Vores vurdering af ION Scrub Select pants

Test score af ION Scrub Select pants

Funktionalitet: 8

Design: 9

Pris: 7

Total Score: 8 ud af 10

Anmeldt af Lasse Klausen

Vi er allerede godt inde i vinterperioden, og derfor har de fleste taget det lidt varmere vintertøj på, når de skal ud i skoven. De fleste mountainbikere, som bruger baggy shorts, skifter over til lange tights og tager shorts udover.

Jeg skiftede i 2017 fra det strammere tøj til mere løst tøj og shorts. Jeg kan godt lide shorts, fordi de sidder lidt løsere og så synes jeg personligt ikke, at man kan have for mange lommer. Sidste år kørte jeg med lange vintertights, og da det blev koldere kom jeg lidt i et dilemma, fordi jeg ikke syntes, at tights og shorts var en god kombination for mig. Mit synspunkt er, at jeg føler shorts er unødvendige, når man har taget lange tights på, og egentlig kan man sagtens holde varmen i dem. Det vil altid være en personlig præference, og det er blot mit synspunkt.

Derfor begyndte jeg, at kigge på markedet for deciderede cykelbukser med lommer, og det amerikanske firma, ION, havde en model, som de gerne ville stille til rådighed til test. ION er ret store indenfor udstyr til surfing, og de har efterhånden også lavet et omfattende program indenfor cykeltøj og tilbehør her til. Kvalitets- og prismæssigt ligger de i den høje ende af prissegmentet.

I Danmark er ION stadig et ret nyt mærke, og indtil videre forhandlet ved 3 forhandlere: Bike-Pit Herning, Cycle Sport Silkeborg og Blacksnow. Der er selvfølgelig planer om, at få flere forhandlere i fremtiden.

ION Scrub Select pants

Scrub Select pants er ifølge ION en all mountain/downhill buks. Den er sort/grå og med et enkelt hvidt panel på det ene lår. Bukserne er lavet med forskellige paneler alt efter placering. På de steder, hvor der er bevægelse under cykling, har ION brugt et 4-vejs stof, som kan strækkes i fire retninger, og det gør bukserne meget fleksible, hvor det er nødvendigt for komforten.

På forsiden af lårene, er der et panel, som kan strække sig ekstra meget for, at imødekomme bevægelserne omkring lårene. Stoffet omkring knæene er lavet med et ekstra holdbart materiale, og området er gjort større således, at stoffet ikke strammer om knæene og der er også plads til knæbeskyttere.

På bagsiden af lårene og ved numsen, er der også brugt forstærkende paneler, der er vandafvisende. På de mest udsatte områder er panelerne syet sammen med 3-dobbelte syninger.

I livet åbnes bukserne med to kraftige knapper, som er forstærket med velcro. Livvidden kan justeres ud og ind via brede velcro stropper. Der er en lomme i hver side med en kraftig lynlås. I den ene lomme er en neopren lomme til en mobiltelefon, som både beskytter denne og holder den tør. På begge hofter har ION syet 2 mm. neopren ind for at beskytte imod skader ved styrt.

Pasform og kvalitet

Bukserne findes i livvidder fra 28 til 38 og passer med de størrelser, som man normalt bruger i bukser. De tilsendte bukser var størrelse 34, og jeg bruger normalt 32. Livvidden var derfor lidt til den gode side, men jeg kunne nemt stramme vidden ind med velcrostropper, og derefter var det ikke noget problem. Jeg er sikker på, at en størrelse 32 havde passet perfekt på mig, og man kan trygt bestille dem et nummer større, hvis man er i tvivl.

Kvaliteten på bukserne er helt suveræn. Man kan med det samme mærke, at stoffet er af god kvalitet, og de forstærkede paneler virker meget solide. Syningerne er flere steder 3-dobbelte, og det hele virker meget solidt.

På sporet

Bukserne passer rigtig godt til mig, og sidder som de skal. Længden var fin, men fordi det er bukser, skal man huske på, at de løfter lidt ved anklen, når man træder rundt. Det var dog ikke noget problem for mig, da jeg brugte vinterstøvler med høje ankler.

På den første tur, var temperaturen cirka 10 grader. Bukserne var hverken for varme eller kolde, men var faktisk lige tilpas. Jeg var overrasket over, hvor komfortable de var og jeg vil sammenligne dem med 3/4 shorts. Jeg lod ikke mærke til, at bukserne strammede nogle steder. Jeg kunne mærke, at panelerne på lårene gav sig 1-2 cm, når jeg trådte rundt, og det betød at de ikke strammede. Panelerne ved knæene var lavet ekstra store og var derfor løse, når benene var strakte. Når benet var bøjet 90 grader, var der stadig fin plads ved knæene. Hvis bukserne ikke var lavet større ved knæene, ville de have strammet meget, når jeg trådte rundt og det samme ved lårpanelerne.

Jeg lod ikke mærke til neoprenbeskyttelsen på hofterne. Mobillommen var meget praktisk, og hvis jeg lagde mobiltelefonen i selve bukselommen, kunne den godt blive lidt fugtig, men inde i neoprenlommen var telefonen helt tør selv efter 2 timer. Bukselommerne sad også fint, og jeg kunne godt have nøgler eller gels i dem, uden at indholdet generede mig.

Bukserne havde 3-4 cm. afstand til kæden, og jeg oplevede ikke, at de ramte kæden under tråd. Hvis jeg stod op på cyklen, kunne buksebenet nogle gange snitte rammen, men den har ikke på nogen måde fået ridser.

Bukserne er vandafvisende, selvom jeg kørte i Sletttestrand i cirka 45 minutters moderat regnvejr. Her blev bukserne til sidst lidt våde, men jeg synes faktisk, at de holdt godt stand imod regnen. Selv om de var våde, syntes jeg ikke, at de var ubehagelige at have på, og de tørrede meget hurtigt, da det blev tørvejr igen.

Bukserne blev også udsat for minus 1 grader og lidt sne på sporene. Jeg forventede, at der ville være mange vandpytter, og derfor tog jeg lange strømper på, for at undgå at de våde bukser skulle køre op ad skinneben og læg.

Sporet i Stendalen ved Viborg var meget meget mudret, og selvom bukserne var vandafvisende blev de til sidst våde på underbenene, men jeg lod ikke mærke det, fordi jeg havde strømperne på indenunder. Jeg vil fremadrettet bruge denne kombination, hvis jeg forventer meget vand på sporet. Hvis sporet er ret tørt, er det ikke nødvendigt med lange strømper. Bukserne blev ikke gennemblødt på bagdelen, og jeg kunne fint holde varmen ved minusgrader.

Konklusion

Som det sikkert fremgår af artiklen, så er jeg meget glad for bukserne. En af de vigtigste faktorer for mig var komfort, og her er bukserne langt foran på point. De føles som almindelige 3/4 shorts og de strækbare paneler giver et par bukser, som bevæger sig med benene og ikke strammer.

Jeg har brugt bukserne fra 10 grader, og ned til et par minusgrader uden at fryse. Selvom de ikke er vandtætte har de overrasket med deres vandafvisning, og stoffet tørrer hurtigt igen, hvilket øger komforten på længere ture.

Designmæssigt syntes jeg bukserne er flotte, diskrete og de passer godt sammen med ens øvrige “løse” beklædning.

Alt i alt får de min varmeste anbefaling.

Bukserne er venligst stillet til rådighed af ION Denmark. Vejledende udsalgspris er 1599 kr.