Flat, klik eller magnetisk? Magped er lidt en hybrid mellem en flat pedal og klilk pedal, men kan man få det bedste fra begge verdener? Vi har testet og kigget nærmere på en magped ENDURO pedal


Vores vurdering af magped ENDURO

Test score af magped ENDURO

Funktionalitet: 6

Design: 7

Pris: 5

Total Score: 6 ud af 10

Anmeldt af Lars Bachmann

Vi har har de sidste måneder testet en enduro pedal fra firmaet Magped. Det specielle ved denne pedal, er at den bruger magneter i stedet for traditionel “klik”.

Ved første øjekast ligner det en flat pedal, men forskellen ligger i de 2 magneter, som sidder på hver sin side af pedalen. Med pedalen følger en metalplade, som skrues i bunden af dine cykelsko, som derved “suger” dine sko fast i pedalen.

Pedalerne fra Magped kommer i en fin kasse som indeholder pedaler, 2 sæt pins i forskellige størrelser, en metalplade, skruer, samt unbracho nøgle. Pedalerne er lavet i aluminium og umiddelbart i virkelig lækker kvalitet. Modellen er en Enduro, og fås i 2 versioner – 150 eller 200, som indikere størrelsen af magneten. Magped anbefaler ryttere op til 80 kg at vælge 150, og ryttere over 80 kg 200 modellen.

Enduro 150 vejer 490 gram (uden pins), og enduro 200 pedalen vejer 530 gram (uden pins). Så det er altså en forholdsvis tung pedal.

Når du modtager pedalen, så er der ikke monteret pins. Så du skal altså selv i gang med at skrue dem i. Der medfølger 32 stk. 8 mm pins, og 16 stk. 11 mm pins. Der er 32 huller i hver pedal, og du skal altså selv skrue pins i efter hvordan du ønsker dem placeret. Personligt synes jeg godt de kunne være monteret fra fabrikkens side, da 9 ud af 10 personer nok ikke vil have behov for at flytte rundt på dem, men blot bruge en standard opsætning. Dem der så har behov for at ændre placeringen, kan så nemt gøre det.

Magnetiske pedaler i praksis

Vi har som sagt testet dem over en længere periode, og dermed haft tid til at vænne os til dem. Er du vant til flats, så kræver de dog ikke den store tilvænning. Det er nemt at sætte foden i pedalen, da det foregår på samme måde som med flats, bortset fra at du mærker et lille sug fra magneten som gør, at du har nemmere ved at få sat foden i samme position hver gang.

Indledningsvis fik vi skrevet at pedalerne er en hybrid mellem flats og klik, men efter at vi har prøvet dem, så er de langt fra være en klik pedal. Skoen sidder rigtig nok suget fast til pedalen, men du skal ikke trække ret meget i pedalen før den slipper.

Det bedste fra begge verdener?

I teorien får man med magped det bedste fra klik og flats, men i praksis går man lidt på kompromis med begge dele.

Hvis vi starter med klik vs magped, så får du fordelen i at du nemt kan positionere din fod samme sted, og dermed ikke så nemt kommer til at stå “skævt” på pedalen. Men du kan ikke trække på samme måde, som du kan køre med en traditionel klikpedal.

Sammenlignet med flats, så giver pedalen samme bevægelighed, og mulighed for du altid at kan sætte foden ned og lynhurtig “sætte” den på pedalen igen. Så har du et par gode flats sko, med plads til montering af klamper, så giver disse magnetiske pedaler altså lidt ekstra hjælp til at placere foden, og samtidig holde den fast, uden at du har fornemmelsen af at være “klikket i”.

Konklusion

Har du været vant til klik, og gerne vil prøve kræfter med flats, så kan Magped være en god overgang. Er du vant til flats, og har svært ved at placere din sko korrekt, og stå ordentlig fast når du hopper eller kører meget ujævnt terræn. Så kan Magped være lige det du står og mangler.

I stedet for at se disse magnetiske pedaler som en blanding af klik og flats, så skal de nok mere ses om en helt 3 pedaltype. For mig kan de ikke 100% erstatte hverken mine klik- eller flat pedaler, men jeg kan sagtens se nogle fordele ved dem.

Prisen ligger på omkring kr. 1.000, hvilke heller ikke gør dem til nogle billige pedaler. Så har du både klik eller flats, så vil jeg ikke investere yderligere for at få magnetiske pedaler. Skal du investere i flats, og er ligeglad med lidt ekstra vægt på cyklen, så kan du godt overveje magped ENDURO.

Læs mere på magped.com/shop/magped-enduro/

magped Enduro pedalerne er stillet til rådighed af magped.com