Scott har alt fra de aerodynamiske XC sko til skoene til de flade pedaler. Vi har cyklet og gået med Scotts Volt sko, som en sko man kan bruge i skoven på mountianbiken, men som også gør sig rigtig godt til cykelturen til stranden, eller når man bare skal ud og shoppe. Så vil man gerne vil have en sko der er god til det hele, så hedder den Scott Volt.


Vores vurdering af Scott Volt

Test score af Scott Volt

Funktionalitet: 8

Design: 9

Pris: 9

Total Score: 8.7 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Scott Volt er Scotts svar på skoene til de flade pedaler, som man kører sporerne tynde med, men også bruger til den daglige transport, og de daglige gøremål. Skoen kommer i en blå og en grøn,  med BOA spænde, som gør det nemt at justere skoen. Skoen koster ca. 800 kr.

Man har god føling med pedalen.

Hvad er den lavet af?

Scott har flere sko i sit sortiment til flade pedaler. Scott vil gerne signalere med Volt modellen, at det er en sko til hele dagen, både på cyklen, men også når man skal ud og handle. Så kunne man tro, at det var en mellemting der går på kompromis, men sådan opleves den ikke.

Scott Volt har sticky rubber i sålen, som giver rigtig godt greb.

Skoens sål er af det gummi, der hedder “Sticki Rubber”. Der i ordets bedste forstand, klistrer sig fast til pedalerne, og holder foden på plads under kørsel. Ja, man skal selvfølgelig også selv yde en indsats for at de bliver på pedalerne. Sålen er opdelt i små firkantede knopper, der giver mulighed for, at placere foden vilkårligt på pedalen, og stadig have et godt greb. Sålens stivhed kan sammenlignes med en almindelig gummisko, hvilket gør skoen rigtig god, når man skal på arbejde, eller ud og shoppe med kæresten.

Der er god støtte omkring anklerne, og så er der rigtig god plads til forfoden. Skoen lukkes med BOA® Fit System L6, som er den spænde, der kun kan drejes med uret, og dermed kun stramme snøren. Skal man løsne skoen, skal man knappe hjulet op. Når man har spændt BOA spændet falder skoen ikke lige af. Jeg har dog godt kunne bruge en hul mere, sådan at man kunne lukke skoen helt tæt til foden.

Rundt om tåkappen er overlæderet forstærket et gummimateriale, der giver beskyttelse af tær, men også forlænger skoens levetid. Det samme gummibeskyttelse kan man finde på hælens yderside. Pløsen, eller flappen under snørrestykket, er  læder forstærket med et indlæg. Skoen vejer omkring 370 gram, og føles lette at gå med.

Hvad kan den så?

Når skoen er i aktion på sporet, klarer den sig rigtig godt. Man har godt greb i pedalen, og stadig god føling med pedalen. Skoens materiale beskytter fint foden, samtidig med at pløsens forstærkning tager slag fra sten, grene og andet. Men, den er ikke vandtæt, og derfor har man våde strømper når man været på sporet i regnvejr

Skoen vi testede har en flot grøn farve, der matcher skoven.

Scott Volt er bygget op som en klassisk sko til de flade pedaler. Det gode ved det er, at det jo er noget der ligner skatersko, og dermed sneakers. Er man til sneakers, signalere denne sko den der coolness man har, når man kører mountainbike. Den signalere baggyshorts og løs t-shirt, og er man til den stil, så har man helgarderet sit skokøb. Skoen ville fint gøre sig med almindelige snørrebånd, men BOA spændet er smart, og gør det nemt at hoppe i dem hurtigt. Scott kunne med fordel have sat det lidt dyere BOA spænde på, hvor man både kan stramme snøren og så løsne den nogle klik, hvis det er nødvendigt..

Det er en lækker sko, som holder godt, og som er lækker at se på. Det er helt sikkert en sko der kan konkurrere med andre kendte skomærker til flade pedaler. Når man så også kan bruge den som hverdagssko, giver det mange anvendelsesmuligheder.

Læs mere om skoen hos Scotts Sports. Som også har stillet skoen til rådhed for test.