Langt de fleste af os der kører på mountainbike, hører ikke andet end fuglefløjt, når vi kører en tur på sporet. Men en gang imellem kunne det være fedt, at få et soundtrack til turen - dog uden at man bliver helt afskåret fra omverdenen. Det har AfterShokz lavet en løsning på, nemlig deres Aeropex headset, som ikke spiller musik i dine ører, men via dine knogler på kinden. Vi har testet Aeropex, læs med herunder om hvordan de fungerer og hvad vi synes om dem.


Vores vurdering af Aeropex - AfterShokz

Test score af Aeropex - AfterShokz

Funktionalitet: 8

Design: 8

Pris: 8

Total Score: 8 ud af 10

Anmeldt af Jesper Hedegaard Grønlykke

Aeropex

Vi har modtaget et par Aeropex fra firmaet AfterShokz. Aeropex er et par avanceret høretelefoner, som på mange måder ligner andre høretelefoner, men som på et punkt adskiller sig fra resten. Høretelefonerne afspiller nemlig ikke musik igennem øregangen som alle andre, men benytter i stedet en teknologi der hedder “Bone Conduction” der afspiller musikken via dine knogler ved øret. Du kan læse om teknologien bag længere nede i artiklen.

Design

Aeropex er er designet til sport. Det er også derfor vi på MTBX.dk, har fået et par til test, så vi kunne se om de også egner sig til vores sport. Høretelefonerne er udformet som to små enheder der sidder lige foran øret, enhederne er forbundet med en titanium stang, der går bagom nakken. Høretelefonerne kan fås i flere farver, så du kan matche din hjelm eller cykel. På de små enheder ved øret sidder der også et par små knapper, herfra kan du vælge næste sang, sætte musikken på pause eller acceptere opkald fra telefonen.

Høretelefonerne er vandtætte, så du kan roligt tage dem med ud i det værste danske vejr. Aftershokz anbefaler dog ikke, at du bruger dem hvis du skal ud at svømme. Vægten på Aeropex er små 26 gram. De er så lette, at man helt glemmer at man har dem på hvis de ikke spiller musik.

Aeropex benytter sig at bluetooth 5.0 hvilket er særligt energibesparende for din telefon. Der er en del sportsure der kan afspille musik uden at være online, og sådan et ur kan du naturligvis også forbinde med høretelefonerne, så har du musik til træningen, uden at du behøver at have mobilen med. En anden mulighed er at forbinde dine høretelefoner med din cykelcomputer. Vi har tidligere anmeldt Karoo fra Hammerhead – den understøtter audio rutevejledning over høretelefoner.

  • Batteritid: 8 timers afspilning / telefonopkald
  • Vægt: 26 gram
  • Forbindelse: Bluetooth 5.0
  • Forsegling: IP67 (Vandtæt)

Bone Conduction

Aeropex bruger en relativ ny teknologi til at lade dig lytte til musik eller foretage telefon opkald. Teknologien hedder “bone conduction”, og går ud på at man i stedet for at bruge små højtalere der laver trykbølger i dit øre, sender vibrationer igennem dine knogler (kindbenet). De vibrerer på dit indre øre uden at gå igennem trommehinden og uden der sidder elektronik/høretelefoner i øregangen. Det gørm at du kan høre musik samtidigt med at du frit kan høre lydene fra omgivelserne. Og i cykelverdenen er det sikkerhedsmæssigt ret vigtigtm at kunne høre hvis man bliver anråbt eller hvis der kommer en bil bagfra.

Test og vurdering

Vi har naturligvis haft Aeropex med på sporet, for at afprøve produktet i den virkelige verden. Når man tager Aeropex på, bemærker man straks at de ikke vejer ret meget. De sidder let hen over øret, og meget hurtigt glemmer man at man har dem på. Fra det ene øre går en titanium stang bag om nakken over til enheden på det andet øre. Stangen gør, at enhederne bliver holdt på plads mod kindbenet. Det er desværre ikke muligt at justere størrelsen på stangen, og det gør at på folk med lidt mindre hoveder, vil opleve at stangen stikker ud fra baghovedet. Vi har dog ingen problemer haft med titaniumstangen, heller ikke selv når vi har brugt MTB hjelme der når langt ned på baghovedet. Det skal for godt ordens skyld siges, at vi ikke har testet om de kan være der, hvis man benytter en fullface hjelm.

Placeringen af knapperne på Aeropex gør, at man nemt kan kommer til dem mens man cykler. Så skulle svigermor finde på at ringe, er der altså ingen undskyldning for ikke at tage telefonen. På enheden til højre kan du kontrollere volumen, tænde/slukke for Aeropex eller ændre lyden (equalizer).

Lyden fra Aeropex er ganske detaljeret, men mangler dybde. Så er du til musik med tung basgang, bør du nok kigge efter en alternativ løsning. Når musikken spiller kan du mærke vibrationerne på kindbenet hvis der er elementer med dyb bas i musikken.

Ude på sporet fungerer Aeropex rigtigt godt. Det er faktisk en lidt sjov oplevelse, at kunne høre fuglene og musik på samme tid fordi, der ikke er noget der blokerer dine øregange. Der er et element af vindstøj, når du har cyklen godt oppe i fart, men det opleves også ved andre former for høretelefoner / in-ear løsninger.

De små knapper på høretelefonen, hvor man kan skifte sang eller accepterer opkald, er nem at finde, hvis man kører uden handsker. Har du handsker på kan knapperne være lidt svære at betjene, da de ikke stikker ret langt ud fra selve høretelefonen. Men har du først fundet ud af hvor knappen sidder så mindskes problemet.

Vi har naturligvis testet høretelefonen i regn. Og det klarer den også rigtig godt. Høretelefonen er vandtæt, faktisk så meget at du burde kunne gå i bad med dem på, så god dansk slagregn gør intet ved Aeropex.

AfterShokz

Det Amerikanske Firma AfterShokz blev dannet i 2011 for at forske i “Bone Conduction” teknologien. Firmaet har løbende arbejdet med at forfine produkterne, og sælger i dag både trådløse høretelefoner og høretelefoner med “Bone Conduction” teknologien. Hver måned sælger firmaet over 200.000 enheder så det er ikke nogen lille virksomhed mere. Firmaet har også vundet en lang række priser for deres teknologier og design.

Pris

Vejl. Udsalgspris 1.299,- Kr.

Musik

Skulle du mangle et soundtrack til turen og har du Spotify, så kan du prøve denne playlist vi har skruet sammen. Musikken er en god blanding af rock, hiphop og melodiske tracks til når du skal på sporet, køre downhill, XC, gravel eller hvad der end måtte vente af eventyr på cyklen.

[spotify_01]

Disclaimer

Denne anmeldelse er ikke sponsoreret, men vi har fået stillet produktet gratis til rådighed for test og anmeldelse. AfterShokz har ikke haft indflydelse på anmeldelsen eller vurderingen. Tak til AfterShokz for at stille produktet til rådighed.