Vores vurdering af Outwet Subzero svedundertrøje

Test score af Outwet Subzero svedundertrøje

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 8.7 ud af 10

Anmeldt af Lasse Klausen

Vi er allerede inde i efteråret og nærmer os den klassiske danske vinter og derfor er det tid til at kigge på lidt varmere cykeltøj til de kolde vintermåneder.

På Facebook kunne man læse, at firmaet Juhl Cycling Nordic havde en kampagne, hvor de solgte en svedtrøje fra det italienske firma, Outwet, til en lavere pris, på den betingelse at kunderne ville svare på en spørgeskemaundersøgelse senere på året. I annoncen stod der bl.a., at svedtrøjen transporterede sved 3-400 gange bedre end uld og at materialet aldrig kunne blive vådt. Det var nogle vovede påstande og det blev vi selvfølgelig nødt til at teste.

Materiale

Outwet laver mange forskellige slags sportstøj og deriblandt svedundertøj. Modellen hedder Subzero og dens anbefalede anvendelsesområde er imellem -20 og + 5 grader, så den burde altså være ret varm. I forhold til mange andre produkter på markedet, er den lavet af et mikrofiber materiale som hedder Dryarn. Det skulle være otte gange bedre til at transportere end polyester, isolere bedre end uld, altid holde sig tørt og være antibakterielt.

Dryarn absorberer ikke fugt eller sved og transporterer det videre til næste lag tøj. Trøjen består af 90% Polypropylene og 10% Elastane. Trøjens front er dækket af en XTEX vindtæt membran, som er 100 % Polyester og holder al vinden ude.

Pasform og kvalitet

Subzero findes i størrelserne s/m og l/xl og jeg valgte at tage l/xl. Jeg er 184 cm høj og jeg var ret sikker på, at en s/m ville være for lille til mig. Da jeg modtog trøjen kom den i en lille æske og da jeg tog den ud tænkte jeg med det samme, at den var alt for lille! Der er dog meget stræk i trøjen og da jeg fik den på passede den fint i størrelsen.

I starten syntes jeg, at trøjen var lidt stram og jeg tror, at der er lidt kompression i den. Den sidder tæt over hele kroppen og der er faconsyede paneler på ryggen, som følger musklerne. Man skal lige vænne sig til den tætte pasform, men på den anden side er det jo også nødvendigt for, at den kan transportere sveden væk.

Der er rigeligt med længde på ærmerne og den er tilpas lang, så den kan gå lidt ned i shortsene. Fronten er som tidligere nævnt beklædt med en vindtæt membran og alle syningerne er udvendige, så de ikke generer. Jeg kan godt lide, at de har syet vaskeanvisningerne indvendigt i bunden af trøjen, så der ikke er en vaskeanvisning, som irriterer. Alle syninger og materialer er af god kvalitet og finishen kan der ikke sættes fingre på.

Mit eneste kritikpunkt er, at der er en 3-4 cm høj krave, som går halvvejs op ad halsen. Kraven sidder lidt for stramt til min smag, men det er selvfølgelig forskelligt fra person til person.

På sporet

Jeg havde forestillet mig, at jeg ville bruge trøjen til to forskellige formål. Det ene var som en almindelig svedtrøje under en vindtæt jakke, hvor trøjens vindtætte membran ikke ville have nogen funktion. Den anden var under en langærmet jersey, som ikke var vindtæt og hvor det var trøjens opgave at holde mig varm og fri for vinden. Jeg har tidligere haft problemer med, at jeg frøs på vej ud til skoven, fordi det måske blæste lidt og når jeg så kom ud på sporet var det perfekt, men når jeg cyklede hjem kom jeg igen ud i vinden og blev afkølet og frøs. Andre gange tog jeg en vindtæt jakke på, som var passende under transporten, men for varm ude i skoven.

På den første tur var der 15 grader, skyet og moderate vindstød. Jeg havde taget trøjen på som inderste lag og en tynd langærmet jersey uden på. Normalt ville det være for koldt med kun en jersey som yderste lag og en almindelig svedundertrøje indenunder. Da jeg cyklede ud til sporet og fik gang i kroppen kunne jeg nogenlunde holde varmen og jeg kunne mærke, at den vindtætte front gjorde en stor forskel og holdte min overkrop rimelig varm.

