En lidt pludselig indskydelse gjorde, at min veninde Anne-Mette og jeg valgte at bruge søndagen på at tage til Thy for at køre løbet Thy 6 timers mtb i National-park Thy, hvor ingen af os tidligere har været. Ingen af os køre så hurtigt, at der er podiepladser i sigte, så vi tilmeldte os solo-klassen og kunne på den måde følges rundt på sporet, holde pauser sammen og bruge dagen som en hyggelig social oplevelse.

Anne-Mette kommer fra Randers og skulle omkring Skive og hente mig, inden vi kørte nordpå – at dagen ikke skulle blive uden udfordringer fandt vi hurtigt ud af, da hendes bil gik i stykker mellem Viborg og Skive.  Mig i gang med at få pakket min bil og afsted for at hente hende, inden det kunne gå nordpå. Vi kan glemme alt om være i god tid og ankommer lige som der er briefing om løbet.

Da vi jo skal køre solo og alligevel ikke skal køre alle 6 timer, tager vi den med ro og får sendt de øvrige ryttere afsted inden vi henter startnumre og ca 30 minutter forsinket begiver os ud på den første runde.

Udfordrende skiltning – Smuk natur og fede spor

Her løber vi i dagens næste problemer, da skiltningen ikke er entydig og vi ender med at få kørt den første sløjfe modsat kørselsretningen. Tilbage ved hovedvejen igennem løbet, møder vi den første rytter som er ude på 2. runde og han fortæller hvor vi skal køre hen og kommer derved rigtigt i gang med ruten.

Der er yderligere et par steder undervejs, hvor der er flere som køre forkert og generelt vil det være meget ønskeligt med lidt skilte med pil og ikke kun minestrimmel til afmærkning af ruten. Der var masser af afmærkning, men mange steder kunne man se frem til de næste steder hvor ruten krydser og man kan nemt komme til at køre forbi nogle sløjfer.

træskiver på en sandet opkørsel

Ruten var primært lagt på det etablerede hvide spor, som er rigtig fedt at køre på, med masser af flow, højdemeter og naturlige udfordringer som sand, rødder og lidt sten. Det er generelt et spor der står meget originalt og naturligt. Man veksler mellem, at køre i skoven og de åbne stykker, med udsigt over de åbne vidder i Nationalparken. På et par af de sandede opkørsler, var der lavet en rigtig god løsning med nedgravede skiver af rå træstammer, det gav et godt greb og ser samtid flot ud og falde i med naturen.

For at lave ruten ekstra udfordrende, var der til dagen tilføjet et par ”nye” sløjfer. Desværre bar disse sløjfer præg af at være lavet lidt hurtigt og intemistisk og mange af de ryttere vi talte med havde besvær med at køre dem og at de var for rå/off road og med en linjeføring der ikke gav den gode oplevelse arrangøren helt sikkert har haft til hensigt.

Forplejningen var fantastisk

morgenbord

Noget der var HELT i top under hele løbet, var forplejningen. Der var stort morgenbord om formiddagen og frokost med både koldt og varmt mad til sportsfolk. Pasta, suppe, biksemad, rugbrød og masser af kage, så ingen behøvede at gå kold på den front. Ligelede var der vand, energidrik, chips, chokolade mm til fri afbenyttelse.

Vi fik kørt 4 runder med tid til masser af snak, fotos og hygge, en rigtig god dag i skønt vejr, god service og flotte præmier og masser stemning. Et løb vi helt klar vil anbefale andre at deltage i – arrangøren har været meget lydhør overfor feedback omkring skiltning og nye sløjfer, så vi er sikre på at den del er på plads i 2018.

Hyggelig stemning og god sportsånd

Man kunne vælge og køre både solo, duo og trio hold. Der var i alt tilmeldt omkring 50 personer, så der var masser af plads på sporet og det gav en rigtig god tur til alle. De hurtige kunne nemt komme forbi og os der blev overhalet, havde gode muligheder for at trække til siden uden at blive kørt af sporet.Stor tak til alle de øvrige deltagere for en rigtig god sports-ånd, hvor der var plads til alle og tak til Thy Race Event for en super oplevelse, vi kommer gerne tilbage næste år.

(beklager billedkvaliteten, de er taget med almindelig mobiltelefon under løbet)