23.-26. i juni 2016 afholdes mountainbike arrangementet, som arrangeres af Terrengsykkel.no og Destination trysil for fjerde år i træk.

Dette er ikke et race om kap med tiden, men en udflugt på mountainbike uden stopur og startnummer, og sidste års rekordhøje antal deltagere vidner om, at det er noget folk ønsker.

– Vi er meget tilfredse med sidste års arrangement. 500 er et rekordstort antal deltagere. Vi bemærkede mange nye sidste år, at der er en stigning i antallet af piger, og derudover er der langt flere der kommer med familien, siger festivalens direktør Anders Kunze. Vi kører på de store stier i Trysil, omkring Gulli og Trysil Bike Arena. Vi håber, at dette er en motiverende faktor for flere folk tilmelder sig. I 2016 forventer vi 650 mountainbikere til det 10. Tour.

Flere nyheder i Trysil Bike Arena

mtb-trysil-03

Udflugten er en weekend fyldt med guidede cykelture, teknik kurser, stand-up, pølser på grillen og meget mere. Der vil også være demo af mountainbikes, og det vil være muligt at teste cykler fra mærker som Trek, Canyon, Merida og Cube. I 2015 åbnede Trysil 10 km nybyggede sti til weekendens begivenhed. Opførelsen af flere kilometer fortsatte hele sommeren og efteråret, og da Tour 2016 starter den 23. juni, vil flere kilometer nybyggede spor stå klar. En anden nyhed i 2016 er flytsti i Trysilfjellet og Knettsetra.

– Stierne som bygges i Trysil Bike Arena er helt rigtigt i forhold til vores koncept, siger Anders Kunze. Folk, der deltog i udflugten til de tre foregående år vil opleve nye og uudforskede stiperler. Både de byggede stier i kløfter, men også naturlige stier i skoven og marker, der er opmærket og organiseret. Her kan vi tilbyde udfordringer for både de erfarne mountainbikere og for dem der lige er begyndt at kaste sig ud i MTB sporten. Det er derfor, vi gerne vil holde Udflugt i Trysil, siger festivalens Anders Kunze.

Stieldorado i Trysil

– Vi finder det utroligt spændende, at udflugten finder sted i Trysil også i 2016. Det er helt i tråd med den indsats, vi gør på trails, hvilket skulle gøre os Skandinaviens største “stisykkeldestinasjon”. I 2016 bliver det sjovt at vise stierne frem til ivrige mountainbikere fra Danmark, Norge og Sverige. Det er godt at få feedback under udviklingen af vores Trysil Bike Arena og det er med til at sætte os på kortet som stisykkeldestinasjon, siger Gudrun SANAK Lohne, general manager for Destination Trysil.

Du kan følge udviklingen af Trysil Bike Arena her på deres Facebook side: www.facebook.com/TrysilBikeArena

mtb-trysil-02