Danmarks største MTB-talent, Simon Andreassen har mange trænings-sessions under varmere himmelstrøg sammen med sine team-kammerater fra Cannondale. Men inden han blev prof, hed det de mørke og våde skove om vinteren. Så han ved om nogen, hvad det vil sige at holde sig i gang over vinteren.

I forbindelse med at Red Bull har lavet ovenstående video – “We, The Danes“, har vi fået nogle gode tips af Simon Andreassen, til hvordan man træner om vinteren.

”Jeg deler typisk mine træningssessions op, når jeg træner om vinteren. Jeg starter dagen med en session i skovene først på dagen og tager så endnu en om eftermiddagen. På den måde sikrer jeg, at jeg ikke bliver for kold”.

I 2020 leverede Simon Andreassen sin største præstation til dato, da han vandt World Cup-sejren i Nové Mésto iført Dannebrog. Det var Andreassens første sæson som seniorkører, så det gjorde om muligt præstationen endnu mere imponerende.

”Om vinteren kører jeg primært i skovene for at undgå salt osv. fra landevejene, og så er der mere læ for både kulden og vinden, når man ikke kører på de store veje”.

Et andet vigtigt råd fra Danmarks største MTB-talent er at passe på sporene om vinteren. Er de våde og mudrede, er det vigtigt ikke at køre i dem, fordi de så bliver ødelagte. Og kommer der først is på dem, bliver de tæt på umulige at redde. Så det giver langt bedre mening at finde de store stier om vinteren.
Og så er opvarmning og det rigtige tøj selvfølgelig afgørende for at få en optimal udendørssession.

Selvom Simon Andreassen har stort fokus på udendørs træning også om vinteren, bruger han flere timer i styrkerum om vinteren, hvor der er tid til de lange indendørs sessions, hvor der kan bygges på fysikken og balancen.

I 2021 håber Simon Andreassen på at kunne levere et godt flow i alle sine løb, så han ikke kun leverer en pragtpræstation, men i stedet etablerer sig i toppen med kontinuerlige gode resultater. Det store mål er selvfølgelig OL i Tokyo.