Vi elsker MTB oplevelser her på magasinet, og tager gerne rundt i både indland og udland for at jagte de gode oplevelser. Der er heldigvis nogle virksomheder som har specialiseret sig i at give danskerne nogle af disse helt unikke oplevelser på mountainbike.

En af dem er MTB Adventure som måske er Danmarks mindste special rejsebureau, med 100% fokus på MTB rejser fra hotel-til-hotel ude i verden, med fuld service og bagage transport. Michael Sommer er selv meget aktiv på mountainbike, og medejer af MTB Adventure, og han har her i foråret rejst rundt i Danmark og holdt gratis foredrag og info aftener, som MTB ferier i udlandet. I den forbindelse fik vi Michael til at komme forbi til en snak om hvad MTB Adventure er.

Fra hobby til fuldtidsforretning

MTB Adventure er startet af Kim Folmann Jørgensen, som lidt tilfældigt blev turarrangør for en flok gode venner, og gjorde det så godt, at han efterfølgende blev hyret til at lave cykelture for andre også. I mange år var MTB Adventure en hobby forretning, men siden Michael Sommer i 2017 trådte ind i virksomheden, har den udviklet sig til nu at være en fuldtidsforretning. Både Kim og Michael har en baggrund i orienteringsløb og MTB-Orientering, og de rekognoscere selv alle deres ture og benytter sig kun af danske guides, der alle, som dem selv, har baggrund i orienteringsløb og/eller MTB-Orientering.

Så MTB Adventure er vokset ud af en hobby ”turforening”, startet tilbage i 2011, og er nu gået til at være registreret i rejsegarantifonden, og har et rigtigt flot udvalg af rejsedestinationer.

Nyheder i 2019 sæsonen

MTB Adventure – Skotland

Til 2019 sæsonen har de 1 nyhed på programmet, samt bibeholdt de ”klassiske” ture, så der bliver travlt fra marts til november, når gæsterne skal guides, på tværs af Algarve, rundt om Gardasøen, ned gennem Toscana, hen over Alperne, rundt om Mont Blanc, Skotland kyst til kyst, Trans Tatra fra Krakow til Budapest eller rundt i vinlandet omkring Cape Town i Sydafrika.

Turene køres på 2 eller 3 niveaudelte hold, så (næsten) alle kan være med. Der er fokus på fysiske udfordringer og gode oplevelser, men vi kører udenom de vilde Enduro/DH nedkørsler og sværeste tekniske singletracks. Det er for alle der kan lide at køre MTB op og ned, uden at nå yderpunkterne. Specielt er par eller grupper glade for at tage med MTB Adventure på tur, da man kan splitte op og køre med folk på eget niveau, men stadig have været på den samme tur og man deler oplevelserne på samme hotel, bar og restaurant inden og efter dagens briefing hvor gode historier deles og morgendagens rute gennemgås.

MTB ferie på tværs af bjergkæder og landegrænser

MTB Adventure – Mont Blanc

MTB Adventures ture er fra 4 til 7 dage, og laves som turkørsel fra hotel til hotel. Det vil sige at man starter turen fra hotellet om morgenen, og spiser frokost på vejen, inden man sidst på eftermiddagen mødes og tjekker ind på et nyt hotel. MTB Adventure har følgebil med, som sørger for transport af bagage, og som samtidig fungere som servicebil, hvis der skulle opstå behov for reparationer eller i tilfælde af mindre uheld.

Der er altid 3 guider med på turene, så er holdet på forskellige niveauer, så er der for eksempel mulighed for at tage en afstikker, og få lidt ekstra singletrack, hvis nogle i gruppen ønsker det.

MTB Adventure – Mont Blanc

Der er nogle rigtig spændende ture på programmet i 2019, hvor du for eksempel kan prøve kræfter med den rå natur i Skotland og cykle “Coast to Coast”. 5 etaper plus en hviledag, hvor du kommer til at cykle ca. 370 km og opleve ca. 6.000 højdemeter tværs igennem højlandet. Du kan også komme med på scouting tur til Sydafrika, hvor du virkelig bliver udfordret på dit oplevelsesgen. Her skal du være klar på uventede og overraskende oplevelser, da dette er rigtig mtb adventure.

Du kan også prøve kræfter med Trans Tatra, som er en tur ned gennem Østeuropa fra Krakow til Budapest. Her får du 7 etaper, og krydser 3 landegrænser (Polen, Slovakiet og Ungarn). Her får du øde skove, flotte bakker, små landsbyer og fantastiske udsigter.

Se hele deres program på mtb-adventure.dk

MTB-Orientering

Teamet bag MTB Adventure har alle en baggrund inden for både traditionel orienteringsløb, og MTB orientering. Det betyder at de alle mestrer at kigge kort og er du frisk på en ekstra oplevelse, så er der mulighed for at tage nogle etaper på egen hånd. Du får udleveret et kort sammen med din makker (Af sikkerhedsmæssige årsager kører man altid 2 og 2), og så er det ellers bare afsted ud i ukendt terræn, med kort som eneste navigation. Undervejs er der nogle poster, hvor i tager et billede, som bevis for i har været der.

Senere mødes i igen med resten af gruppen, men har nu prøvet kræfter med MTB-orientering.

Danske guider og bagagetransport

MTB Adventure udmærker sig ved at have Danske guider og turledere, uanset hvilken tur du tager på. Alle tures køres i etaper fra hotel til hotel, med følgebil, som fungere både som bagagetransport, rullende værksted, og forfriskninger. Der er fokus på mountainbike og naturoplevelser, hvor alle kan være med. Alle ture er fleksible og niveauopdeles, så alle kan være med.

Så overvejer du en mountainbike ferie med oplevelses garanti, så tag en snak med Michael fra MTB Adventure, og hør om ikke der er en tur for dig.