Vi har alle prøvet det. At stå ude på sporet med et fladt dæk, og ingen ekstra slanger, eller med et hul i dækket, som tubeless væsken ikke vil lukke ordentligt. Muc-Off har løsningen med B.A.M puncture repair.


Vores vurdering af Muc-Off B.A.M puncture repair

Test score af Muc-Off B.A.M puncture repair

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 7

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Lars Bachmann

Vi har testet Muc-Off’s forholdsvis nye B.A.M (Bottle Air Magic), og den reddede os faktisk for en lang gåtur.

Hvad er B.A.M

B.A.M er magi på dåse. Det er en flaske på 125 ml. indeholdende en latex skum, som ikke bare pumper dit dæk, men også lukker eventuelle huller.

B.A.M er kompatibel med alle typer dæk (MTB, Gravel, landevej etc.), og kan bruges på både presta (racerventil) og schrader (autoventil) ventiler. I følge Muc-Off kan en flaske BAM fylde et 29″ hjul på under et minut.

Se video guide til sidst i artiklen

B.A.M blev vores redning

Da vi modtog B.A.M på redaktionen, overvejede vi kort om vi skulle tage en søm og stikke hul i et dæk, for at teste ved selvsyn om B.A.M kunne leve op til forventningerne.

Men da der var en bikepacking tur planlagt inden for kort tid, blev beslutningen af vente med testen, og tage B.A.M med på tur. Dette viste sig at være en klog beslutning. For på anden dagen på vores bikepacking tur, skete det der bare sker en gang i mellem. Undertegnede stod pludselig med et fladt dæk.

Hurtig og uden betænkningstid, blev der sat en ny slange i (Nej, min cykel var desværre ikke sat op til tubeless på denne tur). Skæbnen ville dog at allerede få kilometer senere, så var den flad igen.

Note to self: Husk nu at tjekke dækket ordentligt efter for skarpe genstande

Nu var jeg lidt i vildrede, for jeg havde i mit iver efter at medbringe så lidt oppakning som muligt, kun taget én ekstra slange med. Jeg kom dog hurtig i tanke om flasken fra Muc-Off, som jeg havde monteret på mit overrør, med det medfølgende beslag. Dækket blev vendt med ventilen opad i kl. 12 position, og nu var det spændende om flasken med BAM skulle være min redning.

Under et minut senere, var mit dæk pumpet udelukkende med hjælpe fra flasken, og dækket (slangen) har holdt tæt lige siden. Så der er ingen tvivl om at BAM reddede min r.. da jeg stod ude mit i Mols Bjerge og var punkteret.

Virker både med tubeless og slange

Vi har ikke testet på et tubeless setup, men Muc-Off fortæller at BAM kan lukke huller på 3-4 millimeter. Vi testede den på et 27,5″ dæk med slange, og min umiddelbare vurdering, er at der er nok tilbage til at jeg kan redde endnu en punktering.

Pris og funktionalitet

Lad os starte med funktionaliteten. I vores tilfælde gjorde den præcis det den skulle, nemlig at pumpe og forsegle vores dæk med slange, så vi kunne komme videre på vores bikepacking tur.

Prisen ligger på omkring kr. 130,- for en flaske B.A.M. fra Muc-Off. Min første tanke var, at det er en høj pris, men man skal selvfølgelig gøre det op med hvad alternativet er? Står jeg halvvejs ude på sporet med et fladt dæk, så vil jeg gerne give kr. 130 for at komme komme videre, uden at skal enten trække hjem.

Men det er lidt ligesom at investere i en pulverslukker. Den giver en hvis tryghed, men man håber aldrig at få bruge for den. Så nu har jeg altid en flaske B.A.M i tasken eller på cyklen, men kun som backup, da jeg stadig har et tubeless repair kit og et par co2 patroner, eller en ekstra slange.

Læs mere om B.A.M på Muc-off.com