Vores vurdering af Vpace Ctrail

Test score af Vpace Ctrail

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 9

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Vpace er nok ikke så kendt i Danmark, men Vpace laver specielt mountainbikes og gravelcykler. Vpace er ikke masse producerede cykler, og man kan lave flere valg ved køb. Vi har prøvekørt en Vpace – Ctrail. Læs med her.

Vpace er en tysk producent af mountainbikes, og ligger i den tyske by Rävensburg. Sören hedder chefen, og han er med helt ude i produktionen af cyklerne. Vpace cykler sælges direkte fra deres egen butik, og kan derfor ikke købes i en almindelig butik.

Cykler fra Vpace er kendt for deres enkelthed. Der er ikke noget overflødigt på dem, og der er tænkt over hver eneste detalje. Det ser man på deres cykler til voksne, og på deres cykler til børn. Når man køber en cykel hos Vpace, har man mulighed for at lave visse tilvalg. Man kan for eksempel vælge hvilken forgaffel man vil have på, og hvilken dropperpost. Derfor svinger prisen på denne Vpace Ctrail som vi har testet også mellem 2.600 og 3.100 euro.

Vpace Ctrail

Det første man bemærker på Vpace Ctrailen, er det meget tynde overrør, den lidt tilbagelænede geometri og de store dæk. Der er her tale om en trail cykel, som indbyder til leg. Det mærker man med det samme man sætter sig op. Med de større dæk, den tilbagelænede geometri og dropper posten, er det en cykel man både kan køre med på pumptracket, men også på singletracket i skoven. Det er rigtig sjovt at komme fra en fuldaffjedret mountainbike over på denne hardtail, fordi man let flytter cyklen rundt i sporet, og samtidig i god fart.

Den har rigtig gode køreegenskaber, og lever op til sit navn som trail cykel. Geometrien og den lange vandring giver god plads på cyklen til, at tage svingene langt oppe, og hoppe på de forhøjninger sporet giver en. Man kan køre stærkt igennem sporet, og nyde grusvejen i en almindelig fart. Dette er ikke en XC tonsercykel, og det er den heller ikke lavet til. Det er en rigtig nem cykel at køre på, hvilket klart skyldes cyklens geometri.

Ctrailen er fint sammensat med gode komponenter.

Ramme             CTrail Trailbike Carbon, vægt 1.200 g i M, Boost

FGaffel              FOX 34 Performance Boost, 120 mm eller Suntour AXON34, Boost 120 mm

Gear                   SRAM GX Eagle, 10-50 Kassette

Bremser            Shiomano XT

Hjul                     WTB Scraper i40 Fælge 27,5″ VPACE Boost nav,

Styr                     Ritchey Comp 740 mm, 20 mm rise

Greb                   Ritchey WCS,

Ctrailen kan helt klart anbefales at tage en tur på. For det første er den meget fint udstyret, koster ikke en bondegård, og så er den helt sikkert topkvalitet.

Børneafdelingen

Men Vpace er andet end denne lækre trail cykel til voksne. De laver nemlig også børnecykler, og de er faktisk meget mere interessante, end hvad der ellers er på markedet. Her ser man straks, at der er tænkt over hver en detalje. Fra hvor lange pedalarmene er, til hvor nemme bremserne er at nå. De producere børnecykler som passer i geometrien, og som kvalitetsmæssigt ligger meget højt. Vpace børnecyklerne produceres fra 24′ hjul til 29′ hjul. De små cykler er med fast forgaffel, mens de lidt større både laves som hardtail, men også som fully. De er helt klart et kig værd, hvis du vil give dine børn en rigtig mountainbike der passer.