Drop alt hvad der hedder pæne hvide bukser, og glem alt hvad der hedder nypudsede knæhøje støvler. Red Bull Rævejagt har skiftet hestene ud med mountainbikes, så hvad der mest lyder som  en rigmands sport for fine mennesker, der jagter deres offer på hest, er nu blevet opgraderet til en rigtig “mandesport”.

Lørdag d. 7. oktober bliver jægeren den jagede, når RedBull for 3 gang på dansk jord holder Rævejagt. Det bliver Rebild Bakker i Rold Skov, som kommer til at ligge jord til rævejagten, og de 450 deltagere, som skal jagtes af ingen ringere end MTB verdensmester, Simon Andreasen.

Reglerne er enkle

450 mand sættes i gang i en inferno massestart, og lige bagefter starter Simon Andreasen (Junior verdensmester i XCO). Bliver du overhalet er du ude, og dem der kommer i mål, før Simon Andreasen har vundet.

I Red Bull Rævejagt, kan hverken en cykelcomputer eller wattmåler redde din røv. Det eneste der tæller er brede skulder, gode ben, og en 12 km lang spurt. Der er garanti for høj puls, når de 450 kørere skal kæmpe om pladsen på sporet, velvidende at de bliver jagtet. Der bliver dog ikke tid til at se sig over skulderen på den 12 km lange rute, hvor alt energi i kroppen skal presses ud i en lang spurt.

Ruten er i år lavet som en udfordrende XC rute på 12 km, med masser af singletracks og indbygget forhindringer. Ruten er udviklet i samarbejde med Naturstyrelsen og Rold Skov MTB, og kan kun køres i forbindelse med Rævejagten. Alle tilmeldte kan få lov at prøvekøre ruten dagen før (d. 6 oktober).

Har du ikke selv hår på brystet til at deltage, så tag vennerne eller familien under armen og kig forbi Rebild Bakker i Rold Skov lørdag d. 7. oktober.

Deltagelse og tilmelding

Det koster 250,- at deltage (Online tilmelding), og så får du udleveret en rød Red Bull Rævejagt race shirt, som skal bæres i løbet af jagten. Hvis du tør, så kan du læse mere info og tilmelding på RedBull.com/rævejagt.

Billeder og video er fra redbull.com