Vores vurdering af Addix Speed Evolution Line

Test score af Addix Speed Evolution Line

Funktionalitet: 7

Design: 8

Pris: 7

Total Score: 7.3 ud af 10

Anmeldt af Kasper Meldgaard Børjesson

Schwalbe valgte i år at ændre formlen for alle deres dæk, frem for at tilføje flere dæk til deres sortiment. Det betød, at der opstod 4 nye gummiblandinger i forskellige hårdheder. De kalder dem for Addix Compound. Addix Compound fås fra Speed som er det hårdeste blanding (compound), og til Ultra soft som er det blødeste. Der imellem kommer Speedgrip blandingen og soft blandingen. For at sammenligne lidt med de gamle dæk, svarer Speed og Speedgrip til Pacestar og Soft og Ultrasoft svarer til Trailstar. Schwalbe oplyste, at der både er tilføjet bedre greb, levetid og lavere rullemodstand over hele linjen, hvilket jo lyder som en win-win situation.

Schwalbe har sendt os et sæt Rocket Ron 29×2.25 i Speed compound, og har senere lovet at sende os et sæt dæk med Soft compound. Indtil videre har vi testet Rocket Ron dækket med Speed compound, og min oplevelse af dækkene har været forholdsvis gode. Schwalbe sendte os ligeledes en lille kasse med 4 gummikugler, så man kan føle forskellen på de 4 forskellige blandinger – ret interessant og der er stor forskel fra Speed til Ultra Soft.

Detaljer:

  • Addix Speed Evolution Line Snakeskin TL Easy
  • Pris: Set til 429 kr. hos Cykelpartner.
  • 2.25 bred iflg. Schwalbe. Jeg kunne godt have ønsket mig, at man kunne få dækket i en 2.35 version.
  • Målt: 55 mm / 2.15 bred knop til knop på 29mm bred fælg, hvilket er lidt mindre en Schwalbe lover.
  • 610 gram (flg. Schwalbe) Vægten var stort set som lovet fra Schwalbe med kun ca. 10-20 gram mere på hvert dæk, hvilket er acceptabelt.
  • Testet med 1.8 bar for og bag samt tubeless.

På Sporet

Det første jeg lagde mærke til på min testtur var, at dækket var hurtigt rullende og hårde i gummiet i mønstret. Det kunne specielt mærkes, da dæmpningen i dækket var minimal over rodsektioner. Det var selvfølgelig forventeligt, da Addix speed er designet til, at køre XC og XC Race hvor rullemodstanden betyder mere end komforten. Det kan selvfølgelig afhjælpes en smule med at køre med et lavere dæktryk, men allerede ved 1.8 bar følte jeg, at specielt bagdækket var ved at skride af fælgen i berms og sving, uden at jeg virkelig pressede dækket.

Det lykkedes mig flere gange, at sprøjte noget tubeless væske ud på grund af dette, hvilket ikke er optimalt. Til gengæld var dækket hurtigt rullende, og vægten var forholdsvis lav for et 29×2.25 dæk. Mønstret tog rigtig godt fast i underlaget, under alle de forhold jeg kørte fra tørt til mudder. Jeg har ikke testet dækket på løst/tørt underlag, og det kommer jeg nok heller ikke til med vores efterårsvejr.

Konklusion

Søger man et let helårs dæk med lav vægt, synes jeg at Schwalbes nye Rocket Ron er et ok valg. Man skal dog være opmærksom på, at det er et XC dæk som krænger en del på fælgen under stress i fx. berms. Man skal ligeledes være opmærksom på, at man giver afkald på en del komfort ved den hårde gummiblanding, som Addix speed compound er sammensat af.

Dækket er venligst stillet til rådighed af Schwalbe