Den danske mountainbike scene er ikke ny, den har været her i rigtig mange år. Men kender vi historien, og hvor er den på vej hen? Jeppe Svendsen vil gøre noget ved det, og er gået i gang med at lave en film om vores historie. Vi har talt med ham.

Mountainbiking har eksisteret i mange år, også lang tid før det kom til Danmark. Det startede selvfølgelig i USA, og så har det spredt sig, til der hvor vi er i dag. Men hvor er vi egentlig i dag, og hvor tror vi at sporten er på vej hen? Det er spørgsmål som Jeppe Svendsen har sat sig for at finde ud af. Han vil fortælle historien om den danske MTB scene, fra dengang Henrik Djernis huserede på de danske og internationale spor, på sin legendariske Richey p21, til i dag hvor mountainbiking er den nye golf – en folkesport.

Jeppe Svendsen er en af Danmarks bedste videofotografer, og ser du danskproducerede mountainbike film, har du helt sikkert set en han har lavet. Han har vundet flere priser ved forskellige filmfestivaler, og produceret flere film, som fokuserer på mountainbikesporten. Han har lavet videoproduktion i 6 år, og det hele startede med mountainbikes. For han var en ivrig mountainbiker. Men i takt med arbejde og familie blev opprioriteret, blev mountainbiken nedprioriteret. Det passer fint med, at da han tog kameraet i hånden, lagde han cyklen fra sig, og har ikke kørt synderlig meget på den de sidste 6 år. Men han er sikker på, at det nok skal komme igen, når han får lidt mere tid.

Til denne film har Jeppe allieret sig med journalisten Sebastian Kjær. Han angriber historierne fra andre vinkler end Jeppe, og det giver nogle spændende og interessante fortællinger.

Inden vi kommer til at tale om filmen, fortæller Jeppe entusiastisk om de første optagelser han fik i hus i weekenden. Her var han forbi Aarhus Dirt jump park, hvor han oplevede nogle mennesker der lever for dirt jumpen. Filmen skal forsøge at skildre hele den danske mountainbike scene. Fra profferne på deres downhill cykler, til de legende dirt jumpers i Aarhus, fra motionisten der elsker motionen og det sociale med kammeraterne i klubben, til xc’eren der elsker konkurrencen, farten og podiepladsen – Alle skal kunne se sig selv i filmen.

Filmen skal fange de fantastiske fortællinger om sporten, skildre de flotte oplevelser fra sporet og få det fortalt af de første, de største og dig og mig. De vil rundt i hele Danmark, fra Bornholm til Nordjylland, og så kunne de godt tænke sig, at fortælle historien om de unge mænd og kvinder der hver sommer, drager til udlandet, for at deltage i diverse konkurrencer.

Budgettet til filmen er ikke stort, men det er ikke gratis at lave film. Udfordringen for Jeppe er finansieringen, for det er ikke nemt at få virksomheder, fonde og lignende til at skyde penge i projektet. Man kan købe forskellige sponsorpakker, så der er en sponsorplan for alle. De er i gang med produktionen, men filmens omfang hænger sammen med finansieringens størrelse.

Filmen er færdig i 2018, og vil få premiere på Outdoor festivalen i Silkeborg. Men det er Jeppes håb, at den kan blive vist på andre danske outdoorfestivaler.

Læs mere om filmen og vær med i fællesskabet omkring filmen, det kan være, at netop din historie er super interessant for alle os andre. Find facebooksiden her. Skulle du være interesseret i at støtte filmen økonomisk, så tag direkte fat i Jeppe her. Se mere af Jeppes arbejde på hans Vimeo side.

Foto her i artiklen er taget af Torben Bjerre taget da de filmede med drengene og pigerne i Aarhus Dirt jump park.