Ude godt, men hjemme bedst - Sådan lyder et gammel ordsprog, og på trods af, at vi selv er fortalere for at opleve udlandet på mountainbike, så må vi jo erkende at Danmark også byder på store naturoplevelser. Så læs med her, og få muligheden for at opleve noget af Danmarks bedste spor og natur på en 5 dages MTB ferie.

De sidste måneders corona tilstande, har lukket landegrænser i hele Europa, og dermed begrænset vores muligheder for at komme uden for Danmarks grænser. Men som vi indledningsvis skrev, så er der et gammelt ordsprog der siger – Ude godt, men hjemme bedst, så hvorfor ikke planlægge årets MTB ferie i Danmark?

Oplev Danmark på en 5 dages MTB ferie

MTB-Adventure, som har specialiseret sig i MTB ferier rundt i Europa, har været hjemme i Danmark de sidste par måneder, men der har ikke været til at slappe ret meget af. For tiden er brugt på at planlægge en 5 dages tur rundt i Søhøjlandet, hvor turene går igennem noget af Danmarks bedste spor og skønneste natur.

Turen kalder de “Trans Søhøjlandet“, og som de selv siger, er det Danmarks svar på deres Gardasøen rundt.

Her kan du læse om vores tur Gardasøen rundt med MTB-Adventure

Turen starter i Aarhus, hvor der er mulighed for at tage en tur rundt på Marselisborg sporet, inden dagen afsluttes med et intromøde og en hyggelig middag med de andre deltagere. På 1 dagen går turen mod Silkeborg, som er en episk tur forbi Brabrand søerne og videre mod Ry, indtil der holdes frokostpause ved søbredden i Knudhule. Om eftermiddagen cykles der syd om Julsø og Danmarks længste opkørsel til Himmelbjerget, hvor det er oplagt at slutte turen af med en is.

MTB-Adventure guide ude og finde nye ruter

Dag 2 byder på kørsel i Silkeborg, hvor I kommer ud på de populære spor i Norskoven og Vesterskoven. Denne dag skiftes der ikke hotel, så efter en god dag på cyklen, ender man tilbage på Vejlsøhus.

3 etape går til Viborg, hvor turen går igennem hedelandskab, og området fra Funder Aadal og til MTB sporet i Stendal. I kommer til at cykle på hærvejsstien, og igennem Dollerup bakker, og videre til Hald ege, inden turen slutter i Viborg.

På 4 dagen går turen tilbage til Silkeborg, men selvfølgelig ikke af samme rute. Turen starter igennem Ødalen i Viborg, og gennem bakkede marker og langs gudenåen retur til Silkeborg.

Alle dage er der frokost og kaffestop, og det er vigtigt at huske, at dette er en MTB ferie, og ikke et motionsløb, hvor det handler om at sætte den bedste tid.

Pris og praktiske oplysninger

Turen byder på 4 dags etaper + en intro tur. Sammenlagt skal du regne med at tilbagelægge ca. 250 km og 2-3.000 højdemeter. Der kan maks være 9 personer på turen, og der er mulighed for niveauopdeling, så der er plads til alle. Dette betyder at hurtigere ryttere, kan tage nogle ekstra højdemeter og mødes med resten af gruppen igen.

Lige som på MTB-Adventures udlandsture, så er der support og service bil med, som sørger for at fragte bagagen rundt, så du kun skal tænke på at cykle og nyde turen.

Datoer:

 • 20 maj til 24 maj (onsdag til søndag)
 • 28 maj til 1 juni (Torsdag til mandag)

Prisen er kun kr. 5.450,- pr person

Læs mere og book din tur på MTB-adventure.dk

Inkluderes i prisen:

 • 4 x dagsetaper og intro tur med guide
 • 4 x hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad og 4 x solide aftenmåltider
 • 3 x frokost ved Servicebilen – ikke fredag
 • Supportbil med forfriskninger, reservedele og reservecykel
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Mekanikerservice af guiderne, du betaler kun evt. reservedele
 • Daglig rytter brifing med gennemgang af rute og højdeprofiler
 • Ankomstbobler på sidste etape og fotoservice
 • Goodiebag
 • Parkering af egen bil ved sluthotellet