består af jerseys, handsker, shorts, jakker, T-shirts og strømper (se mere på rocday.com). På mange måder er historien om ROCDAY, meget klassisk. Det er  historien om en flok unge mountainbikere, som efter en mtb tur, nyder udsigten med en kold øl, på en bjergtop tæt på den fransk-schweiziske grænse, og tænker; Hvordan kan vi gøre sådanne oplevelser til en levevej.

Det var på den bjergtop, ideen til ROCDAY blev født, og passionen for lækkert cykeltøj blev skabt.

Det er ligegyldigt, om du er midt i at udforske en bikepark, cykle op af et bjerg, bestille en pizza, eller står i en bar med øl i hånden, ROCDAY’s mission er at få dig til at føle og se rigtig cool ud i cykeltøj.. Citat: ROCDAY

We are all mountain bike riders

Tøjet bærer præg at at være skabt af folk der bruger det. De små detaljer, som man sjældent ligger mærke til er der, og så er tøjet vigtigst af alt praktisk, og udviklet til at blive brugt. Der findes masser af fedt tøj til mtb, men når man kan fornemme at dem der står bag, er folk der selv bruger det aktivt, og virkelig brænder for det de laver, så bliver det bare lige en tand federe.

Vi har ikke testet tøjet, men vi har mærket, følt og set det, og vi synes virkelig det var lækkert, og signalerede god kvalitet. Vi kender ikke nogen danske forhandlere, men tøjet kan købes på direkte på deres hjemmeside – rocday.com

Billeder af ROCDAY fra Eurobike