Cyklerne er pakket og turen går sydpå. Nærmere bestemt Sydfyn og Hotel Christiansminde, hvor vi skal på MTB ophold i 3 dage.

Der er lidt langt fra Nordjylland til Christiansminde, men da vi ruller ind på parkeringspladsen og ser udsigten, glemmer vi hurtigt køreturen.

Praktisk værelse med alt hvad du behøver

Værelset på Hotel Christiansminde minder om en lille ferielejlighed med soveværelse, badeværelse, tekøkken, værelse med køjeseng, opholdsstue og egen terrasse med en flot udsigt til Svendborgsund.

Lækker mad med udsigt til det Sydfynske Øhav

Hotellets egen restaurant, Panorama Restaurant, er åben for alle, og det er en god ide at reservere et bord. Udsigten fra terrassen er ret populær, og kombinationen med lækker mad er skøn – særligt på en flot sommerdag.

Morgenmaden er nærmest hele køreturen værd. Der er alt hvad hjertet begærer, og vi tanker godt op til dagens cykelture.

Hvor skal vi cykle, og hvordan finder vi derhen?

Tidligere har det været lidt besværligt at finde de forskellige spor rundt i Danmark, men sådan er det ikke længere. I stedet for at google løs og miste tålmodigheden med fold-sammen-kort bruger jeg Singletracker app’en. Den viser de lokale spor tæt på min lokation og en sporanmeldelse baseret på andre mountainbikeres erfaring. Singletracker har også en smart ”find vej til sporet” feature, der åbner kortet på din tlf og guider dig direkte hen til sporets start. Nemt og hurtigt!

Vi valgte at besøge Skovhuggeren og Svendborg MTB spor.

Skovhuggeren giver dig en sjov cykeloplevelse

Skovhuggeren ligger ca. 15 km fra Hotel Christiansminde, så vi tog bilen derud for at spare benene til at køre nogle ekstra omgange på det 17 km lange spor.

Det er nemt at finde Skovhuggeren, og der er gode parkeringsforhold tæt på sporstart. Inde på selve startpladsen er der cykelparkering, en lille hytte, vandhane og et wc. Ja du læste rigtigt – et wc med toiletpapir!

Skovhuggeren er et betalingsspor, hvilket betyder at man skal betale for at køre på sporet. Pengene går til vedligehold af sporet, men også til leje af den 160 ha store skov sporet ligger i. Sporet drives af non-profit foreningen Egebjerg bakker MTB spor. Adgangslicensen kan købes via mobilepay. Vi betalte 2×100 kr. og det var alle penge værd for en god oplevelse i skoven.
Der er blevet kræset om sporet og bygget mange sjove broer. Vi var så heldige at møde Bo eller ”BroBo”, ham der er kendt for at bygge broerne. Han fik en kæmpe high-five for det gode arbejde.

Hør hvad jeg synes om sporet i videoen her:

Svendborg MTB spor i Stevneskoven har noget for alle

De to 4 km sløjfer på Svendborgsporet er gode for både begyndere og øvede. Her kan du øve rockgarden, broer og drops eller jagte rekorder ved at køre flere omgange i træk.

Hygge på hotellet

Et MTB ophold handler ikke kun om at komme på cyklen og køre nogle sjove spor (selvom det er meget vigtigt), det handler også om at komme hjemmefra og lade batterierne op.

På Hotel Christiansminde kan hele familien lade op. Her er en hyggelig opholdsstue med bibliotek, bordtennis, poolborde, bordfodbold, motionscenter og flotte konferencelokaler. Der er også et outdoorcenter, hvor du kan finde inspiration til at tage på opdagelse i området.

Hotel Christiansminde som MTB destination

Hotel Christiansminde på Sydfyn danner rammerne for et dejligt ophold for hele familien – tæt på Svendborg centrum, flot natur og udfordrende MTB spor.

  • Du bor lige ned til stranden og i gå-afstand til Svendborg centrum
  • Hotellet har fine faciliteter til at underholde hele familien (også på en regnvejrsdag)
  • Det er nemt at komme til 3 forskellige MTB spor. Brug singletracker app’en til at planlægge dine cykelture eller spørg om hjælp i receptionen
  • Hotellet har vaskefaciliteter og miniværksted, så du kan rengøre og makke med cyklen
  • Mulighed for cykelopbevaring i et aflåst rum
  • Restauranten serverer lækker morgenmad, frokost og aftensmad og de kan lave en madpakke, som I kan tage med på tur

Hvis du er på udkig efter et nyt MTB eventyr med cykelklubben eller aktiv hyggetur med familien, så anbefaler jeg at du besøger Hotel Christiansminde og du kan tage med på vores MTBX tur d. 22 til 24 marts 2019? Læs mere om det på: MTBX weekendophold i Svendborg

Du kan læse flere detaljer om et MTB ophold hos Hotel Christiansminde her.

Hvis du har særlige ønsker til dit ophold, eller skal booke en gruppetur, så skriv til receptionen som sidder klar til at hjælpe dig på [email protected].