Vores vurdering af Scott Trail Protect EVO FR 12

Test score af Scott Trail Protect EVO FR 12

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 8.7 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Sikkerhed fås på mange niveauer. Vi alle kører i hvert fald med hjelm, de fleste har handsker og flere kører med briller. Men hvad med rygskjoldet? Vi har testet en taske der også har et rygskjold, vi har testet en SCOTT Trail Evo Fr’ 12

SCOTT har designet cykler i mange år, men i lige så mange år har de designet udstyr til cykling, men også til ski. Det ses på tasken som vi har testet. Der trækkes helt sikkert på de erfaringer som SCOTT har fra udviklingen af deres udstyr. De har introduceret en ny serie der henvender sig til trail/enduro segmentet, som indbefatter tøj, beskyttelse til arme og albuer, hjelme og så denne rygsæk som de kalder SCOTT Trail Evo Fr’ 12.

Tasken rummer en del

Tasken har en god størrelse, og rummer som navnet også siger 12 l. Det er fint til at have alt det nødvendige med på turen. Vi har kørt med slange, pumpe, multitool, noget at spise, lidt ekstra tøj, mobiltelefon pung og lygter – og der er stadig mere plads. Den er opdelt med to stor rum, hvor det inderste er det største. I dette rum kan man fint have sit ekstra tøj, slange, mad og andre små ting. I det foreste rum, som også er det mindre af de to, er der fastsyet en stor og en mindre lomme med lynlås. Herudover er der en mulighed for at spænde en pumpe fast. I lommerne kan man nemt holde styr på alle de små ting.

Men der er også blevet plads til en vandblære og tilhørende drikke slange. Den kan ligge i et seperat rum inderst i tasken, mellem de 2 rum og seve rygskjoldet.

Ser man tasken udefra er der en masse finesser. Der er en lomme i toppen, som fint kan rumme pung, noget energi og solbriller, denne lomme er der fint adgang til når rygsækken sidder på ryggen. Mellem rygskjoldet og taskens indhold, er der lavet en lille lomme til mobiltelefonen. Lommen sidder i en højde, så man nemt kan lægge telefonen ind, og lyne lommen til. I siderne af tasken er der 2 lommer, den ene er ud lukning, og kan rumme en dunk, mens den anden kan lukkes med velcro, hvilket er godt til små ting, man har brug for under vejs.

Uden på tasken kan man spænde forskellige ting på. Det er både muligt at spænde hjelmen på, med en holder der tages ud til lejligheden. Der er både plads til den almindelige hjelm, men en fullface hjelm kan også fint hænge på tasken. Nederst på rygsækken, er der en mulighed for at spænde sine knæbeskyttere på, så man kan pakke dem væk, når man ikke lige skal bruge dem.

Tasken er spækket med detaljer, men det mest markante er rygskjoldet. Rygskjoldet er lavet af det materiale der hedder D3o, som er blødt at have i ryggen, men ved slag samles skjoldets materiale og bliver hårdt, og beskytter derved ryggen. Det betyder at man har en komfortable rygpaneler der former sig efter ryggen, beskytter ved fald,  og så vejer det ikke alverden.

Hvordan klarer den så en tur i skoven?

Når man har tasken på, er det både med bryst rem og hofterem. Det skal holde tasken og dermed rygskjoldet på plads. Så sidder rygskjoldet rigtigt ved styrt. Skulderremmene er lavet af et net, så man ikke sveder under skulder- og hofterem. Hofteremmen har et stort omfang, så den passer selv personer på + 100 kg. Tasken sidder rigtig godt på ryggen, og man mærker ikke at man har et rygskjold på, når man har den siddende. Hofteremmen lukkes med en form for krog. Med hansker skal man lige bruge et par forsøg, før man har den nede i den løkke den passer i. Men så falder den heller ikke ud undervejs.

De mange lommer giver god orden på de forskellige ting man har med. Der er flere lommer som man kan nå, når tasken sidder på ryggen. Det virker rigtig godt. Tasken har en god kvalitet, og de forskellige remme har alle en ekstra kraftig syning, de steder hvor de påhæfter.

Hvad syntes vi så?

Der er tale om en taske i rigtig god kvalitet. Den har mange lommer, og lommerne er klogt lavet og klogt placeret. Hofteremmen sidder fint når den er spændt, og generer ikke fordi remmen ikke har den store polstring. Er man vant til en taske der har brystremmen som lukning, og dermed hænger meget løst, så skal man vende sig til denne taske, der ikke rykker sig særlig meget når man er ude på sporet, fordi den lukker både med brystrem og hofterem. Det kræver lidt øvelse at nå de udvendige lommer, men når man først har vænnet sig til det, så virker det rigtig godt. Det er positivt, at SCOTT har lavet en taske, der ikke kræver at man er spændt hårdt ind på hofterne, men som passer til tykke og tynde mennesker.

Rygskjoldet syner ikke af meget, men tests viser at det virker. Der er god plads i tasken, hjelmen kan spændes fast på, når man ikke er på cyklen. Herudover er der mange gode muligheder for at spænde ting på tasken, hvilket giver den rigtig mange anvendelses muligheder.

Det vi lægger mest mærke til er, at man ikke føler at man har spændt et rygskjold på ryggen, når man har tasken på, man føler at man har en rygsæk på ryggen. SCOTT har formået at lave et rygskjold og en taske på samme tid, og det er lykkedes rigtig godt for dem

Scott Trail Protect EVO FR 12‘ koster 1.199 kr., men så får man en taske og et rygskjold på samme tid.