Simon Andreassen kunne ikke skjule sin skuffelse over, at OL pladsen gik til hans gode ven Sebastian Fini. Men han er på cyklen igen og har sat nye mål. Nu er fokus, at gøre en god figur til EM og VM.

Simon Andreassen havde i sæsonens to første afdelinger af mountainbike World Cuppen sat ambitionerne højt. Håbet var en udtagelse til de olympiske lege. Desværre glippede det for ham, og i stedet gik den plads til hans gode ven, og største danske konkurrent Sebastian Fini. Så nu skal der sadles om, skuffelsen skal køres væk, og der er nu fuld fokus på holdet, EM, VM og på World Cuppen.

“Jeg var meget skuffet efter den manglende OL-udtagelse. Mest fordi at jeg virkelig troede på processen hele vejen igennem og syntes, vi havde lagt en stærk plan om at toppe på det rigtige tidspunkt. Men når det kom til de to World Cups, performede jeg bare ikke som jeg troede jeg ville gøre, og det var virkelig frustrerende og ærgerligt.” Siger Simon Andreassen om skuffelsen ved den manglende OL udtagelse.

Foto: Bartek Wolinski @wolisphoto

Nyt team og alt det der følger med

Hans nye team, Cannondale Factory Team, har i følge Simon Andreassen været helt fantastiske hele vejen igennem i den her proces. Han havde nok en forventning om, at overgangen til et nyt team, ville have været nemmere, end det faktisk var.

“Der må jeg bare erkende, at jeg lige skal bruge en tilvænningsperiode, før jeg rammer det niveau, jeg ved, jeg kan. Men jeg glæder mig stadig til rigtigt mange gode år med det her fantastiske hold”.

Samtidig har Simon Andreassen fået mulighed for, at han kan komme tilbage til den sydamerikanske personlige træner, som han brugte sidste år.

“Det betyder rigtigt meget for mig, for jeg er slet ikke i tvivl om, at han (red.: personlige træner) var en stor del af årsagen til min succes sidste år.”

Foto: Bartek Wolinski @wolisphoto

Formen skal bygges op igen

Han har sammen med sin træner nu besluttet, at de nu starter forfra med at bygge formen op. Så fokuserer de på, at han skal gøre en god figur til VM og EM i august. “Det kan være det går lidt udover resultaterne på den korte bane, men det er det rigtige at gøre nu her”. Må Simon Andreassen erkende.

“Så målet for Leogang og Les Gets er ikke nødvendigvis at lave topresultater, men hellere at gå ud og have det sjovt på cyklen og skabe lidt momentum i den rigtige retning igen”.

Det bliver spændende at følge ham i weekendens World Cup afdeling i Leogang. Følg med på Red Bull Tv, som kan ses kvit og frit på deres app.