Uanset om du er til mountainbike ture i fantastisk natur, sprøde singletracks, eller gerne vil race ned af de fedeste downhill spor, så er Mountain Bike Holidays den perfekte partner.

Med 61 hoteller I Østrig, Italien, Slovenien og Schweiz, som alle har inhouse mountainbike specialister, som kan rådgive og guide dig rundt i noget af det fedeste mountainbike terræn, er der garanti for en god oplevelse.

“Mountain Bike Holidays” hoteller, tilbyder en bred vifte af oplevelser for dig og din cykel. Disse oplevelser er standardkrav, hvilket betyder at du kan være sikker på at din ferie bliver så cykelvenlig som muligt, uanset hvilket af de 61 hoteller du vælger. Næsten alle hoteller tilbyder cykelopbevaring med videoovervågning, cykelværksted og cykelvask. Og alle hoteller har minimum 1 MTB guide, så du kan bestille og starte en guidet tur direkte fra hotellet. Enkelte hoteller tilbyder også private ture og tekniktræning.

Hotellerne ligger alle i nærheden af lækkert mountainbike terræn. Og der er noget for enhver smag og alle niveauer. Tager du de sydlige destinationer, så vil der være forholdsvis fladt og smukke vinmarker. Vælger du der i mod at tage til Alperne eller Dolomitterne, så er du garanteret masser af højdemeter og flotte udsigter.

Det populære “Mountain Bike Holidays”-koncept bliver ved med at vokse, og flere og flere benytter sig af ordningen, hvor det meste er tilrettelagt på forhånd, så man kan nøjes med at koncentrere sig om det væsentlige, når man kommer frem. To ting er afgørende for, om ferien bliver en succes – for det første skal cykelmulighederne være varierede og udfordrende, og for det andet skal man have nogle behagelige rammer at slappe af i, når dagens udfordringer er overståede. Derfor har Mountain Bike Holidays udvalgt nogle af Europas bedste mountainbike-områder, og i disse har man fundet en række hoteller, der alle er specielt egnede til at modtage cyklister. Som gæst har man dermed garanti for god indkvartering samt fantastiske cykelmuligheder.

Læs mere på bike-holidays.com

Udvalgte områder lever også op til de standarder som ”Mountain Bike Holidays” har, og er dermed tildelt  titlen ”Approved Bike Area”.

Approved Bike Area

WOM_Meden_Andreas Meyer

For at blive anerkendt og tildelt ”Approved Bike Area” symbolet, skal destinationerne leve op til en række krav. ”Approved Bike Area” er et kvalitetsstempel, og gives kun til dem, som kan leverer den bedste service til mountainbike turister.

Områderne bliver delt ind i 3 kategorier, som hedder Tour & Trails, Easy & Family og Enduro & Parks.

Tour & Trails

Steder der er tildelt kategorien ”Tour & Trails” tilbyder en bred vifte af mountainbike ture, i forskellige sværhedsgrader og rådgivning.

  • Val Gardena – Dolomites
  • Kitzbühel Alps – Brixen Valley
  • Ötztal Valley
  • Dachstein – Salzkammergut
  • Tiroler Zugspitz Arena

Easy & Family

”Easy & Family” er for steder som tilbyder ture, der ikke kræver MTB erfaring, eller tekniske elementer. Derudover er der butikker som er velegnet til familier og nybegyndere.

  • Serfaus-Fiss-Ladis
  • Kitzbühel Alps – Brixen Valley

Enduro & Parks

For at få ”Enduro & Parks” stemplet, skal man have mindst 15 forskellige ture på programmet, som passer til enduro ryttere, og i forskellige sværhedsgrader. Der skal også være lift faciliteter, som kan transportere ryttere op til mindst 5 nedkørsler. Der skal også være adgang til vaskeplads og værktøj.

  • Kitzbühel Alps – Brixen Valley
  • Ötztal Valley

Mere info om “Approved Bike Area” kan du finde her.

Signature Trails

WOM_Meden_Andreas Meyer

Har området fået klassificeringen “Signature Trails”, så betyder det, at her er noget helt særligt. Alle “Signature Trails” har det til fælles, at de er en del af “Mountain Bike Holidays” destinationer. De er tilgængelige i enten cykelafstand, eller der er offentlig transport til sporene. Og så er der det særlige ved dem, at de på et eller andet tidspunkt passere en bjerghytte, som servere lækker lokal mad.

Har du lyst til at se mere, så tag en virtuel tur på “Isskogel” i Zillertal, eller “Carezza” i The Eggental Valley. Du kan også lære meget mere om de enkelte destinationer, eller bare nyde nogle 360 graders videoer, og få følelsen af at være til stede. Der er 22 videoer som bare venter på at blive set.

Læs mere om Signature Trails her

Sammensæt selv din mountainbike ferie

Ferien kan sammensættes helt, som man har lyst. Erfarne mountainbikere, der ikke har behov for instruktion eller guidning, kan sætte sig i sadlen umiddelbart efter check in på hotellet. Kommer man derimod til Alperne for at lære bjergkørslens finesser at kende, arrangeres både undervisning og guidede ture på forskelligt niveau.

De fleste vælger en færdig pakkeløsning, der som regel indeholder syv hotelovernatninger med halvpension, velkomstmøde med information om området, tre dage med guidede ture samt dage, hvor man er på egen hånd.

Læs mere på www.bike-holidays.com