Første afdeling af UCI mountainbike World cuppen blev kørt i weekenden, og Simon Andreassen var godt tilfreds med sin 26. plads, da sporet i Albstadt ikke helt passer til ham. Vi har talt med Simon om den kommende World cup afdeling i Tjekkiet, hans mål og hans form.

I den kommende weekend er det Nove Mesto na Morave i Tjekkiet der står for spring. Her har Simon rigtig gode minder fra sidste års sejr ved den første af de 2 og eneste afdelinger der blev kørt sidste år.

Læs også: UCI World cup er i gang – Albstadt startede med et brag.

Nove Mesto na Morave

Simon er klar til weekendens afdeling. Han har arbejdet på, at formen til de første to afdelinger af World cuppen er i top, ved at bygge på træningen op til starten i Albstadt afdelingen i sidste weekend.

Simon Andreassen ved afdelingen i Albstadt, hvor det blev til en 26. plads. Foto Bartek Wolinski, Redbull.

Sidste år kom han til afdelingen i Tjekkiet lige efter han havde vundet det danske mesterskab, og var top motiveret. I år er dannebrog på brystet, og han er lige så motiveret til at køre med op podiepladserne.

Læs også: Tjekkiet på mountainbike

” I år er jeg skiftet til nyt hold, hvor setuppet er helt nyt. Men min tilgang til Nove Mesto er den samme i år, som sidste år” siger Simon, da vi spørger til forberedelserne til Nove Mesto na Morave, og han forsætter “Selvtilliden til weekendens løb i Tjekkiet er i top”.

Dannebrog på brystet

Simon Andreassen kører i år med dannebrog på brystet, som et tegn på, at han er dansk mester. For Simon Andreassen er det en stor ære at køre i Dannebrogstrøjen, “det er virkelig en ære for mig, at vise det danske flag ved de forskellige løb”.

Dannebrog pryder hans nye køredragt fra Cannondaleholdet. Foto: Bartek Wolinski, Redbull.

OL er målet

De første to afdelinger af World cuppen er også de to afdelinger, der er med til at bestemme, kvalifikationen til OL – og hos herrerne er der kun en at kæmpe om. For Simon Andreassen er målet i år helt klart at komme med til OL. “Jeg vil gerne til OL og gøre en god figur. Men World cuppen er også vigtig for mig, hvor jeg vil vise kontinuerlige præstationer og ende op med et godt resultat i den samlede stilling”.

Simon Andreassen er udmærket klar over, at hans tætteste konkurrent til OL kvalifikationen er hans gode ven Sebastian Fini, så han ser frem til, at få en rigtig god battle i de første to afdelinger af World cuppen. Første runde vandt Simon vist.

Følg deres battle

Du kan følge Simons og Sebastians battle, og selvfølgelig alle de andres battle på Red Bull TV. Så skynd dig ind og hent appen, det er gratis.

Simon var tilfreds efter weekendens afdeling i Albstadt, men ser frem til at skulle til Tjekkiet. Foto: Bartek Wolinki, Redbull
Forsidebillede: Bartek Wolinski, Redbull.