STRAVA – Kør imod dig selv og dine venner

Strava for dem som ikke kender det er en online logbog for dine fysiske aktiviteter, du kan tilmed selv oprette ruter og mindre segmenter af en rute. Der findes allerede tusindvis af ruter, spor og segmenter oprettet i Strava og helt sikkert også nogen i det område hvor du bor, ellers er det bare selv at oprette nogen.

Jeg bruger Strava til både at holde styr på hvor langt jeg har kørt, men også til at udfordre mig selv og mine venner som jeg cykler med. Det er vildt motiverende for mig at jeg kan prøve at slå en af mine eller andres tidligere segmenter eller ruter.

Meld dig ind i en klub

Det er fedt at køre mountainbike, men det er endnu federe at køre sammen med nogen som du også bagefter turen kan snakke med det om. Det er utrolig givdigt at melde sig ind i en klub, både for motionen og for fællesskabet. Mange klubber arrangerer over i købet fede ture til andre spor rundt om i landet og ture til udlandet. Derudover gør det det også nemmere at komme afsted på en mørk regnfuld aften hvis man skal ud at køre med andre. Mange klubber har uddannede mountainbike trænere som kan gøre dig bedre fysisk og teknisk.

Meld dig til et løb

Det er ikke alle der bryder sig om at køre løb fordi man pludselig føler at man skal præstere noget, men jeg synes altid at der er en super hyggelig og fed stemning til de fleste løb. De er som regel rigtig godt arrangeret og bare fordi det er et løb, behøver det ikke betyde at man skal overanstrenge sig selv fuldstændig. Man kan bare køre i sig eget tempo og se hvilken fed rute arrangørende nu har fået lavet. MTB løb findes i alle udformninger fra helt korte distancer til rigtig lange og fra rigtig nemme og til rigtig svære, så det er bare at finde et løb som man synes der passer en.

Sæt dig et mål

Det kan være alt fra at køre 100 km. på én tur eller at køre 3 timer uden pauser. Det kan også være at tabe sig over en periode eller at blive bedre teknisk ved fx. at køre et drop eller et hop du ikke tidligere kunne køre. En mål kunne også bare være at komme ud at køre 1-2 gange om ugen. Målene er uendelige og det behøver ikke at være krævende eller svære, bare de er realistiske for dig så du får en god oplevelse når du når i mål.

Bliv trailbuilder

Der er ikke noget federe end at køre spor som er mega godt lavet og det bliver kun endnu bedre hvis man selv har været med til at lave det. Jo flere man er om at hjælpe til med at få bygget spor jo hurtigere går det og sjovere er det for os alle sammen. Ikke nok med at det er sjovt at bygge så er det også fuldstændig gratis træning, så der sker ikke noget ved at skifte mountainbiken ud med hakken eller trillebøren engang i mellem.

Der er efterhånden rigtig mange byer som har deres egne spor som du kan være med til at bygge på. Har din by ikke et spor endnu kan du jo selv gå igang med at undersøge mulighederne for at få lavet et lokalt spor.