Szklarska Poreba i det syd/vestlige Polen er for de fleste danskere ukendt område. Men det rummer masser af muligheder for mountainbike entusiaster. Mange har måske hørt om Sudety MTB Challenge, der køres i samme bjergkæde, men få har sikkert hørt om Festiwal Rowerowy Bike Week Szklarska Poreba, som er Polens største Bike Festival.

Video fra Bike Week 2016

Szklarska Poreba er et af Polens mest kendte skisportsområder, men om sommeren har de siden 2001 haft en målsætning om, at blive Polens cykel-hovedstad. Der bliver hvert år udvidet med nye spor, og på nuværende tidspunkt er der 12 opmærkede ruter på tilsammen ca. 450 km. i alle sværhedsgrader. Ruterne er fra 8-50 km. og er lavet som loops der kan sammensættes efter det niveau og den distance man vil køre den enkelte dag.

Bike Adventure MTB 2017

Fra d 1.-4. juli 2017 bliver der afholdt Bike Adventure MTB løb for både Pro (250 km.) og Fun (130 km.) klasser. Det er et klassisk etapeløb over 4 dage, med masser af udfordringer i de omkring liggende bjerge. Fun klassen på de 130 km. har en profil på i alt 3.520 højdemeter.

Selve Bike Festivalen løber fra d 2. til 10. juli. Programmet er fyldt med masser af muligheder, hvad enten man er til etapeløb, maratondistancer, junior MTB, EMTB, Enduro, downhill, dirt jam eller bare vil på EXPO-udstilling.

Er man til oplevelser og udfordringer i et spændende terræn, så har man her muligheden for at få det hele til en særdeles attraktiv pris. Indtil 31/12-16 koster det for eksempel kun 100 euro for at deltage i alle 4 etaper af Bike Adventure MTB.

Fra MTBX redaktionen sender vi en deltager med i etapeløbet og til at kigge nærmere på EXPOen. Så har du ikke mulighed for selv at deltage, så skal vi nok holde jer opdateret.

Skal du med?

Bike Adventure 2017