Vores vurdering af Shimano ZEE bremser

Test score af Shimano ZEE bremser

Funktionalitet: 9

Design: 7

Pris: 8

Total Score: 8 ud af 10

Anmeldt af Jerry Mikula

Zee gruppen sælges af Shimano som lillebror til deres Saint. Zee har en fornuftig pris, og er ca. 40% billigere end storebroren Saint.

Uanset hvad, så minder de om Saint og deres detaljer afviger ikke ret meget. Dog mangler de Free-Stroke justering på bremsearmen.

Shimano Zee kommer med keramiske stempler i kaliberen og de keramiske stempler er med til at forbygge varmeudvikling i kaliberen og de brede bremseklodser er bestemt med til at få styr på fin bremselængde (Resin klodser)

Jeg fornemmer at de 4 stempler giver mig væsentlig mere bremseeffekt nedad og et lille ekstra tryghed på nedkørsler med mudder.

Shimano Zee er nok mere rettet til Enduro, men er du en rigtig mand på +100kg, så vil jeg varmt anbefale at investere i et sæt Shimano Zee for at få styr på bremserne og hold på cyklen på dine nedkørsler.

Vægten af disse bremser er fremragende i forhold til XT og SLX ( 310 til 330g ) afhængigt af bagerste slangelængde (Vægten er kun for kaliberen).

Under mit brug at Zee gruppen har jeg fornemmet at de er berøringsfølsom med et let tryk så reagerer de og det forskrækkede mig de første par gange. Jeg fornemmer virkelig at bremseeffekt er fordoblet, med 180 mm bremseskiver for og kun 160 mm bag. Min anbefaling vil dog klart være 208 mm for og 180 mm bag.

Shimano ZEE gruppen er købt hos My BikeShop Frederikshavn og indgik i et køb på ny Mountainbike men det kan erhverves for ca. kr. 2.300 for et sæt.

Bremsegreb info:

  • Shimano Zee M640.
  • 2 finger greb, som betyder at selve bremsegrebet har en bredde der passer til kun 2 finger.
  • Materiale er aluminium for både bremsegreb og cylinder.
  • Vægt 116 gram

Bremsekaliber info:

  • Bremseklodser Deore BR-M640 med Resin
  • Materialet er aluminium
  • Kaliberen er med 4 stempler i keramik
  • Vægt 314 gram

Samlet vægt er ca. 469 gram i forhold til XT som har en vægt på 439 gram.