Test: Fox Striker MTB hjelm

Flot og diskret design

Vores vurdering af Fox Striker

Test score af Fox Striker

Funktionalitet: 8

Design: 8

Pris: 6

Total Score: 7.3 ud af 10

Anmeldt af Lars Bachmann

Der er en uskreven regel om at man altid kører med cykelhjelm. For mange er det et stykke udstyr, som bare sidder på hovedet, og som man håber man aldrig for brug for.

Men selv om hjelmen er et stykke sikkerhedsudstyr, som man forhåbentlig ikke får brug for at teste nødvendigheden af, er det alligevel vigtigt at den sidder godt, har god udluftning, og ikke er for tung.

Nu skal man passe på med at generalisere, men jeg tror de fleste mountainbike ryttere, har et favorit mærke, som de sværger til. Og det er ikke bare cyklen jeg tænker på, men også udstyr som for eksempel cykelhjelmen.

FOX Striker MTB hjelm

fox-striker-mtb-2Jeg ved ikke om det er mit hoved den er gal med, men jeg har haft svært ved at finde en hjelm som sad lige i skabet… eller rettere på hovedet. Så da jeg blev spurgt om ikke jeg vil teste en MTB hjelm fra Fox, sagde jeg straks ja tak.

Modellen hedder Striker og hjelmen er helstøbt, med  22 ventilationshuller, og bespænding i nakken. Det er der overhovedet ikke noget unikt i, men blot hvad man kan forvente af en moderne MTB hjelm. Til gengæld er pasformen helt fantastisk, og jeg må indrømme at selv om jeg kun har kørt en 5-6 timer med den, så har den ikke på noget tidspunkt generet, eller været anden måde været irriterende at have på.

Puderne (indlæggene) i hjelmen er tilpas tykke og dejlig bløde. Da jeg tog hjelmen på første gang og så mig i spejlet, synes jeg den så stor ud, men efter at have kørt med den nogle gange, så synes jeg faktisk den er ret lækker. Og med en vægt på lige over 300 gram er der ikke noget af udsætte på det.

Udover pasformen, og den juster bar hagerem, var noget af det jeg bemærkede, at skyggen er ekstra lang, i hvert fald i forhold til min “gamle” hjelm. Nu er det ikke lang som i super lang, men den har lige en halv centimeter ekstra, som lige nøjagtig er det der skal til for at solen ikke generer mine øjne. Og skulle man have behovet, så er skyggen naturligvis aftagelig.

Hvad koster den så?

FOX Striker hjelmen koster 849,95 hos Speedline.dk og er prismæssigt i den “dyre” ende. Men til gengæld er det et stykke udstyr som modsat mange af dine andre cykeldele og udstyr, ikke er noget der bliver slidt ned og skal skiftes. Der følger ekstra indlæg med til hjelmen, så du kan skifte dem løbende, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hjelmen er venligst udlånt af Speedline.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *