Skal du prøve noget lidt ud over det sædvanlige i år, så er Blue Lagoon Challenge måske det du skal prøve. 60 km. fra Reykjavik syd om Reykjanes og til Grindavik. Her ender man ved den Blå Lagoon, og kan her tage en svømmetur. Det er 60 km. gennem lava marker, varme kilder og grønne søer. Det er uden sammenligning Islands største mountainbike løb. Det skal prøves – og MTBX deltager i år.

Den 9. juni går det løs i området mellem Reykjavik og Keflavik, Island. Blue Lagoon Challenge skal køres for 22. gang, og det ser ud til endnu engang at blive en deltagersucces.

Det hele startede i 1996 med 12 deltagere. Gennem årene er der kommet flere og flere til, og i 2009 eksploderede antallet da 300 deltog. Det er fordoblet siden og i 2016 deltog 669 mand. Det gør det til langt det største mountainbikerace i Island. Løbet har flere gange haft deltagelse af den danske mountainbiker Søren Nissen, som i 2015 og 2016 vandt løbet.

Løbet kan køres af alle, og det gør det også. Det er lige fra motionisten, til deltagere fra eliten og de islandske landshold. Racet starter i Hafnarfjörður, ved Reykjavik. Her kører man syd over Reykjanes, gennem lava områder med den karakteristiske mos, forbi områder hvor den geotermiske undergrund kommer til syne, gennem Grindavik for at at ende med indgang til Den Blå Lagune.

Fakta:

  • Navn på løb: Blue Lagoon Race Challenge
  • Distance: 60 km.
  • Dato: Lørdag 9. juni 2018
  • Niveau for deltagelse: De fleste kan deltage
  • Pris: Inden 1. marts 470 kr.
  • Tilmeldingen er åben – Tryk her.

 

Gennemsnitsfarten siger noget om rutens beskaffenhed, og for de hurtigste ligger den omkring 35 km/t. Ruten køres mest på lavagrusveje, mindre stier og veje. Men den går gennem en af Islands store lava områder. Området er levende, forstået på den måde, at undergrunden ikke ligger stille. Her er mange geotermiske områder, hvor dampen fra jordens indre står direkte op i luften, med en kraft, man ikke kan forestille sig. Ruten ligger ikke på alfarvej, men er lagt på grusveje, som både indeholder grus og lava i forskellige størrelser, og derfor opnås på dele af ruten den store fart. På en dag med godt vejr, er udsigten flere steder overvældende, hvis man altså har energien til at nyde det.

Efter at have kæmpet sig igennem de 60 km. fra Reykjavik ender man ved den Blå Lagune, hvor der med i billettens pris er indgang til lagunen. Der kan man så svede det sidste energi ud, drikke en kold øl, eller måske bare en læskende drik, for derefter at tage tilbage til Reykjavik og nyde resten af aftenen i det pulserende natteliv.

Island byder på alt hvad turisten ønsker, om det skal være en tur ud og se geysere, eller en tur på gletcheren, så står der et selskab klar til at tage dig afsted. Der er overnatning af forskellige priser, og Reykjavik byder på spisesteder, cafeer og barer. Der er shoppemuligheder så lang tid man orker. Prisniveauet er det samme som i Danmark, men man kan hvis man vil, kan man købe sig fattig i udflugter, restaurantbesøg og ture i byen.

Man går ikke ned på udstyr, da der i Reykjavik er et væld af muligheder for at få fat i det man lige mangler.

Billeder er venligst udlånt af Blue Lagoon Challenge.