Da jeg kom ud på sporet var kombinationen fin, og jeg havde det hverken for varmt eller for koldt. Da jeg var færdig med at køre på sporet, var temperaturen faldet til omkring 13-14 grader og jeg begyndte at fryse en smule. Da det også blæste lidt betød det, at trøjen ikke helt kunne holde varmen, fordi jeg konstant blev afkølet af vinden på arme og ryggen. Hvis der ikke havde været vindstød tror jeg, at den havde kunnet holde mig varm.

Uden en vindtæt jakke eller lignende som yderste lag til at holde vinden væk vil jeg personligt ikke bruge trøjen under 15 grader. Det er dog ikke trøjens skyld og jeg tror ikke, at der findes nogen svedundertrøje, som kan holde ens core varm under de omstændigheder. Svedundertrøjen var en smule fugtig, men jeg syntes, at den var komfortabel at have på. Jeg lagde især mærke til det, da jeg vaskede cyklen. Normalt bliver mine Helly Hansen undertrøjer våde og kolde, når jeg er færdig med at cykle, men denne gang frøs jeg ikke under rengøringen. Da jeg tog trøjen af var den helt tør og det var meget imponerende i forhold til, hvad jeg normalt bruger. Dermed er dens svedtransport altså i top!

På den anden tur var temperaturen omkring 10-11 grader. Jeg tog svedundertrøjen på som inderste lag og en tynd vindjakke som yderste lag, så det var altså svedtrøjens opgave at holde mig varm. Jeg fik hurtigt varmen og på vej ud til sporet var kombinationen helt fin, imens kroppen blev varmet op. Da jeg kørte rundt på sporet var kombinationen meget tilpas. Trøjen holdte mig varm, når pulsen var i den lavere ende og hjalp med at komme af med varmen, når pulsen var lidt højere. På vej hjem var temperaturen faldet lidt og det var lidt koldt for armene. Igen tror jeg ikke, at nogen svedundertrøje kan holde det hele varmt, da man hurtigt bliver kølet ned af vinden ved højere hastigheder.

Da jeg kom hjem tjekkede jeg vindjakken for at se, om den var gennemblødt. Den havde nogle små plamager under armene, en smule på ryggen og på maven. Generelt var både jakken og svedundertrøjen meget tørre og jeg har ikke tidligere oplevet så tørt tøj efter en tur.

Jeg prøvede også at have svedundertrøjen på under en regnjakke(8 grader) og her blev både regnjakke og undertrøje  lidt fugtigere, fordi en regnjakke ikke er så åndbar. Den gjorde det dog stadig bedre end mine andre undertrøjer og den holdt mig varm under hele turen.

Konklusion

Outwet Subzero er en super god svedundertrøje. Den adskiller sig fra konkurrenterne med dens vindtætte front, som er meget praktisk og den holder dig betydeligt varmere, når det blæser. Svedtrøjen er også rigtig god til at lede sveden væk og den holder sig altid tør og er komfortabel. Dens kvalitet er meget god og jeg er sikker på, at den kommer til at holde i mange år.

Hvis du bruger den under en jersey synes jeg, at den er for varm ved temperaturer over 15-16 grader. Hvis den bruges under en vindtæt jakke kan den holde dig varm ved lave temperaturer og bruger du den med en vinterjakke eller flere lag tror jeg, at den kan holde dig varm igennem selv den koldeste vinter.

Du skal tage mine temperatur anbefalinger med et gran salt, da det vil være forskelligt fra person til person om svedundertrøjen ved en given temperatur er for kold eller for varm. Det skal man selv prøve sig frem til.

Det eneste minus er for mit vedkommende er den høje krave, som irriterer mig en lille smule, men det er blevet bedre efter 4-5 ture.

Outwet Subzero er venligst stillet til rådighed af Juhl Cycling Nordic.