Er du typen der analyserer og deler alle statistik fra dine ture? Eller vil du bare gerne være en bedre rytter? TrailSense har udviklet det ultimative beregnings- og rapporteringssytem til mountainbike, som overgår alle tidligere muligheder. Jesper fra MTBX har kigget nærmere på TrailSense.

Udviklet specifikt til MTB-rytteren

TrailSense er udviklet i Københavnsområdet og på sporene i Nordsjælland og Skåne. De 4 danske gutter – Jan, Thomas, Bo og Kristian – har i over 2 år udviklet og testet Trailsense med ambitionen om at udvikle verdens mest detaljeret sporingsenhed, der måler din ydeevne, analyserer sporets sammensætning og måler dine teknisk evner.

TrailSense er ikke udviklet til tracking på tværs af flere forskellige motionsformer. TrailSense er udviklet specifikt til mountainbiking, hvorfor det rammer perfekt ind i det, der betyder noget for os mountainbikere.

Jan fik ideen for tre år siden efter at have kørt mountainbike i de italienske alper tæt på Gardasøen. Ideen kom af, at Jan havde svært ved at gennemskue sværhedsgraden på sporene ud fra downloadede GPS spor. Der manglede en fælles standard på tværs af landegrænser, som ikke var personafhængig. Samtidig var motion-sensorer (dvs. sensorer som registrerer dine bevægelser) ved at blive udbredt i sporten, og dette var den oplagte løsning på udfordringen.

Montering af en motion-sensor på cyklen gav mulighed for at tracke cyklen i 3D, og dette åbnede op for, ikke kun tracking af sporets sammensætning, men også omkring rytterens performance.

Hvad er TrailSense? Funktioner og specifikationer

TrailSense systemet er ikke bare endnu et social fitness netværk, hvor du kan dele dine ture. Denne sporingsenhed giver dig mulighed for mere end måling af hastighed, afstand og højde. Der hvor det bliver virkelig spændende for os mountainbikere er jo i virkeligheden i svingene, på hoppene, over drops og på de svære segmenter, hvor teknikken virkelig har betydning.

At kende detaljerne og specifikationerne ved de forskellige muligheder på sporet er i virkeligheden det, som tænder MTB-gnisten i de fleste af os og måske endda, giver os muligheden for at blive en bedre rytter.

TrailSense er udviklet til at tracke airtime ved hop, måle svinghastigheder, se sporets sværhedsgrad, udpege dine egne segmenter og graduere dine linjevalg. Derudover er der selvfølgelig også hastighed, afstand, højde og muligheden for at konkurrer med vennerne eller den virtuelle pro-rytter, der også er indbygget.

TrailSense produktet består af en app til din telefon, en lille sensor til let montering på cyklen, en lille magnet til montering på baghjulet og et mini USB-kabel til opladning af sensor. Når alt er monteret og installeret er du klar til at tracke din kørsel og performance ned til mindste detalje.

Sensoren er bygget til at opfange bevægelser i 9 forskellige retninger op til 100 gange i sekundet. Der er dermed mulighed for at få meget præcise målinger. Samtidig indeholder sensoren et barometer og hastighedsføler, som meget præcist måler din højde over havet og din fart.

Alle informationerne bliver løbende sendt til TrailSense app’en, bearbejdet og præsenteret for dig.

Trailsense motion sensor

Capturing the essence of mountain biking

Når du har kørt et spor, eller en sektion, kan du efterfølgende via TrailSense App’en analysere din kørsel, og sammenligne med andre ryttere der har kørt samme spor. TrailSense måler din fart i svingene, din tid i luften (airtime), og måler hvordan du lander på cyklen (impact). Alt data fra ryttere der har kørt et givent spor, bruges samtidig til at vurdere sporets sværhedsgrad.

Læs mer om Trailsense på trailsense.com eller på Facebook.com/trailsense

TrailSense i butikkerne

Synes du at dette lyder og kunne du tænke dig at se TrailSense i butikkerne?

TrailSense teamet forventer at starte produktionen af sensorerne, mens de finjusterer appen til en markedslancering i foråret 2020. For at nå dette mål har de oprettet en Kickstarter-kampagne.

Kickstarter kampagnen skal være med til at bringe os et skridt tættere på at have verdens mest avancerede MTB-sensor på markedet i 2020. Vores vision er klar – vi vil være den foretrukne MTB-platform i verden for ryttere på alle niveauer, som ønsker mulighed for forbedring af teknik og finde egnede spor, som netop matcher deres præferencer til et spors sammensætning.

Jan Østergaard, medstifter af Trailsense

Kunne du tænke dig at være en af de første til at få fingrene i en TrailSense og samtidig støtte dem med at videreudvikle, så vi kan få dette spændende produkt på markedet? Så gå ind på Kickstarter kampagnen og bliv en TrailSense backer. Kampagnen slutter søndag d. 14. juli 2019 kl. 12:03.

Alle billeder og film er venligst udlånt af TrailSense.