Film skal ses i biografen, er der nogen der siger. Og nu er det i hvert fald muligt, i København og Aarhus, som de eneste steder i Skandinavien. NAFF – Nordisk Adventure Film Festival viser i samarbejde med Dansk Film Institut en række MTB film i Cinemateket (KBH) og Øst for Paradis (Aarhus) senere på måneden. Det er den eneste gang disse film vises i fuld biograf format herhjemme, så vil du opleve mountainbike på det store lærred, så har du chancen nu.

Du kan se det fulde program på adventurefilmfest.dk, men indtil videre kan du godt sætte kryds i kalenderen tirsdag d. 21/11 kl. 21.15 hvor de 3 nedenstående film vises i København. Bor du tættere på Aarhus, så er det fredag d. 1/12 kl. 20.45 du skal sætte kryds i kalenderen.

Trailbuilder – 2016, Danmark – Instruktør: Jakob Carlsen

Manden bag filmen er Jakob Carlsen, der har produceret en kort inspirerende film – “Trailbuilder”, der handler om en mand fra Jylland, som laver trails til mountainbikes. Filmen portrætterer en god historie om en filosofisk mand, der reflekterer over naturen, over hvordan vi bruger den, og hvorfor vi ikke bruger den mere. I filmen møder vi Esben, der er trailbuilder, som lever og ånder for at komme ud i naturen og samtidig give sin egen glæde ved naturen videre til andre.

For Esben er det at køre på sin mountainbike, der er den katalysator, hvormed han bevæger sig ud i landskabet. Men uanset hvilken type naturelsker du er, så vil du nyde hvert et minut af denne flotte historie.

Dette er en film, der giver publikummet lov til at komme helt under huden på Esbens historie, der skaber en nærværende fortælling på trods af filmens korte længde.
Awards: ”Årets Korte Indslag – tv/web”, Årets Pressefoto 2017

Flow – 2016, Tyskland – Instruktør: Christian Schmidt, Joachim Hellinger

At køre ned ad en bakke på MTB er ikke det, der får smilet frem hos Harald Philipp. Smilet kommer heller ikke frem, hvis han udfører et af sine farligste spring og vender på stierne i det ekstreme høje terræn. Når Harald Philipp er på sin mountainbike på Dolomitternes formidable Via Ferrata-rute, er han på jagt efter alt andet end et adrenalinkick – nemlig flow. Den særlige tilstand, hvor alt bare føles helt rigtigt: Hvor selvtilliden overvinder frygten, og cyklen og rytteren bliver til én. Det er dét, der bringer smilet frem hos Philipp.

Men hvad er det, det indebærer dette specielle øjeblik? Og hvor finder man det? Kun på en mountainbike i yderst ekstreme nedfarter? Filmen “Flow” giver er en fortælling om Harald Philipps oplevelse af flowet, når han kører mountainbike. Som publikum bliver du inviteret med på en tur på de skrå stier i Dolomitterne.

Deathgrip – 2017, USA – Instruktør: Clay Porter, Brendan Fairclough og Chris Seager

De seneste to år har Brendan Fairclough and Clay Porter rejst verden tyndt med et enkelt mål: At vise verden Mountain biking fra en ny side. Med dem har de en gruppe af verdens mest progressive og indflydelsesrige ridere til at vise og skubbe til MTB sportens grænser. DEATHGRIPs klare mission er at udfordre tyngdekraften, teknologien og det menneskelige potentiale. Filmen har tydeligt været en kreativ oase for Fairclough og Porter, der har fanget Faircloughs rå stil som rider, optaget med den mest progressive filmgear og på de vildeste visuelle locations i verden.

DEATHGRIP kombinerer Brendan Faircloughs definerende mountainbikestil med Clay Porters visuelle overlegenhed. Tilsammen giver dette en actionpacked film med et uafbrudt tempo, der når nye højder, niveau og intensitet for mountainbiking på verdensplan.

Billedet er fra filmen Flow – Credit: Manfred Stromberg & NAFF