Den 26.- 27. august er der action-spækket publikumsfest omkring Papirfabrikken i Silkeborg, når Yeti Adventure Challenge Silkeborg (YACS16) lader ekstremsportsudøvere prøve kræfter med alverdens discipliner i den smukke natur omkring byen. I år bliver der endda deltagelse af de 3-dobbelte verdensmestre og øjeblikkeligt førende i World Cup’en, Team Seagate fra New Zealand.

Verdenseliten deltager

yacs-2016-04Team Seagate, der blev verdensmestre i både 2012, 2014 og 2015, har allerede meldt deres ankomst og Nathan Fa’avae, der personligt har vundet verdensmesterskabet 4 gange(!), har desuden sagt ja til at underholde deltagere og VIP-gæster før løbet med hans utrolige historie efter en lang karriere i ekstremsport.

Han har dyrket multisport professionelt siden 1997 og har sportslige meritter, som kun få I verden kan overgå. Da YACS16 også samtidig er det officielle Danmarksmesterskab i 2016, håber arrangørerne at se rigtig mange deltagere på masterdistancen, som kan tage kampen op mod Team Seagate.

Nathan Fa’avae siger om deltagelsen:

”En stor del af grunden til vi kører Adventure Race som hold er at få mulighed for at udforske verden gennem vores passion, outdoor adventure sport. Det er fantastisk at besøge lande og kulturer, at møde mennesker fra værtslandene, som deler vores interesser. Danmark er langt fra New Zealand, men appellerer stærkt til os, fordi vi alle sammen er vokset op med legoklodser. Da vi hørte
om Yeti Adventure Challenge Silkeborg virkede det som det perfekte match mellem sjov og eventyr og vi ville rigtig gerne deltage. Vi glæder til at køre i Danmark og mærke hvordan sporten klarer sig der. Vi ser frem til at deltage.”

Læs mere om Nathan på nathanfaavae.nz

Kronprinsen viste vejen

Da Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik sidste år deltog i løbet skabte det masser af opmærksomhed omkring nichesporten Adventure Racing. For en stund var alle venteværelser i landet fyldt med glittermagasiner, der havde skiftet kjoler og øreringe på forsiden ud med en sejlende, klatrende, løbende, cyklende, svedende, rapellende kronprins, der på imponerende vis gennemførte sin adventure debut I fornem stil. Action-prinsen havde igen vist sit værd og outdoor-sporten havde fået et vindue til verden.

Alle kan være med

yacs-2016-03Adventure Racing har traditionelt været en nichesport for nogle få ekstremsportsfolk. Men med satsningen på YACS bliver den mindre kendte sport åbnet op for både publikum og almindelige eventyrlystne motionister med mod på udfordringer i det fri.

YACS16 har både en meget krævende elitedistance (Master), hvor hold fra hele verden vil konkurrere mod Team Seagate, en hård mellemdistance for de øvede (Challenge) og en kortere distance for almindelige aktive (Fighter) motionister, der vil prøve et utraditionelt motionsløb. I alt vil godt 600 deltagere skulle løbe, cykle, ro, rapelle, svømme, skyde, klatre, rulle og rafte sig igennem et seværdigt døgn i Silkeborg.

Seværdigt start-loop fredag

Løbet har fra start været designet til at give publikum en oplevelse. Og fredag aften kan man opleve den komprimerede fortælling om Adventure Racing, når publikum på tætteste hold kan opleve elite-atleterne og Team Seagate kæmpe om pladserne lige midt i byen. Scenen sættes foran Jysk Musikteater, hvor man kan opleve halvanden times intensiv (og våd!) konkurrence med underholdningsgaranti, før deltagerne løber ud I natten og 24 timers non-stop prøvelser venter.

Der er live-optakt med storskærm og underholdning fredag fra kl 18.15 ved Jysk Musikteater. Deltagerne på de øvrige distancer starter henholdsvis kl. 09 og kl. 11 lørdag formiddag og alle deltagere forventes i mål mellem 15 og 18.

Udfordrende omgivelser i Silkeborg

Yeti Adventure Challenge afholdes midt i søhøjlandet ved Silkeborg, der er et sandt El Dorado for outdoor-sport. Deltagerne konkurrerer på et område på omkring 100 km2 i Danmarks største skovområde, Silkeborgskovene, som er et vådt, kuperet og teknisk udfordrende terræn. Derudover har arrangørerne også inddraget det gamle fabriksmiljø, Papirfabrikken, som udover at være start- og målområde også vil være centrum for en stor del af disciplinerne og hvor publikum kan følge med via storskærm hele dagen lørdag.

Hvad er adventure racing?

yacs-2016-02

Adventure racing er en forholdsvis ny sport, der har sin oprindelse på New Zealand. Der er ingen fast formel for et adventure race, og deltagerne ved derfor ikke på forhånd, hvad de skal udsættes for. Et adventure race er som en ekspedition ud i det ukendte, hvor hold på tre personer ved hjælp af samarbejde, styrke og udholdenhed skal klare sig igennem udfordringerne i naturen.

Som oftest indebærer et løb dog primært mountainbiking og orienteringsløb i kombination med fx rulleskøjteløb, kajakroning, klatring og andre udfordringer, som er unikke for hvert løb. De ukendte udfordringer og de ukendte ruter gør adventure løb til et spændende eventyr for både deltagere og publikum. Læs mere på www.yacs.dk eller på www.facebook.com/yetiadventurechallenge/