I dag åbner sommerens mest magiske attraktion i Trysil, Magic Moose. Der er en flow baseret cykelsti, der kommer til at være en af Europas længste, når den er afsluttet i sommeren. Samtidig holdt den største stisykkelfestival, Udflugt, som er udsolgt for første gang siden starten i 2002.

Magic Moose – Trysils mest populære attraktion

Trysil er i gang med en storstilet investering i trail og MTB spor. Når sommeren er forbi, er der investeret næsten 12 millioner til at udvikle en unik og familievenlig “Flow sti” i Trysil. I år er der indtil nu, blevet cyklet over 4.000 runder i Gulli, som er en 12 km lang sti, der blev åbnet sidste år. I dag åbner en ny cykelsti i Trysil, som har fået det iørefaldende navn “Magic Moose”.

– Det er en stor dag for os. Vi skal åbne vores nyeste og mest spektakulære attraktion i Trysil Bike Arena, som er en flow-sti, kaldet Magic Moose. Med flow-sti mener vi organiseret og sjov der er egnet for hele familien. Vi er overbevist om, at dette vil være en af vores mest populære attraktioner i sommeren, siger Gudrun Sanaker Lohne, administrerende direktør for Destination Trysil.

Cykling på samme måde som skiløb

Flowstien Magic Moose er Trysils første flow baseret cykelsti. Den vil være 7,5 km lang, når den er helt færdig i løbet af sommeren, og vil trone på toppen som en af Europas længste flow spor.

– Dette spor er lavet lige i Trysil skiløjper. Så her familien kan hygge sig på en cykel for en dag, bare på samme måde som du gør på ski. Du tager stoleliften op med cyklen. Så man kan cykle ned med sjove sving, langs trætoppe og store sten. Man kan dreje fra, og få sig en lækker frokost og derefter ind på stien igen. En dejlig dag på cykel kan afsluttes på samme måde som på ski, med et hyggelig afterbike, siger Gudrun Sanaker Lohne.

sherwood-trysil-mtb

Trysil Mountain og de omkringliggende områder som er Norges største skisportssted er det oplagt også at have gæster om sommerens. Infrastrukturen er på plads, og der er senge nok til at alle kan overnatte.

– Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk for udviklingen af sporet i starten, især til hvordan man kan tjene penge på dette. Men jeg tog fejl, og jeg ikke havde drømt det ville være så godt at cykel på de stier, der nu er bygget. Jeg har meget stor tiltro til cykel produkt, som nu er udviklet i Trysil, siger Bo Halvardsson, general manager for Skistar Norge. – Vi gør vores del for at bidrage til projektet og om sommeren kommer Fjellekspressen stolelift til at være åben hver lørdag og søndag og i hele efterårsferien.

Deltager rekord til “stisykkelfestivalen”

Stisykkelfestivalen arrangeres for fjerde år i træk i Trysil, men det er det første år i festivalens historie, at det er udsolgt. Dette viser, at trail ridning er efterspurgt som aldrig før, og er næsten blevet en national sport i Norge.

– Vi er meget glade for, at turen er udsolgt. De solgte ca. 650 festivalpas i år, versus 500 pas sidste år. Vi ser, at det er både flere piger og familier med børn på festivalen i år. Det er sjovt. Trysil er således meget godt, fordi de har cykelstier egnet til alle. Gulli var en stor succes på turen sidste år og i år glæder vi os meget glade for at teste den nye flow sti, som åbner i dag, siger Anders Kunze fra Free Flow.

Læs mere på www.trysil.no/no/Gjore/Sommer/sykkel/

trysil-mtb