Mandag den 16. oktober kan du i forbindelse med Cyclingweek prøve et cykelorienteringsløb i Sdr. Plantage og ved Nysø, Varde. Det sker i tidsrummet kl. 15.00-18.00 og byder på distancer for både børn og voksne

Selvom MTB-orienteringsløb dyrkes i hele Danmark både som motion og klubtræning og på eliteplan, er det endnu ikke særlig udbredt i Vestjylland. Det vil arrangøren bag Cyclingweek, Kirstine Faber fra ProVarde, og Jens Asbjørn Sørensen fra Orienteringsklubben West nu gerne lave om på. Derfor inviterer de nu til et MTB-orienteringsløb, hvor man kan prøve kræfter med sporten.

– Der er ikke tale om en egentlig konkurrence, selvom det vil være muligt at få taget sin tid, fortæller Jens Asbjørn Sørensen, der selv er aktiv indenfor mMTB-orientering. Han fortsætte: Selvom sporten oftest dyrkes på mountainbike, har vi her lavet et orienteringsløb, som er for alle typer af cykler.

Sådan foregår cykelorienteringsløbet

Først vælger man, om man vil cykle børnedistancen på 3 km eller en af voksen-distancerne på henholdsvis 6 og 9 km. Herefter får man udleveret et orienteringskort og et kontrolkort. Ved at cykle på de etablerede stier, spor og grusveje i Sdr. Plantage, finder man frem til posterne. Ved hver post ”klipper” man i kontrolkortet med de særlige klippemaskiner, stiftklemmer. Når man har fundet alle poster, cykles man tilbage til start og får sit resultat.

Hvad er cykelorienteringsløb

MTB-orienteringsløb er en sport der, som navnet angiver, er en kombination af cykling og orienteringsløb. Deltagerne får et kort over poster de skal finde. I stedet for at løbe hen til de enkelte poster, tager man i stedet cyklen. Da man er på cykel i stedet for på gåben, er det ikke altid hensigtsmæssigt at vælge den korteste vej, da den fx kan byde på en meget stejl, snæver eller bugtet vej.

På eliteplan har det danske landshold vundet op til flere medaljer i hele verden. 

Fakta

  • Dato: Mandag den 16. oktober
  • Tidspunkt: I tidsrummet mellem kl. 15.00-18.00
  • Sted: Nysø ved Varde (indkørsel fra Roustvej)
  • Pris: 25 kr. pr. kort
  • Alder: Alle der kan cykle
  • Mere info: wwwcyclingweek.dk/event/orientering