Lørdag den 4. november inviteres alle mountainbikere og andre cykelglade motionister fra Region Midtjylland til eventen ’Se Sporet #KystTilKyst’ i forbindelse med den regionale fuldmånebegivenhed under Aarhus 2017, Move For Life.

Hvis du er en af de efterhånden mange danskere, der nyder at tage en tur i skoven på mountainbiken, når du skal motionere, og befinder du dig et sted i Region Midtjylland den 4. november, er det med at spidse ører nu.

Fuldmånebegivenheden Move For Life inviterer nemlig alle mountainbikere og andre cykelglade motionister med til eventen ’Se Sporet #KystTilKyst’, som finder sted i Ringkøbing, Haunstrup ved Herning, Silkeborg og Aarhus.

”Sammen med de lokale cykelklubber er vi gået sammen om at lave en event i fire områder, hvor vi fremviser og kører på nogle af de fedeste MTB-spor i regionen. Vi har sørget for dygtige guides og forplejning undervejs, så det er bare at springe på cyklen,” udtaler Maibritt Olsen, projektkoordinator hos Move For Life.

Eventen afvikles som stafet fra område til område, der starter kl. 9.00 om morgenen i Ringkøbing. Herefter går starten i Haunstrup kl. 13.30. Silkeborg afholder deres del kl. 14.45, mens Aarhus skydes i gang kl. 18.00.

”I princippet kan man deltage i alle fire sporvisninger, hvis man har rigtig gode ben. Der er medregnet tid til, at man kan køre fra et område til et andet, hvis man vil have alle fire sporvisninger med, men man kan også bare deltage i en enkelt. Det er op til folk selv,” fortæller Maibritt Olsen.

Se Sporet #KystTilKyst er en del af Aarhus 2017

November er traditionelt kendt som en mørk måned, men det er ikke kun i skovene, der bliver masser af liv, lys og farver i weekenden den 4.-5. november, når fuldmånebegivenheden Move For Life indtager Region Midtjylland med masser af lokale events, der på hver sin måde kobler foreningsliv, kultur og oplevelser – herunder altså mountainbike.

”Move For Life er Danmarks smukkeste og mest bevægende fuldmånedøgn, der gentænker motion og bevægelse gennem mere end 140 idrætsevents. Det er et regionalt DGI-projekt, som har til formål at gentænke måden, vi er aktive på, mens vi bevæger hele regionen samtidigt,” udtaler Simon Knoblauch, projektleder på Move For Life.

Projektet er dels sat i verden for at præsentere og udvikle de mange lokale eksisterende idræts- og bevægelsesmuligheder, dels at samskabe en række nytænkende events gennem gensidig udfordring og inspiration af idræts- og kulturverdenen.

Move For Life udfordrer det traditionelle foreningsliv

Som ’Se Sporet #KystTilKyst’ afslører, er det ikke just de traditionelle foreningsaktiviteter, som er på programmet. Move For Life har nemlig gjort en dyd ud af at udfordre de foreningerne på, hvordan de arbejder med at markedsføre deres aktiviteter.

”Events bliver en større del af idrætsbilledet i disse år – ikke mindst i forhold til at rekruttere nye foreningsmedlemmer. Det ønsker vi at sætte fokus på gennem Move For Life, mens vi gentænker, hvordan vi dyrker idræt sammen i foreningslivet,” påpeger Simon Knoblauch.

Og det er ikke noget tilfælde.

”Vi ser en tendens til nye og mere uforpligtende fællesskaber, hvor udøverne organiserer sig gratis via de sociale medier. Det er vi nødt til at forholde os til som landsdækkende idrætsorganisation. Derfor vender vi det hele lidt på hovedet i 24 timer, hvor vi tænker i helt nye og anderledes baner,” siger Simon Knoblauch.

Program

 • Kl. 09.00 Rundstykker og kaffe v/ Ringkøbing Cykel Club
 • Kl. 09.30 Se Sporet, Ringkøbing
 • Kl. 11.00 Afgang fra Ringkøbing til Haunstrup
 • Kl. 12.00 Se Sporet, Haunstrup
 • Kl. 13.00 Sandwich
 • Kl. 13.30 Afgang fra Haunstrup til Silkeborg
 • Kl. 14.45 Se Sporet, Silkeborg
 • Kl. 16.00 Kaffe og kage v/ Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter
 • Kl. 17.00 Afgang fra Silkeborg til Aarhus
 • Kl. 18.00 Se Sporet, Aarhus – med lys (mulighed for lån af lys, men medbring gerne)
 • Kl. 19.30 Let aftensmad v/ Thors Mølle
 • Kl. 20.30 Tak for i dag

Sporene

 • Ringkøbing: 7 km-spor ved Ringkøbing på 50 højdemeter
 • Haunstrup : Brunkulslejerne (inkl. dele af DM-ruten fra 2017)
 • Silkeborg: Vesterskoven
 • Aarhus: Marselisborgskoven

Mere om de fire sporvisninger

Om Move For Life

Move For Life er en fuldmånebegivenhed i forbindelse med Aarhus 2017. Begivenheden afholdes og arrangeres af DGI i samarbejde med kommuner, foreninger og kulturaktører i Region Midtjylland. Projektet er støttet med midler fra Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

 Foto: Palle Peter Skov.