Mountainbikere, landevejsryttere, løbere, kajakroerer og surfere er blot nogle af de idrætsudøvere, der kan glæde sig ekstra meget i denne tid.
Med en millionbevilling fra Nordea-fonden udvikles Danmarks største festival for outdoorsporten i Faaborg.

En festival for outdoorsporten er et nyt produkt i den danske idrætsverden. Med 30 forskellige aktiviteter over en weekend, tilbyder festivalen en helhedsoplevelse til den aktive familie. Fælles for alle aktiviteter er, at de foregår i naturen udenfor faste baneanlæg. Se program på Outdoorsydfyn.dk.

”Der findes mange store enkeltstående løb i Danmark, hvor man deltager i løbet og tager hjem igen. Normalt er det kun mor eller far, der deltager. I bedste fald med resten af familien som tilskuere. Med en bred vifte af aktiviteter for både børn og voksne kan hele familien nu deltage og alle får en hyggelig weekend sammen. Det er idrættens svar på en musikfestival – her findes aktiviteter for en hver smag og lyst” siger formand for Outdoor Sydfyn Jesper Henriksen.

Nordea-fonden støtter projekter, der fremmer gode liv inden for blandt andet sundhed, motion, natur og kultur. ”Mange mennesker dyrker motion i naturen på egen hånd. Med Outdoor Sydfyn får de nu et sted at få ny inspiration, mødes, og træne imod. Vi får skabt en national festival for outdoorsporten og vi får igangsat en række initiativer, der skal motivere flere til at dyrke motion, som en naturlig del af det gode liv.” siger Henrik Lehmann, Direktør for Nordea-fonden. Fonden har bevilliget 1,3 mio. kr. til foreningen Outdoor Sydfyn, som står bag outdoorfestivalen.

Støtten glæder borgmester Christian Thygesen: ”Med øhavet og De Sydfynske Alper har vi en unik natur til at motionere i. Dette er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi bruger en vores lokale styrkeposition til at brande vores område, tiltrække nye turister og skabe mere trivsel blandt borgerne”.

Udover Nordea-fonden har Faaborg-Midtfyn Kommune støttet Outdoor Sydfyn med 500.000 kr. om året over de næste tre år.

Outdoor Sydfyn kan opleves i Faaborg den 19. – 21. august 2016. Læs mere på www.outdoorsydfyn.dk

Festivalens målgruppe er de knap 40 % af danskerne, som bruger naturen til at dyrke sport/motion i. Tilsvarende bruger cirka 15 % af danskerne faciliteter som haller eller sportsbaner.
(Kilde: ”Danskernes motions og sportsvaner 2011″ – Idrættens Analyseinstitut ).

Outdor MTB race

Outdoor festivalen afholder MTB race d. 20 august. Der er 3 distancer at vælge i mellem (20, 40 eller 60 km), og løbet starter ved havnebadet i Fåborg, og sender rytterne ud i noget af Danmarks smukkeste natur og terræn, som blandt andet tæller Svanninge bakker, og langs kanten af Ø-havet.