Der er nok at bruge penge på, når man dyrker MTB sport. Så vi har kigget på et par cykelsko til flats fra XLC i den prisvenlige ende af skalaen. XLC CB-A01 hedder modellen, som fås til under kr. 500,-


Vores vurdering af XLC CB-A01 cykelsko til flats

Test score af XLC CB-A01 cykelsko til flats

Funktionalitet: 7

Design: 7

Pris: 9

Total Score: 7.7 ud af 10

Anmeldt af Lars Bachmann

Det var ikke helt uden bekymringer jeg påbegyndte denne test af XLC’s bud på en cykelsko til flats. Ikke fordi jeg ikke forventede noget af skoene, men fordi det er så pokkers svært at teste en sko, og ende ud med et resultat som alle kan bruge til noget.

Vi er alle forskellige, og det gælder naturligvis også vores fødder. Jeg har en forholdsvis bred fod, og det syntes jeg ofte er et problem i forhold til cykelsko.

Men skoene blev bestilt, og jeg satsede på en 43, da det er den samme størrelse som mine gamle flats, i et andet mærke. Jeg synes de er en anelse små i det, så mit råd er at du bestiller et nummer større end du er vant til.

Disclaimer

Modellen vi har testet er en XLC CB-A01, og XLC kalder det selv en All Ride sportssko. Det vil sige at den ikke er bygget med 100% fokus på MTB, men også beregnet til f.eks. skateboard og hverdagsbrug. Det betyder naturligvis at der er gået lidt på “kompromis” med f.eks. sålen, da der er stor forskel på om den skal gribe en flatpedal eller et skateboard.

På sporet

Der skal være god kontakt mellem pedaler og sko, når du kører med flats. Du kan havde en nok så god sko, men hvis pedalen ikke tilbyder noget at gribe fast i, så er skoene ikke meget værd. I denne test brugte jeg mine nye Stamp 7 pedaler fra Crankbrothers (test kommer senere), og ironisk nok var det en kombination hvor pedalerne var næsten dobbelt så dyre som skoene.

Det mindede mig endnu en gang om at vi har med et par sko i den prisbillige ende, og det skal man huske at have i baghovedet når man tester sådan nogle. Udover de strammer lidt på min brede fod, så sidder de faktisk godt på foden. De giver sig også lidt med tiden, men det har vi ikke haft tid til at vente på i denne test.

XLC skoen vejer 375 gram, og virker dejlig kompakt, og tilpas kraftig. Det er en sko du kan bruge hele året, og den har et åndbart materiale på siderne og toppen. Skoen er med snørebånd, og man kan heller ikke forvente andet til en sko i den prisklasse. Sålen er tilpas stiv, men desværre virker bunden også en anelse for stiv til at den har maksimalt greb i pedalen.

En god sko til flats er efter min mening, en komfortabel sko, som tilbyder en stiv sål, men med en “blød” bund, som virkelig kan bide sig fast i dine pins på pedalerne (Pins er de små pigge på pedalerne). Og her spiller de ikke 100%, men de er heller ikke dårlige. Men tænker jeg tilbage på prisen, og det faktum at det faktisk er en sportsko og ikke en fuldblods cykelsko jeg har med at gøre, så syntes jeg faktisk de klarer sig ret godt.

Konklusion

Med XLC CB-A01 får du et par fornuftige sko til prisen. Der er forskel på disse sko, og et par “rigtige” cykelsko til 1.000-1.200 kroner, og det skal der selvfølgelig også være. Men prisen taget i betragtning er det svært at sige noget negativt om dem.

Så min konklusion må være at, skal du i gang med at køre flats, og først finde ud af om det er noget for dig, så er det en god og billige måde at komme i gang på.

Kvaliteten er god, men materialerne er en smule stive i det, hvilket gør lidt ved komforten. Men igen skal vi huske at ikke alle fødder er ens, så dette er altså min oplevelse af skoen, og den sidder sikkert helt anderledes på dig.

Vi har som sagt set dem flere steder til under kr. 500, og du kan finde dem til den bedste pris lige her.

Tak til Cycle Service Nordic, som har stillet skoene til rådighed.

XLC parts

Ovennævnte sko er af mærket XLC, som er Tysk, og laver en lang række cykelprodukter. XLC er ejet af ACCELL Group, som også står bag cykelmærker som Haibike og Ghost. I Danmark distribueres det af Cycle Service Nordic.

Læs mere på www.xlc-parts.com