Vores vurdering af Endura Windchill II

Test score af Endura Windchill II

Funktionalitet: 8

Design: 6

Pris: 7

Total Score: 7 ud af 10

Anmeldt af Lars Bachmann

Jeg har de sidste par måneder testet en cykeljakke fra Endura. Det er en vindjakke, som både er vind- og vandtæt. Jeg har testet den i en periode med 0-10 grader og hvor der både har været blæst, regn og sne.

Sidste test tur blev foretaget i dag, hvor temperaturen lå og svingede mellem -1 og +1 grad. Jeg havde i dagens anledning en tynd regnjakke udover, og brugte den derfor som en inderjakke.

Jakken er super lækker at have på. Den er let og fleksibel, med 3 lommer bagpå, og den klassiske brystlomme med lynlås. Ryglommerne er meget dybe, hvilket gør at indholdet lægger trygt i lommen, og man er ikke bange for at tabe noget. Omvendt skal man være rimelig hybermobil for at få armen vredet om på sig selv, hvis man skal have hånden helt i bund. Jeg valgte en størrelse XXL (bruger normalt XL) da min erfaring siger mig at cykeljakker generelt er en smule små i størrelserne, og det passede også meget godt i dette tilfælde med Endura jakken.

endura-windchill-vindjakke
Foto: Bikester.dk

Designet er altid en smagssag, men jeg synes denne er fin diskret i sort med 2 grå refleks striber på ærmerne. Jakken er som de fleste cykeljakker lidt længere bagpå, hvilket giver en god pasform når man sidder på cyklen. Elastikkerne i livet og ved ærmerne sidder godt og er tilpas stramme uden at genere. Jakken har en tilpas høj hals, og kan lynes helt op.

Jakken fra Endura fungerer fint og efter hensigten. Den holder det værste vind og vand ude, og den sørger til dels også for at transportere det værste sved væk fra kroppen. De lune dage, hvor pulsen har været kørt godt op, og den “tykke” her har svedt lidt ekstra har den dog ikke helt kunne følge med.

Konklusionen er, at det er en god jakke, i god kvalitet, som gør det den skal. Det er en god forår/efterårs jakke, og med en regnjakke udover når det bliver køligt, kan den klare temperaturer ned til frysepunktet.

Det er er ikke en billig vindjakke, men omvendt har du en jakke i mange sæsoner. Af andre ting jeg har prøvet fra Endura, har jeg kun gode erfaringer med både kvalitet og holdbarhed.

Jakken hedder Endura Windchill II koster kr. 769,- og er venligst udlånt af Bikester