Det er koldt og du tager masser af cykeltøj på, fordi du hader at fryse. Især fusserne! På kroppen kan du altid tage et ekstra lag på, men det er svært på fødderne. Derfor er det vigtigt med et par gode skoovertræk, der holder dine fødder varme og tørre.


Vores vurdering af Endura MT500 skoovertræk

Test score af Endura MT500 skoovertræk

Funktionalitet: 10

Design: 8

Pris: 8

Total Score: 8.7 ud af 10

Anmeldt af Sandra Schnoor

MTBX har testet Enduras MT500 skoovertræk for at undersøge, om de gør din cykeltur sjovere i regnvejr og kulde. Læs vores oplevelse her.

I regn og slud skal vi ud

Ifølge Endura holder MT500 skoovertrækket fødderne varme og tørre i al slags vejr. Det er noget af et produktløfte, så jeg besluttede mig for at teste om det ”holder vand”.

En af testturene var i en snefyldt skov i frostvejr. På sporet måtte jeg af cyklen flere gange for at gå op ad bakker med is. Skoovertrækkene gav mig et godt greb på det glatte underlag, og sneen trængte ikke igennem til mine sko. På vej til og fra sporet kørte jeg i mudder, salt og vand. Jeg havde varmen i tæerne på hele turen, og da jeg kom hjem og tog skoovertrækkene af, var mine sko tørre og rene.

Betyder det så, at skoovertrækkene kun kan bruges om vinteren, når der er sne og frostvejr? Nej, slet ikke!

Skoovertrækket er også testet i disse vejrforhold:

 • 8 grader i skoven med regnvejr og masser af mudder
 • 10 grader i skoven med sol og en tør skovbund
 • 5 grader på landevejen i regnvejr
 • -2 grader på grusvej i tørvejr

Når det regner holder de dig tørre, og når det er koldt holder de dig varm. Selvom temperaturen stiger, bliver de ikke for varme, og du kan nemt tilpasse dem til vejret ved at skifte til en tyndere strømpe. På den måde kan du både bruge skoovertrækket om vinteren og til dine forår- og efterårsture.

MT500 skoovertrækket er en slidstærk ”all-arounder”, som fungerer godt i forskellige vejrforhold.

Et nærmere kig på Endura MT500

Enduras MT500 skoovertræk er sort med gule syninger, gummisnude og en kraftig lynlås. Overtrækket er fremstillet i neopren, som holder vand og vind ude. Bunden er meget slidstærk og har en fin pasform (til spd og andre mtb klamper).

Jeg kan godt lide, når producenter tænker synlighed ind i deres design. Det har Endura også gjort her med refleksstriber langs lynlåsen. Skoovertrækkene er små i størrelsen.

Selvom størrelsesguiden på Enduras hjemmeside måske siger noget andet, så passer en str. L til min str. 39 Scott sko.

Gummisnude giver et godt greb

Ved første øjekast minder skoovertrækket lidt om en gummistøvle med en ”gummisnude”.

Den forstærkede snude sikrer gode features:

 • Snudens gummibund dækker den forreste del af skoen og glider ikke op, når du går.
 • Rillerne i gummiet giver dig et rigtig godt greb på glatte rødder og i mudder.
 • Skoovertrækkenes pasform er fin, og de meget nemme at få på, fordi snudens gummi er stift. Når du har skubbet skoen frem i snuden, kan du nemt få overtrækket op over hælen og lukke lynlåsen.
 • Stivheden i gummisnuden gør også, at overtrækket sidder godt fast, når du cykler. Det er derfor ikke nødvendigt at stoppe op for at rette på overtrækket.

Nem rengøring i vaskemaskinen

For mig er cykelturen sjovere, når jeg bliver lidt beskidt. Til gengæld er det så ikke så sjovt, når cykel og tøj skal vaskes. Derfor betyder det meget, at udstyret er nemt at vaske og kan komme direkte i vaskemaskinen sammen med resten af mit cykeltøj.

Efter test i sne, salt, mudder og regn er skoovertrækkene blevet vasket på 30 grader. De er blevet så gode som nye, og hverken refleksstriber, Endura logo eller syninger har taget skade i vask.

I testperioden har jeg vasket skoovertrækkene 6 gange, men på sigt må man forvente at refleksstriberne og syningerne kan tage skade af hyppig vask. Hvis dine overtræk ikke er så beskidte, kan du nøjes med at tørre dem af med en fugtig klud, så de er pæne og rene til næste cykeltur.

Konklusion

Jeg er meget begejstret for Enduras MT500 skoovertræk, og de får mine varmeste anbefalinger:

 • God cykelkomfort og fin pasform på skoen
 • Holder dine fødder tørre og varme i forskellige vejrforhold
 • Gummisnuden giver godt greb i skoven og glider ikke op, når du går
 • Materialerne er meget slidstærke og tåler maskinvask
 • Designet matcher andre Endura produkter og har reflekser der giver synlighed i trafikken
 • Prisen er set til kr. 249,- hos Friluftsland.dk

Skoovertrækket fra Endura er venligst stillet til rådighed af Friluftsland.dk