Vi elsker at undersøge og udforske hvad der sker inden for etapeløb i Europa. Netop etapeløb er ikke så udbredt i Danmark, så vil man udfordre sig selv, kan man med fordel kigge lidt ud over landets grænser. Masiv MTB Stage race er et helt unikt etapeløb, som havde sin debut i efteråret 2017, og som straks fangede vores opmærksomhed.

Fakta (Masiv Stage Race)

D. 12. september 2018 møder man ind i på banegården i  Prag, (Tjekkiet) og bliver indlogeret på toget. Herfra starter en uforglemmelig rejse, der de næste 4 døgn bringer dig og din makker rundt i den storslåede natur, der kendetegner de Bøhmiske bjerge. Man skal kun tænke på at cykle, spise, sove og hygge sig.

  • 1000 km i tog
  • 250 km og 7000 hm på cyklen
  • 4 forskellige typer etaper som består af 80-95% off-road, der dækker både grusvej og singletrack
  • Tidslimit for ekstra motivation til at holde tempoet oppe, da toget køre efter en stram tidsplan
  • Der køres i teams af 2 og begge skal følges over målstregen

Hvad er det der gør løbet unikt

Løbet adskiller sig fra de traditionelle etapeløb ved at man kommer rundt i et stort geografisk område og oplever meget forskelligt terræn. De enkelte etaper er også meget forskellige og man kommer både til at køre en klassisk marathon distance på ca 75 km (2000 hm) og en dag med 3 runder på en strækning af ca 10 km og 500 hm, med publikum på ruten og fuld gas fra start til slut.

Løbsbyerne og de enkelte etapers længe og højdemeter er endnu ikke offentliggjort, men arrangørerne lover at der bliver masser af udfordringer med så lidt asfalt som muligt (under 10%), grusveje og så masser af singletrack.

På toget har man mulighed for at booke en kupé hvis man er hurtig (der er kun et begrænset antal) og derved opleve atmosfæren ved at rejse gennem landet og kun tænke på at hygge sig og lade op. Her er fuld forplejning hele døgnet og mulighed for massage, afslapning og røverhistorier sammen med de øvrige deltagere.

Man kan også vælge, at bo på hotel – her har arrangørerne sørget for alt det praktiske når toget når frem og man kan tjekke ind til en nat i en frisk seng, mens cyklerne trygt bliver passet på i toget af vagter hele natten og kan blive fixet af mekanikere hvis dette skulle være nødvendigt.

Hvad koster det

Startgebyret stiger i takt med at vi nærmer os løbsdagen. Men starter på 200 euro for de første 50 teams. For dette beløb får man startnummer, finisher t-shirt, energi før, under og efter løbet, gratis mekaniker flere steder på etaperne (reservedele koster), cykelvask, bad og omklædning i målområdet, læge til rådighed og meget mere.

Ønsker man at rejse med toget koster det 120 euro og dette inkluderer transport af både person og cykel, samt overvågning af cyklerne med vagter om natten. Det er selvfølgelig også muligt, at køre i egen bil fra by til by og selv stå for indlogering.

Der er 2 forskellige typer kupeer på toget eller man kan bo på hotel og priserne er fra 180-240 euro.

Så sammenfattet kan du få 4 unikke dage med løb, fuld forplejning og transport til ca kr. 3.700,-

Hvem er det for og hvor svært er det

Da løbet kun har været afholdt én gang med kun 38 teams, har det ikke været nemt at finde en masse oplysninger, men et engelske magasin havde et team afsted og ud fra deres løbsberetning der kan læses på welovecycling.com – kræver løbet at man har en vis kondition og styr på teknikken. Den store udfordring var tidsgrænsen og den er der igen i år – vi har dog været i dialog med arrangørerne og de lover at INGEN bliver efterladt alene i skoven når toget køre videre. Man skal nok få arrangeret noget særtransport (men hvem har lyst til at blive sat på fejebladet til næste etape)

Vi har også været i kontakt med nogle af deltagerne fra sidste år for at høre deres oplevelse af turen og de har alle været henrykte, og er klar på at tage afsted igen. Specielt vil de anbefale at bo på toget og opleve den der helt specielle atmosfære, ved at man bliver én stor familie og kun skal tænke på mtb og afslapning.

4 dages togrejse, hvor vi vågner op i et nyt område hver dag og til fuldstændigt forskellige etaper. Det holder min makker og jeg skarpe til at yde vores bedste og nyde en velfortjent øl i hyggeligt selskab i spisevognen…. Hvem vil dog gå glip af denne oplevelse!! / Richard Gasperotti

MTBX.DK sender et team afsted – skal I med?

Sidste år var vores piger på redaktionen en tur i Polen og køre den korte distance på etapeløbet Bike Adventure – I år tager de skridtet til den fulde marathon distance og tjekker ind på toget i Prag til 4 dage med ømme stænger, vilde bjerge og masser af enestående oplevelser.

Skal du og din makker med – Så tjek løbets hjemmeside og start din tilmelding.

Ellers så følg med her på mtbx.dk og se hvordan pigerne klarer turen i de Bøhmiske bjerge.

Foto og video stillet til rådighed af Masiv mtb stage race