UCI MTB World cup – Det bedste fra Tjekkiet

Foto: Jónas Thor Björnsson

I kender sikkert følelsen, når man sidder og ser UCI MTB world cuppen på Red Bull TV. Man følger hvert et sving, hvert et drop og sidder selv og køre ruten inden i hovedet. MTBX deltager i disse dage i den mountainbike festival Wolrd cuppen er. Vi er i Nove Meste na Morave i Tjekkiet, og vi bliver blæst væk.

Det er lørdag, vi er netop ankommet til Tjekkiets store mountainbike festival, hvor de indbudte deltagere ikke er hvem som helst. Blandt de indbudte er Anika Langvad, Malene Degn, Jonas Lindbergh, Simon Andreasen, og så sandelig om ikke resten af verdens eliten også deltager. Der er dømt kæmpe mountianbike festival i Nove Mesto na Morave ved UCI MTB World cuppen. I dag kører u23 kvinder og mændene, og da vi ankommer når vi lige at se Malene Degn spurte i mål, men blive en dæknop for kort. Hendes holdkammerat Sina Frei vinder kvindernes U23 løb, og Malene Degn noteres i samme tid, men får anden pladsen. Den anden dansker i feltet Caroline Bohé ender på en 14. plads.

Det koger

Her er varmt, sporet er tørt, men stemningen er ikke til at tage fejl af. Hver gang Tjekkiets u23 mester kommer forbi, går publikum amok. Der er skruet ekstra op for kommentatoren i højtaleren, ved de mange madsteder er der kød på grillen og så er der mountainbikes over alt. Alle de store cykelmærker har deres telte, og hvis man er heldig kan man få et glimt af stjernerne.

Jonas Lindbergh på vej over Rock ‘n’ Roll. Foto: Jónas Thor Björnsson

U23 herrerne kører senere, som vi når at se hele deres gennemløb. Mange nationer er repræsenteret, men vigtigst af dem er de 2 danske ryttere Jonas Lindbergh og Simon Andreasen. Ruten er den samme som kvinderne lige har kørt.

Rock ‘n’ Roll

For dem der fulgt med i World Cuppen, vil genkende segmenter som Mercedes-Benz Rock ‘n’ roll, Mitas Choice, Shimano Virtual drop og Kilpi BMX hvor Nino Schurter sidste år tailvippede på vej ned. De to danskere kæmpede en brag kamp. Jonas Lindbergh fik tilkæmpet sig en flot 12. plads, mens Simon Andreasen endte lidt længere nede i feltet på en 32. plads.

Simon Andreasen på vej ned af Mitas Choice. Foto: Jónas Thor Björnsson

Her til aften er det blevet lidt køligere, stemningen er stadig i top, og dem der har en cykel, kan prøve nogle af de kendte segmenter på sporet. I morgen går det løs igen, der bliver Elite mænd og kvinder sendt ud på ruten. Vi vil igen stå på sidelinjen, suge stemningen til os, tage en masse billeder og leve os ind i deltagernes tur ned af de forskellige rockgardens. Det bliver stort.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *