Vores vurdering af Endura Singletrack serien

Test score af Endura Singletrack serien

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 8.7 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Nu banker de kolde måneder for alvor på døren, og vi skal til at finde de regnjakken frem. Det bliver vådt og mudret, og vi vil helt sikkert returnere fra en tur i skoven, med mudder over alt. Vi har testet et efterårs/vintersæt fra Endura. Læs med her.

Endura er et veletableret mærke blandt mountainbikere. De laver en masse forskelligt cykeltøj, og er velkendte for deres store udvalg af specielt baggy pants. Vi testede Enduras Singletrack lite shorts, deres Singletrack Jacket og deres Windchill handsker.

Endura er kendt af mange, og flere har noget beklædning i Endura mærket. De ved hvad de laver, og hvad vi på mountainbiken vil have. De sponsorerer blandt andet Danny Macaskill og Movistar holdet på racerscenen. Endura er skotsk, og blev etableret i 1993, og bare det betyder at de kender til vejrets luner, og manglen på samme. Singletrack er serienavnet for disse Endura produkter. Serienavnet i sig selv hentyder kraftigt til, at det er udviklet til mountainbikeren.

Endura Singletrack jacket

endura-singletrack-jacket-1Funktionalitet (8): Jakken er vandtæt, det skal der ikke være noget spørgsmål om. Man har god bevægelsesfrihed i den, og de lange ærmer gør, at de ikke kryber op når man i sving er ude i yderpunkter. Selvom jakken holder vandet ude, formår den også at ventilere, sådan at man ikke bliver våd af kondens når der virkelig knokles på. Har man brug for ekstra ventilation, er der mulighed for at lyne op under begge armene. Hætten er overordentlig stor, hvilket giver mulighed for at tage den ud over hjelmen, men også stramme den ind, og så bruge den som almindelig hætte, når man holder stille og hjelmen er taget af. Spørgsmålet er hvor ofte man kommer til at bruge hætten ud over hjelmen?

Brystlommen har en “mediaport”, så når man bruger jakken på vej til arbejde, er der rig mulighed for at lytte til ens ynglings podcast.

Pris (7): Jakken er set til omkring 1.100 kr. 

Design (7): Jakken har et rigtig godt snit, der gør, at den passer godt til sporten. Den er lidt længere på ryggen, og går ned over maven foran. Længden er ikke generende, og hænger ikke i sadlen, når man skal op og stå, hvilket er en vigtig funktion på en mountainbike, hvor man er oppe og nede konstant. Den har reflekser flere steder, hvilket gør den nem at se i mørket. Hætten, som er lidt stor, kan rulles ind i kraven, og dermed er man fri for at have den hængende.

Jakken er designet lidt casual, og er ikke en traditionelt tætsiddende cykeljakke. Den passer fint med shortsene som er beskrevet herunder, der har det kendte baggy design.

Endura Singletrack lite shorts

sp228b33Funktionalitet (9): Der er her tale om baggy pants som man kan bevæge sig i. De er lavet 85 % nylon og 15 % elastane. Det betyder, at når man har knappet bukserne, og zippet lynlåsen, så mærker man ikke man har dem på. De beskytter godt i koldere vejr, og er blevet testet med almindelige cykelbukser under, uden at man har haft det koldt. Udfordringen kommer i regnvejr, hvor de ikke hjælper med at holde vandet ude.

Sammenlignet med deres velkendte Hummwee shorts, er der meget større bevægelighed i denne model. Var de vandafvisende, ville man kunne køre med disse baggy shorts hele året. Men på regnvejrsdage her til vinter, vil vandafvisende bukser blive foretrukket.

Pris (9): De er set til omkring 600 kr. hvilket gør dette til rigtig gode og let tilgængelige cykel baggy pants.

Design (8): Benene er lange, og gå ned over knæet. De sidder ikke tæt omkring benet, og bliver man træt af flagreriet, kan man sy dem et par cm. op. Der er mange funktionelle features ved disse bukser. Der er mulighed for at klikke Enduras egne bukser med pude fast i bukselinningen, og på en varm dag, kan man lyne op for ventilation på begge lår. Derudover har bukserne en “media pocket” som Endura kalder det. Det er en lomme der sidder i bukselinningen på ryggen, hvor man kan gemme penge, telefon eller andet der ikke stikker for hårdt, ved eventuelle styrt. Øverst i “ryggen” sidder et elastisk stof, der giver øget bevægelighed. Den øgede bevægelighed, og behagelighed, understreges af bæltesystemet. Det er ikke et traditionelt bælte, men nogle elastiske remme der nemt strammes og løsnes.

Endura Windchill handsker

Funktionalitet (8): Gode varme handsker, som gør det handsker skal gøre, holde hænder varme, uden man kommer til at svede i handskerne. De er vindtætte, og vandafvisende. Det betyder at heldagsregn til sidst kan mærkes. Handsken har et godt greb, både på baggrund af de puder, der er placeret forskellige steder i håndfladen, men også fordi der flere steder er silikone linjer der hjælper med at holde grebet. Tommelfingeren har et blødere stof uden på, sådan at man kan tørre sveden af panden under vejs.

Pris (7): er set til 360 kr.

Design (8): Handsken i fås blå, rød og sort. Den har en refleks på håndryggen, og et fikst Endura mærke på pegefingeren.  Den sidder ikke stramt om håndledet, og har lycra i ved indgangen, for at nemmere at komme hurtigt i handsken. Indersiden er mikrofiber der giver varme hænder.

Sættet er venligst stillet til rådighed af Design Cykler