Coronavirus er desværre over os, men heldigvis er der masser af underholdning, træning og mountainbike man sagtens kan gøre på afstand af andre mennesker. Man må jo heldigvis også stadig gerne opholde sig ude, og derfor også gerne cykle, hvis man ellers holder sig for sig selv og cykler med enkelte gode cykelmakkere - jo færre sammen jo bedre. Dog må man være ekstra opmærksom for tiden og ikke tage nogen chancer, da man helst skal holde sig langt væk fra hospitalerne, både for ikke at blive smittet selv og for at aflaste skadestuerne.

1. Træn din teknik

Nu hvor klub-undervisningen er aflyst kan ungerne eller en ven der alligevel er hjemme agere fotografer og I kan filme hinanden imens I øver teknik (du kan selvfølgelig også bare stille kameraet på en sten eller stol). På den måde kan du se, hvordan du kører og sammenligne dig med de professionelles videoer på Facebook eller YouTube og korrigere egne og hinandens fejl. Det er også fortsat i orden at blive undervist én til én, så du kan også tage kontakt til en af de dygtige danske mountainbike instruktører til ene-undervisning.

2. Læs om mountainbike

Læs alle vores lækre artikler på MTBX.dk, her er timevis af underholdning – om du så er til reportager, interviews eller test af udstyr. Du kan også få opdateret dig på mountainbiketeknik i Mads Weidemanns bog ”Mountainbike – fra begynder til verdensmester”.

3. Fiks din cykel

Pedaler opgraderet i den rigtige farve

Det er nu du har chancen for at få renset, pudset og smurt din cykel. Burde du have skiftet dæk, kæde eller kassette for længe siden? Så er det bare at komme i gang. Nogen cykelhandlere tilbyder også at fikse din cykel uden at komme i fysisk kontakt med dig, så hvis der er noget du ikke selv kan klare, så hør om de kan fikse det for dig.

4. Hør den nye danske mountainbike podcast

Mountainbike podcasten”, som dykker ned i alt fra teknik, udstyr og træning og interviewer både danske og udenlandske mountainbike stjerner.

5. Lav styrketræning

Fysisk træning gør dig både mere udholdende på sporet, giver dig overskud til tekniske udfordringer og mindsker risikoen for skader. Måske du har en gammel skade du burde lave styrketræning for at rette op på? Der er heldigvis masser af træning du kan gøre hjemme. Har du vægte eller andre redskaber er det bare bonus. Min træning er en blanding af plankeøvelser, armbøjninger, squats og ryg- og mavebøjninger. 

6. Træn færdigheder på cyklen i baghaven

Hop over en pind, øv dropteknik fra terrassen eller lær at køre på baghjul. Alle vigtige øvelser for dine evner på sporet. Måske har du endda evnerne til at bygge et lille hop eller drop at træne på.

7. Få opdateret dit grej på de danske cykel webshops

Måske du mangler nye dæk, slanger eller bare lækre sager. På den måde hjælper du også til at holde den hårdt ramte danske cykelindustri i gang.

8. Se mountainbike tv

Se Redbull TVs gamle optagelser fra Crankworx, Worldcup, eller det helt vilde Rampage løb i USA. De har også lavet serien ”Fast-life” som følger 3 unge Worldcup rising stars i downhill og crosscountry – Loic Bruni, Kate Courtney og Finn Iles. Du kan også tjekke det danske MTBTV ud på YouTube, som har reportager, portrætter, udstyr og sportest.

https://www.redbull.com/int-en/hubs/bike

9. Lav udstrækning eller yoga

Hjemmeyoga er godt for stive mountainbiker-ben

Fleksibilitet sænker risikoen for skader. Jeg oplever også, at det hjælper på smerter i diverse gamle skader (selvom jeg ikke har noget videnskabeligt holdepunkt for det sidste). Så har du stive tonser-ben, så er det bare at komme i gang. Jeg laver 3 min stræk ad gangen (men mindre kan gøre det) og ser serie eller hører podcast imens for at gøre det mere underholdende.

10. Ryd op

De cykelshorts som du aldrig bruger, fordi de sidder underligt, skal de gives væk, smides ud eller sættes til salg på nettet? Er der rod i kassen med cykelgrej, så vend den på hovedet og få styr på sagerne. Eller måske mangler cyklen et stativ at hænge i, så kan du jo passende få det sat op nu.

God fornøjelse! Og pas på jer selv.